Discutii libere/forum

STRIGAT CATRE O LUME SURDA - ROMANIA

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde lxeconstr » 03 Noi 2009, 09:13

Salutari, Prieteni....
M-am gandit sa va scriu deoarece cred ca putem trage macar semnalul de alarma..nu stiu daca gresesc sau nu, probabil ca altii nu m-ar asculta, Este foarte tarziu : Dupa 3 luni s-a aflat cine a fost cel care murit in accidentul din 22 iulie de pe Bulevardul Magheru (desi sunt sigur ca politistii stiau din acea noapte cine este, bravo lor, totul a mers uns). Daca ceilalti nu au curaj sa o spuna numele lui este Dodo (Daniel Mihaiescu), poate acest nume va rasuna vreodata in urechea acelui tata iresponsabil care, s-a gandit, poate, ca face un gest minunat ,cumparand fiului un bolid de peste 400 de cai, respectiv o sportiva M3, cu care acesta din urma sa se dea, cum se spune ca tot omu pe Magheru seara. Zis si facut, dar din pacate in locul unde trebuiau sa curga ropote de aplaude, a fost acest baiat NEFERICIT. O viata nefericita si o moarte pe masura. Stiu, nu se mai scrie nimic despre asta, zi de zi citim despre tot mai multe accidente. S-au spus multe, ca era rosu la pietoni, ca era verde, in fine asa o fi fost, nu contest desi semafoarele nu merg noaptea. Totusi banutu' lu' tatutzu si-a spus cuvantul.(mortul e de vina). Domnule Mircea Badea, daca o sa ai vreodata curiozitatea sa observi daca s-a schimbat ceva, fa un tur de noapte pe Bulevardul Magheru sa vezi aceiasi baietei si aceleasi fetite de bani gata, aceleasi curse sub ochii Politiei Romane. Nimic nu s-a schimbat..... In rest...toate cele bune...Sa ne vedem la vot....lucrurile merg minunat in tara asta!!!!
Subiectiv fiind propun si eu ceva:
Propun ca toti pietonii care gresesc si traverseaza aiurea trebuiesc omorati, nu ratati pe nimeni...sincer sa fiu nici eu nu am sa-l ratez pe socatul care a facut aceasta crima.....cel care a murit era un baiat nefericit intr-o situatie si mai nefericita.....cred ca mama lui l-a chemat la ea.... il cunosteam de mic..Dumnezeu sa il ierte.......si apropo,pentru protv nu era 'decedatul'....il chema DODO (Daniel)
Multumesc mult
Cu stima Eduard Costin Anghelovici
lxeconstr
Incepator

Maşina: ford focus 1.6

Re: STRIGAT CATRE O LUME SURDA - ROMANIA

Mesajde adicristea » 03 Noi 2009, 09:43

Eu n-am inteles nimic, cine a cumparat masina, cine s-a dat cu ea, cine a murit si in calitate de ce?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde valistoica » 03 Noi 2009, 09:45

Focus owner...
valistoica
Gold Member

Maşina: Ford Focus 1.5 TDCI 120 CP

Mesajde adicristea » 03 Noi 2009, 09:53

A, pai atunci nu vad problema. Culpa comuna. Si da, pietonii care mai trec pe rosu sa fie sanctionati DRASTIC, la fel soferii care fac acelasi lucru. In cazul de fata, daca prietenul tau nu trecea pe rosu nu se mai intampla nimic. Chiar daca putulica ala cu M3 nu respecta legea, cine a iesit mai sifonat? Daca tu, ca pieton, nu iti iei masurile de precautie sa te protejezi, cum mama lu' Stefan cel Mare sa ai pretentia sa te protejeze un copil a carui minte e cat bobul de orez si acolo incap doar 3 cuvinte: masini, bani, femei?

Later: Si chiar mi se pare aiurea (ma rezum doar la acest cuvant) sa ceri ca ala cu BMW sa fie tras la raspundere pentru ca nu a respectat legea cand nici pietonul nu a facut-o...
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde RHOBY1305 » 03 Noi 2009, 10:01

tata iresponsabil care, s-a gandit, poate, ca face un gest minunat ,cumparand fiului un bolid de peste 400 de cai, respectiv o sportiva M3, cu care acesta din urma sa se dea, cum se spune ca tot omu pe Magheru seara.

Parintele NU are nicio vina,baieti..Cel care a condus masina este vinovat..el este cel care apasa pe pedala de acceleratie!!Singura vina a parintelui este ca nu a fost langa el pentru ca la comportamentul asta si la varsta asta cineva trebuie sa stea langa el sa-i zica: ''apasa acum frana..''
Nu gandim bine cand zicem ca parintele este de vina ca i-a cumparat un M3..asa sunt baietii de bani gata care se distreaza..asta e o distractie pentru ei..dar hai sa va intreb eu pe voi..cu un ford focus ca al meu sau un ford fiesta sau mondeo sau orice fel de masina decenta nu poti omori pe cineva?! ba da..deci nu masina conteaza ci persoana ce conduce..la fel de tare se poate trage si de un ford ca de cotoarba aia de BMW (scuze,nu vreau sa supar pe nimeni) ..

Si inca ceva..nu toti baietii de bani gata sunt asa adica nu conduc asa in nestire,chiar merg linistiti,respectuosi in trafic..(nu le iau apararea insa am cunoscut persoane de genul si chiar am ramas uimit ca chiar daca conduc fiare de 10,100 de mii de Euro pot si ei sa stea intr-o coloana,fara sa depaseasca pe linia continua chiar daca peste 400 de cai putere..)

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Dodo.. :( pacat ca in distractia altora altii sufera..si in cazul de fata unii isi pierd viata..
BV 13 RBS
RHOBY1305
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 TDCI 110 Hp
VIN: WFOSXXGCDS8G06083

Mesajde duras » 03 Noi 2009, 13:38

Strigatul ar fi de bun simt daca s-ar fi produs o nedreptate, dar vad ca pana una-alta soferul are dosar penal.
Nu contest ca este posibil ca BMW-ul sa fi avut viteza, sa fi fost intr-o cursa ilegala, etc, dar pietonul n-ar fi murit daca ar fi asteptat sa se faca verde. Nu mai gasesc acum link-ul dar la momentul respectiv a fost un film in care se vedea inclusiv momentul in care s-a angajat in deplasare si se vedea ca ceilalti pietoni au stat la stop iar el a inceptul sa traverseze.
Si apropos, de ceva ani semafoarele merg si noaptea tocmai din cauza unor incidente similare.
Deci dupa parerea mea e culpa comuna si da si "mortul e de vina".
Ford Focus Titanium 2007
2.0 TDCI 136bhp M6
Black Panther
WF05XXWPD56A79415
duras
Ford Freak

Maşina: Focus Mk2 2007, 2.0 TDCI 136bhp, Titanium Full - Panther Black
VIN: WF05XXWPD56A79415

Mesajde lxeconstr » 04 Noi 2009, 08:56

salut. Va multumesc mult de mesaje. Voi ati pus problema corect culpa comuna si sunt de acord. Totusi banii conteaza in aceste situatii mai mult decat viata unui om. Daca tatelu' a avut bani si poate sa il scape pe micutz, in cazul nostru, de ce nu ar face-o si data viitoare?? Sunt camere de supraveghere la tot pasul pe Bdul Magheru! Si?? S-a infricosat vreun magherist pana acum??? Noo. Dosar penal??? Cui? Cine sa plateasca? Baiatul conducea nevinovat. Problema se poate pune asa, incerc sa fiu obiectiv desi nu pot: 1. daca Dodo n-ar fi trecut pe rosu, nu s-ar fi intamplat o tragedie si 2. daca micutzii n-ar fi facut o liniutza, in mod cert eu nu as fi avut curaj sa deschid acest topic.
Va multumesc oricum pentru intelegere. Cred ca exista in lumea asta oameni care inca mai au constiinta.
Cred ca cei responsabili suntem noi, MICII SUMAHERI DIN SPATELE CUTIILOR DE CONSERVE DEOARECE DE NOI DEPINDE CEL MAI MULT IN CARE DINTRE SITUATII POATE FI ACEL INCONSTIENT DE PIETON VIATA - SAU MOARTE.
p.s. va atasez si filmuletul (nush daca e permis) in probarea celor afirmate de mine!!
http://www.videonews.ro/action/viewvide ... e-Magheru/
DUMNEZEU SA IL IERTE!!
lxeconstr
Incepator

Maşina: ford focus 1.6

Mesajde adicristea » 04 Noi 2009, 09:10

Clar culpa comuna. Pietonul nici macar nu a schitat un gest sa se opreasca, fiind rosu, la fel si masina, nici un gest. Beah!
Imagine
adicristea

Mesajde luciusss » 04 Noi 2009, 09:35

Daca mergea cu 50 la ora si il lovea nu credeti ca tot era posibil sa moara ????
FF Trend Coll., 1.6 - 100 hp, sedan, sea grey
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde adicristea » 04 Noi 2009, 09:43

Posibil era, insa mai putin probabil. Dar ce importanta mai are acum?
Imagine
adicristea

Mesajde luciusss » 04 Noi 2009, 09:54

Nu are nici o importanta acum si nici nu vreau sa favorizez pe vreunul dintre ei dar s-a intrebat cineva daca pietonul era baut sau nu ( majoritatea pietonilor decedati sunt bauti , statisticile spun asta ) sau ca daca respectivul sofer chiar si cu cu 200 km/h daca mergea dar pietonul nu traversa nu s-ar fii intamplat nimic ( poate daca era rosu la semafor soferul se oprea ) , daca exista vreo legatura de cauzalitate intre viteza aluia si faptul ca pietonul a traversat pe rosu . . .
Parerea mea este ca principalul vinovat este pietonul .
FF Trend Coll., 1.6 - 100 hp, sedan, sea grey
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde Alen » 04 Noi 2009, 15:33

ma uitam cat de inversunat era tatal soferului (sau cine o fi fost) in a-i spune fiului sa nu declare nimic politiei, pe motiv ca e socat... :-&
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Moartea » 04 Noi 2009, 16:19

ca şi luciusss am senzaţia că pietonul ori era băut ori trăsese pă nas...
are o reacţie târzie şi confuză...

bemveu avea viteză mare; în al doilea clip se vede cum i se deschide capota în urma impactului, iar asta la un bavarez...

de fapt, domnilor, plângem degeaba, în romania mor 5-6 PE ZI în accidente rutiere. iar la nivel mondial... nu mai zic...
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde temir » 04 Noi 2009, 16:36

nu vreau sa par cinic, dar daca regula spune ca la rosu te opresti, ce rost mai are sa cautam alti vinovati? ca soferul conducea repede, ca masina era puternica, ca tatal soferului avea bani si l-a invatat sa nu declare nimic - toate astea n-ar fi preocupat pe nimeni daca pietonul ar fi traversat pe verde

daca soferul a depasit viteza legala, firesc este sa plateasca o amenda sau sa i se supende permisul

s-a urcat pe trotuar? a intrat in intersectie cand avea rosu, sau n-a dat prioritate?

sunt de acord ca "pacat de tineretea celui care a murit", dar de ce sa fie Romania surda pentru ca a fost el orb sau discromat sau neglijent sau insolent? pe langa responsabilitatea accidentului, ar trebui sa ne gandim ca un alt om, a carui singura vina a fost depasirea vitezei legale, s-ar putea sa-si piarda libertatea pentru ca raposatului nu-i placeau semafoarele
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Officer » 04 Noi 2009, 17:19

Nu inteleg rostul acestui topic. Stimate domn Anghelovici care este mesajul pana la urma ca din primul post nu inteleg? Sau ce ar trebui sa dezbatem aici? Doriti sa ia cineva atitudine? Sa nu credeti ca sunt rautacios dar nu inteleg.

Copii cu parinti bogati si cu masini de sute de cai sunt peste tot in lumea asta si peste tot se intampla accidente. Cine a fost de vina este mai putin important. Sa nu uitam de Ana Maria Strauss care a omorat o fata de 21 de ani pe trecerea de pietoni acum 3 ani pe Kiseleff si inca nu a patit nimic. Sa nu uitam de tanarul de 25 de ani omorat de un nenorocit cu ferarri ajuns pe tortuar in Timisoara, sa nu uitam de Carmen Paunescu care a ras o familie intreaga de pe fata pamantului si a luat 2 ani cu suspendare.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Icem@n » 04 Noi 2009, 18:25

Domnilor!
Eu zic ca degeaba dezbatem noi acuma incidentul. what's done is done! Vinovat este pietonul.
Nu stiu daca putzoiul cu BMWul tragea sau facea liniute dar pietonul nu avea ce sa caute in fata lui.
Aici justitia va trebui sa dea verdictul.
Daca vreti sa luam atitudine ar trebui sa o facem impotriva muiahalelor care fac concursuri pe strazile noastre. Sa-i ardem pe politaii blegi care se uita si nu fac nimic in privinta asta. Intr-un cuvant sa punem piciorul in pragul de sus!
Dar in cazul pietonului ce si-a pierdut viata imi pare rau pentru el si familia lui dar si-a cautat-o!
Viteza nu ucide. Oprirea prea brusca da.
Înscrie-te în grupul ClubFord Brasov
Imagine
Icem@n
Member

Maşina: Focus II 2008 Trend, 1.8 tdci, 115 CP, moondust silver
VIN: SingeriuSecSiTare

Mesajde adispan » 04 Noi 2009, 18:55

se inchide
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde BogdanF » 04 Noi 2009, 18:59

Sa te uiti la faptul ca bmw-ul avea viteza mai mare decat cea legala este un fel de tentativa de a-i cauta scuza raposatului. Daca insa bmw-ul si cealalta masina erau mai aproape si mergeau cu 50 si pietonul trecea, si soferulul bmw-ului s-ar fi uitat sa zicem in retrovizoare pentru o clipa, nu vedea pietonul si-l lua pe capota, exista de asemenea sansa sa moara. Deci eu vad o culpa comuna >50% pieton si <50% sofer.

Acum sa nu fim totusi ipocriti, pe rosu trecem multi dintre noi, dar sa treci pe rosu pe un bulevard ca magheru care are 8 benzi in total e clar ca trebuie sa fie ceva grav care te-ar putea determina sa o faci.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde temir » 04 Noi 2009, 20:14

$1 scrie:$2e inchide

de ce sa se inchida? intreb, de curios, ca si-asa e in zona relaxata a forumului
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Alen » 04 Noi 2009, 20:34

$1 scrie:$2u inteleg rostul acestui topic.

@adispan: din acest motiv se inchide ?
nu s-a depasit limita bunului simt, se discuta civilizat, nu vad unde e problema
lasa dom'le lumea sa-si spuna parerile, ca oricum pe cel mort nu-l mai putem aduce inapoi, in schimb poate pe vreun destept din ala de face curse pe Magheru reusim (un 1% acolo macar...) sa-l facem sa se mai gandeasca inainte de a calca acceleratia la fund
Alen

Mesajde Moartea » 04 Noi 2009, 21:08

băi, domnilor!

toţi suntem doar Şoferi, nu ştiu pe niciunul de-aici să fi făcut ceva şcoală de PILOŢI ca să putem judeca eficient treaba
ştiu că una din primele reguli la piloţi e să nu se dea în stambă pe drumul public. e învăţat din start să nu pună în pericol viaţa colegilor sau a neparticipanţlor la competiţie chit că va pierde concursul! e chestie de fair play!

aci avem un psiholog, alexandrusavu, care, cândva m-a atacat că am zis nasoale despre ăi cu figuri în cap! şi mi-a şi pus o ştampilă!
mi-a fost jenă că m-am apucat să scriu...

omul are cursuri de psihologie şi s-a supărat pe mine că am zis că cei care îşi schimbă statusul original al maşinii prin înlocuirea unor itemuri cu fakeuri.

domnul psiholog de ce nu intervine în discuţie să-şi spumă părerea?

avem nevoie de oameni specializaţi, cu fineţe în judecată şi convingători în explicaţii.

Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde adicristea » 04 Noi 2009, 21:21

$1 scrie:$2

daca soferul a depasit viteza legala, firesc este sa plateasca o amenda sau sa i se supende permisul

s-a urcat pe trotuar? a intrat in intersectie cand avea rosu, sau n-a dat prioritate?

Fals! Regulamentul te absolva de orice vina atat timp cat la randul tau ai respectat intocmai legea. In momentul in care ai mers cu 71 (mi se pare ca pe Magheru e limita de 60, nu prea circul pe acolo) si ai omorat un om, la revedere, chiar daca nu e vina ta. Esti judecat pentru efect, indiferent care a fost cauza.
Imagine
adicristea

Mesajde adispan » 04 Noi 2009, 21:28

de ce sa se inchida? intreb, de curios, ca si-asa e in zona relaxata a forumului

pai la momentu in care l-am inchis, il vedeam ca potential generator de discutii "la persoana" si nu la subiect; o sa ziceti ca dupa ce am vazut postul Mortii imi e usor sa dau argumentatia asta ... dar na, e dreptu vostru; in afara de asta, nu vad in ce directie si scop se indreapta discutia (aici imi recunosc limitele)
adispan

Mesajde Alen » 04 Noi 2009, 21:34

sa speram ca discutiile vor ramane in zona bunului simt, fara atacuri la persoana
daca nu se va putea, il inchidem in secunda unu
Alen

Mesajde Moartea » 04 Noi 2009, 21:48

pai la momentu in care l-am inchis, il vedeam ca potential generator de discutii "la persoana" si nu la subiect; o sa ziceti ca dupa ce am vazut postul Mortii imi e usor sa dau argumentatia asta ... dar na, e dreptu vostru; in afara de asta, nu vad in ce directie si scop se indreapta discutia (aici imi recunosc limitele)

fireşte, dacă eşti pompier, ai dreptul să te pui cu furtunul în cratiţa mea, care îmi doream doar o friptură mai făcută! şi să declari incendiu serios doar că tu eşti ofiţer pompier!
şi asta doar că adispan e scris cu verde, iar Moartea cu negru :D

Moartea
Member

Mesajde adispan » 04 Noi 2009, 21:52

Moartea, n-am nimic personal cu tine, doar k s-a intimplat de data asta ca tu sa fii cel care a zis ceva (putea fi oricine altcineva) despre alexandrusavu care n-are nicio legatura cu topicul discutiei

si recunosc ca nu inteleg analogiile din postul tau, te rog sa imi oferi o "legenda" daca se poate - fie aici, fie pe PM
adispan

Mesajde toxicristi » 04 Noi 2009, 22:02

Din pacate, cazul de fata nu va intra in randurile celebrelor cazuri prezentate de Officer mai sus, din simplul motiv ca, din ce am inteles, soferul nu era IN CULPA.

Imi pare rau pentru pieton, dar una e sa treci cu masina pe rosu si cu totul alta sa treci ca pieton pe rosu.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Moartea » 04 Noi 2009, 22:19

$1 scrie:$2oartea, n-am nimic personal cu tine, doar k s-a intimplat de data asta ca tu sa fii cel care a zis ceva (putea fi oricine altcineva) despre alexandrusavu care n-are nicio legatura cu topicul discutiei

si recunosc ca nu inteleg analogiile din postul tau, te rog sa imi oferi o "legenda" daca se poate - fie aici, fie pe PM

întreabă-mă aici, de ce s-o facem pe privat?
ce nu înţelegi, sau ce informaţii nu ai?

Moartea
Member

Mesajde toxicristi » 04 Noi 2009, 22:23

Discutati la subiect.

Pentru alte probleme, folositi sectiunea pentru feedback si reclamatii.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde mircea george » 04 Noi 2009, 22:39

Lansez si eu o intrebare pe marginea cazului (spetei): ce s-ar intimpla cu incadrarea juridica a cazului nostru intr-o tara precum Germania sau Suedia/Norvegia (presupunind prin absurd ca s-ar putea intimpla asa ceva acolo)? Ce credeti ca ar scrie in dosarul instrumentat de politie si care ar putea fi hotarirea judecatoreasca? Hai sa ne dam cu presupusul, mai ales cei care au pregatire juridica si care au mai fost prin tari unde curge apa calda, in fond e o dezbatere libera!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum