sa le iau in ordine:
@dragomir - sorry de generalizare, poate chiar esti unul dintre cei responsabili si iti cer scuze in cazul asta. iti pun doar o intrebare: dar de cate ori treci cu cainele fara lesa si fara botnita pe langa alti oameni? un pechinez amarat poate sfarteca mana unui copil de 2-3 ani (pentru alte limbaje colorate, privatul meu iti e deschis, chiar ma asteptam la reactii de genul asta cand am pus postul - daca tot te jenezi iti dau adresa de mail). Eu, personal, nu am mai vazut o botnita pe botul unui caine de foarte multi ani (in ficare dimineata trec pe langa un idiot care isi plimba rottweiler-ul, frumos ce-i drept, fara botnita si cu lesa in mana, dar nu legata de gatul animalului).
@allexia - nici un animal nu este dresat cum trebuie - si in nici un caz cainii de pe strazile noastre. daca 5 % din caini sunt dresati profesionist, ar trebui sa fim fericiti. dar dresajul de care vorbesti tu, cel facut de stapanul care spune cainelui 'adu mingea' si 'sezi', e frectie la picior de lemn. 'nu musca' mi-a zis vaca-n parc -si ea probabil isi dresase pechinezul sa fie 'baiat bun' si daca era cu 5 cm mai jos, scoteam ochiul copilului din gura. te intreb cu ai fi reactionat tu in cazul asta? 'vai saracul caine s-a speriat de copilul care se juca langa el ... daca se ineca cu ochiul lui?'. daca vine un pittbull si-ti inghite cainele tau? ce spui ? ca n-a fost prea bine dresat ?
@nic_bv - "isi plimba patrupedele cu botnita si fara sa lase gramajoare in urma lor" - as vrea sa aud cati dintre cei care au sarit in sus acum isi aduna rahatul de la caine - eu inca nu am vazut vreunul sa faca asta, dar caini lor lasa rahati cu care s-ar mandri si un elefant.
@bogda1313 - aia sunt cei mai dresati caini pentru ca nu fac in casa.
@martini - o adevarata incantare - scosul copilului afara este unul din momentele frumoase ... si vin 3 animale, care de altfel sunt foarte cuminti si pline de suflet, sa-i ureze bine ai venit afara celei mici. si poate sa manace o bucata din blugii lu' tata. dar cainii comunitari sunt o alta poveste - din fericire, prin zonele frecventate de mine, nu sunt mult mai desi decat botnitele de la cainii cu stapani. (sa-mi dai si mie un link ceva pentru un dispozitiv de alungat caini

)
@mctano - pai nici pechinezul de care povesteam nu parea agresiv - era chiar dragut fugind pe acolo.
acum pentru toti: si noi avem doi catei la sat si fetita e tot timpul dupa coada lor - sunt obisnuiti cu ea si o cunosc, dar cand vine altcineva sunt inchisi.
am ajuns sa-mi fie frica de cainii cu stapan - de fiecare data cand pot, trec strada sau ii ocolesc pe cat posibil - in parc sunt tot timpul langa copil daca este vreun caine in preajma ... voua vi se pare normal ? asa ca, imi scuzati, daca vreti, vehementa si limbajul colorat, dar nu-mi cer scuze decat celor care isi poarta animalul in LESA si cu BOTNITA - mai putin zonele SPECIAL amenajate, care aduna TOATA mizeria provenita de la caine, care au carnet de sanatate si toate examenele de sanatate si vaccinurile facute. Acum luati pixul si bifati ... iar cand cainele vostru sare aiurea la cineva care nu-i place pe strada fara sa primeasca 'comanda' sau, Doamne fereste, musca pe cineva (in mod special copii), sa aveti acelasi comportament vehement.
sorry moderatorilor pentru ca supararea mea (cei drept, vehementa) a incins topicul (poate avea nevoie de putina inviorare, pt ca in ultimele zile nu au fost multi suparati pe aici

)