Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
08 Noi 2009, 20:32
Salut! Desi inca nu am carnet (saptamana viitoare incep scoala) am dat avansul pentru un Focus 1.6 Trend, pret final 11043 euro(stocul din 2008). Sper ca tot spre sfarsitul saptamanii viitoare sa si ridic masina. Ma intereseaza daca platesc sau nu taxa de prima inmatriculare. Am inteles de la cineva ca din luna decembrie o sa se inceapa sa se perceapa din noua aceasta taxa. Va rog, daca ma poate lamuri si pe mine cineva. Numai bine!
08 Noi 2009, 20:54
Nu cred ca s-a oprit vreodata perceperea taxei.
18 Noi 2009, 18:39
$1 scrie:$2alut! Desi inca nu am carnet (saptamana viitoare incep scoala) am dat avansul pentru un Focus 1.6 Trend, pret final 11043 euro(stocul din 2008). Sper ca tot spre sfarsitul saptamanii viitoare sa si ridic masina. Ma intereseaza daca platesc sau nu taxa de prima inmatriculare. Am inteles de la cineva ca din luna decembrie o sa se inceapa sa se perceapa din noua aceasta taxa. Va rog, daca ma poate lamuri si pe mine cineva. Numai bine!
Din cate mi-a spusun coleg avocat, s-ar fi emis legea/hotararea privind plata taxei de catre toti cei care isi cumpara masini. De cand se aplica si cuantumul ei, nu am apucat sa-l intreb. Cand aflu, postez.
Ma intereseaza si pe mine, fiindca voi cumpara si eu o masina. Poate chiar Ford.
18 Noi 2009, 19:08
Dupa cateva zile am gasit pe net: de la 15 decembrie incepe sa se perceapa din nou taxa pentru Euro4.
http://www.zf.ro/zf-24/taxa-auto-se-va- ... i-4966571/
03 Dec 2009, 14:00
In momentul acesta taxa de prima inmatriculare nu se plateste pentru masinile noi cu motoare mai mici de 2. Eu tocmai am inmatriculat masina si nu am platit aceasta taxa