Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

procese castigate impotriva politiei romane

19 Feb 2009, 19:11

Salutare dragi colegi,deschid acest subiect in speranta ca ne veti impartasi experientele voastre in procesele avute cu politia cand ati contestat un proces verbal.ma gandesc aici la procesele castigate,astfel poate le vom castiga toti :D ,sa ne auzim cu bine,gabi

Re: procese castigate impotriva politiei romane

19 Mai 2009, 08:18

asta m-ar interesa si pe mine
vreau sa-i dau in judecata pt un radar urmat de suspendare permis

19 Mai 2009, 20:24

Va tin si eu la curent in legatura cu un caz de ridicare a unui autoturism (cu numar de provincie) parcat perfect regulamentar, dar discutia poate degenera al dracu' de tare :D

19 Mai 2009, 20:33

atunci fa-ti un topic separat daca simti ca nu te poti incadra aici :D

19 Mai 2009, 20:46

Sunt cumintel pana la noi ordine :D

04 Noi 2009, 10:56

nu vreau sa deschid un subiect nou asa ca vin si eu aici cu o intrebare ...

am fost oprit pentru viteza ...
cind sa dau actele, am vazut ca n-am RCA-ul la mine (il scosesem din talon cind am facut o copie dupa talon) ...
ii zic gagicii ca daca e nevoie, ma duc dupa RCA ... ea-mi zice sa stau la masina ...
dupa un sfert de ora vine cu PV-ul unde imi arde 480 RON pentru viteza si "lipsa acte" ...

eu din cite stiu daca n-ai RCA te trage pe dreapta si-ti opreste talonul + numerele pina faci dovada RCA (art 76 din OUG195) ... insa nu se vorbeste de vre-o amenda ...
am de gind sa contest PV-ul ...
vre-un sfat ?

04 Noi 2009, 12:56

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (360-480RON)următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2) (permis, talon, si "alte acte prevazute de lege" - poate fi si polita RCA).

Masina era asigurata (ce ai zis tu se dispune in cazul in care masina este neasigurata), dar nu aveai actul la tine.

04 Noi 2009, 14:23

$1 scrie:$2
eu din cite stiu daca n-ai RCA te trage pe dreapta si-ti opreste talonul + numerele pina faci dovada RCA (art 76 din OUG195) ... insa nu se vorbeste de vre-o amenda ...
am de gind sa contest PV-ul ...
vre-un sfat ?

Si daca nu ai RCA efectiv, amenda e 2000 lei parca :)) Iti mai retine numerele si poate sa iti imobilizeze masina ... Asa ca, ai scapat ieftin cu 480. Pana la urma esti in culpa, nu aveai un act la tine! Ghinion :)

04 Noi 2009, 23:51

$1 scrie:$2Pana la urma esti in culpa, nu aveai un act la tine! Ghinion :)

Sau in traducere libera, din pacate esti off topic. :(

05 Noi 2009, 09:27

Cristi, RCA-ul nu-i specific mentionat, spre deosebire de celalte acte ... legea 136 care reglementeaza asigurarile spune ca esti obligat sa ai polita (mai bine zis sa ai asigurare) si sa aplici vigneta la loc vizibil ...
se pedepseste lipsa asigurarii prin amenda si prin oprirea autovehiculului pina cind se face dovada asiguararii, lucru mentionat si de Art73 din OUG 195 (Codul Rutier) si nu faptul ca nu o porti la tine ...
eu zic asa: ce nu-i specific interzis (asa cum sunt prevazute fiecare fapta pedepsita de Cod), e permis ...
nu se mentioneaza expres amenda pt. lipsa RCA ci pentru refuzul de a te legitima sau a arata actele masinii, permisul, etc ...
evident, puctul asta de vedere e mai mult decit subiectiv !

MihaiL: si tu faci parte din politia de moravuri forumiste ?
te rog, lasa-i pe moderatori sa decida ce e sau nu offtopic, sau, si mai bine, raporteaza abuzul facut de mine pe acest forum ! asa ai fi si corect si eficient ! succesuri !
LE eu am 35 de post-uri, tu 7300 si ceva ... toate cele 7300 si ceva au fost perfect la obiect ? daca da, felicitari si scuze !

05 Noi 2009, 09:49

Pai MihaiL e moderator... :-"

05 Noi 2009, 10:50

$1 scrie:$2ai MihaiL e moderator... :-"

deci m-am ales cu un ban =)) !?
buna treaba ! nu-mi aleg bine cu cine sa ma cert :(( !
ok, stergeti post-urile !

05 Noi 2009, 11:53

Nu stergem nimic. Nici ban nu iei. Desi pt aia cu "politia de moravuri forumiste" ai merita dojenit.
Sa revenim.

05 Noi 2009, 12:49

Art 35. (2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege. Cum ziceai si tu , legea te obliga sa ai polita la tine. Daca nu o ai, ai incalcat art. 35 alin. 2, cu sanctiunile prevazute mai sus.

05 Noi 2009, 14:04

@ Komandantul: am mai combatut subiectul asta in alta parte si eram relativ iritat din alta parte; nu-i o scuza insa asta e ... nu degeaba se spune sa numeri pina la 10 pina raspunzi !

pina acuma, in proportie de 90% parerile au fost impotriva mea ...
am sa contest totusi PV-ul pentru ca mi se pare aberant sa fiu amendat pentru lipsa polita RCA atita timp cit am una valabila ....

daca o sa intereseze totusi pe cineva, am sa povestesc urmarile depunerii plingerii si desfasurarea ostilitatilor !

@ Cristi: OUG 195 nu zice nimic de polita RCA iar legea 136 (aia cu amenzile mari pt lipsa asigurarii) zice de vigneta si nu de polita in sine ...
spiritul art 35, dupa parerea mea, este ca nu ai dreptul sa refuzi inminarea documentelor cerute de agent si nu acopera situatia fortuita de lipsa a lor (lipsa a lor, furt/pierdere fara posibilitatea de a obtine o dovada/act nou, etc ) ... pentru asta exista rubrica "avertisment" pe PV ...

PS: cu mina tremurinda am platit jumatate din maxim (in termenul legal), pentru orice eventualitate

05 Noi 2009, 14:38

@ache2 : eu cred ca ai dreptate, este un exces al politistului....eu am avut o situatie identica cu a ta, mi-a cerut politia actele la un filtru, uitasem asigurarea acasa....i-am explicat agentului, i-am spus ca ma pot intoarce cu asigurarea, sau pot trimite o copie la sectie....a spus ca e ok, nu e nevoie, si m-a lasat sa plec
in PV ce articol era trecut ?

@toxicristi : art 35 care-l citezi este interpretabil, nu reiese daca este vorba de refuzul de a prezenta actele sau de obligatia de a-l avea asupra sa....e posibil ca instanta sa-i dea dreptate

05 Noi 2009, 15:05

pe PV este 101 alin18 care face trimitere la 35 alineat 2 (cel citat de Cristi mai sus) ...

05 Noi 2009, 17:22

$1 scrie:$2piritul art 35, dupa parerea mea, este ca nu ai dreptul sa refuzi inminarea documentelor cerute de agent si nu acopera situatia fortuita de lipsa a lor (lipsa a lor, furt/pierdere fara posibilitatea de a obtine o dovada/act nou, etc ) ... pentru asta exista rubrica "avertisment" pe PV ...

Sunt doua chestii complet diferite
$1 scrie:$2rt.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2).
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin.(1) se aplică şi conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c).
....
Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
c) 4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
2. refuzul înmânării actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, al celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, precum şi refuzul de a permite verificarea vehiculului;

Atata timp cat nu ai documentele prevazute de LEGE, indiferent care lege si care documente, esti pasibil de amenda conform art. de mai sus.

Eu zic ca a fost ok agenta, daca era mai zeloasa, mergeai pe jos acasa si iti trimitea numerele prin posta :D

05 Noi 2009, 19:22

Nu e nimic interpretabil , scrie calar ca daca nu ai documentele prevazute de lege la tine primesti amenda ( ex. : un taximetrist trebuie sa aiba la el atestatul de taximetrist , atestat care nu e prevazut expres in nici un alt articol ) , nu are nici un fel de legatura cu refuzul inmanarii documentelor .

05 Noi 2009, 20:52

$1 scrie:$2..te rog, lasa-i pe moderatori sa decida ce e sau nu offtopic, sau, si mai bine, raporteaza abuzul facut de mine pe acest forum !

Era un simplu joc de cuvinte...
Daca erai atent, topicul de numeste "Procese castigate impotriva politiei romane", dar din pacate nu e si cazul tau.
Si pentru ca am vazut ca insisti... Daca iti cere politia permisul si nu il ai la tine (desi el exista si este valabil), nu este cumva aceeasi situatie??? Si pentru asta de asemenea primesti amenda.

06 Noi 2009, 08:52

MihaiL, imi pare rau ca am sarit asa !

eu zic in continuare ca e o porcarie ! de ce ?

ori am polita si atunci n-ar trebui sa fiu amendat, ori n-am, si atunci n-ar mai trebui sa fiu lasat sa circul !
la mine n-a fost nici una, nici alta ...

s-ar putea spune ca mi s-a facut un favor ... eu unul nu-l vad asa ...

sa zicem ca unuia dintre voi i se fura actele ! cum procedati, nu mai mergeti cu masina pina vi se elibereaza o dovada sau actul in sine ?
tocmai pentru asta, cum spuneam, s-a inventat avertismentul ...

insa asta nu se aplica la sfirsit de luna cind trebuie sa indeplinim planul de amenzi !

scuze pt off topic, ca asa chiar a fost !

o sa va tin la curent cu "sentinta" ...

06 Noi 2009, 09:13

Amenda pentru circularea cu masina neasigurata incepe de la 50.000 de lei, neplatibila jumatate in 48 de ore, pe langa confiscarea numerelor si a talonului :D O preferai pe aia?

Dar aici nu e vorba de preferinte, eu zic ca ai fost incadarat corect. Daca nu iti place legea, initiaza o petite, renunta la permis sau muta-te in alta tara.

06 Noi 2009, 11:39

Cristi, ce spui tu nu-i solutie, e trimis, cu alte cuvinte, la origini ...
da-o-ncolo, nu-i cazul !

06 Noi 2009, 11:51

cristi are perfecta dreptate...si se pare ca tu esti suparat ca ai scapat prea ieftin!
tu esti genul de om care se supara ca atunci cand depaseste pe linia continua...si militianul e baiat bun si iti da doar o sanctiune la lipsa centura...nu i se ia si permisul si nu i se da o amenda mai mare:)!?
nu mai inteleg nimic...
la judecatorie sa ceri sa fii judecat mai aspru!
te-a incadrat bine...ca nu aveai toate actele la tine...si te-a crezut pe cuvant ca aveai asigurare...un lucru bun...pentru tine!
normal trebuia sa te trimita acasa sa demonstrezi ca ai asigurare si dupa aceea sa te sanctioneze ca nu ai avut-o la tine!:)

06 Noi 2009, 12:43

Poate a verificat prin CEDAM sau ceva de genul, prin statie.

06 Noi 2009, 15:11

xedos6, n-ai de unde sa stii ce gen de om sunt eu ...
n-am ce sa-ti spun la asa replica decit ca la mine, la tara, umbla o vorba: daca n-ai nimic bun de spus, e mai bine sa taci ...
conform celor scrise mai sus, am sa iau o pauza :-t

06 Noi 2009, 17:41

@ache2
Din moment ce ati pus patania pe topic, cred ca nu va asteptati ca toata lumea sa va dea dreptate. Va asumati in aceeasi masura si critici, si aprobari. Colegul xedos6 nu v-a jignit, doar si-a spus pct de vedere. Deci lasati vorbele de la tara, la tara.
Cu stima.

09 Noi 2009, 10:32

nici eu nu am incercat sa-l jignesc pe xedos, si o spun cit se poate de sincer !
m-am aratat un pic (de fapt foarte) mirat de cum/cit de morali devin oamenii cind e vorba de altul ... inteleg criticile si le accept; am insistat incercand sa discut un articol de lege si vad ca interpretarea e unanima: amenda :-?? ! cind doi iti spun ca esti beat, ar trebui sa te duci la culcare !
la cite replici acide am primit ar trebui ca tara asta sa fie raiul legalitatii rutiere ... realitatea ne arata ca nu-i nici pe departe asa :( !
scuze pt poluarea topicului, din nou !

09 Noi 2009, 10:48

nu am vrut sa te supar...ti-am spus doar cum stau lucrurile!
nici mie nu imi plac militaii de la rutiera...si chiar si eu le fac semn cu farurile celorlalti participanti la trafic cand vad un radar! trebuie sa fim uniti si intelegaturi unii cu altii(ma refer la participantii la trafic)
si in politie sunt oameni si oameni! sa inteleg ca tu vroiai sa fii lasat in pace sau in cel mai rau caz sa primesti avertisment! avertismentul nu e pentru asta...poti studia O G 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor! unde zice ca se poate aplica si avertismentul la o abatere mai putin grava...dar e la a militaiului latitudine! deci puteai primi si un avertisment daca militaiul considera ca nu e ceva grav si tu ai vorbeai frumos si regretai ca ai gresit si el vroia sa iti dea acel avertisment!
oricand poti face plangere impotriva pv si au fost si cazuri cand li s-a redus sanctiunea...poate judecatorul spune ca ar trebui sa iti dea avertisment!
toti gresim...si din pacate nimanui nu ai place sa fie sanctionat!
Răspunde