Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
23 Dec 2008, 12:25
Stiu asta dar nu vreau sa investesc anul asta in anvelope de iarna...tinand cont ca nu fac deplasari cu masina decat in WE la cumparaturi adica max 1 km de casa ..de banii respectivi as putea sa fac alte lucruri in primavara ..cum ar fi angle eyes si arcuri sport

..as fi luat un autocar pt 25 cu intoarcere pe 29 dar nu circula nici un mijloc de transport in afara de tren..care face 6 ore

...asa ca vreau sa imi iau totusi cateva masuri de precautie
23 Dec 2008, 12:26
second handuri!!
23 Dec 2008, 12:41
$1 scrie:$2alut,
Am nevoie de un sfat din partea voastra referitor la achizitia unor lanturi pentru ford focus Mk1 . Anvelopele cu care masina este incaltata sunt de dimensiunile 16"/205/50 ...mi-e frica sa nu imi loveasca in aripi...Cam ce dimensiune trebuie sa aiba zalele si de unde as putea cumpara??
Desi nu am sa fac foarte multe drumuri iarna asta...vreau sa ajung de sarbatori in Rm Valcea si sa ma intorc in Buc...si am de urcat un deal..pt cunoscatori Dealu Negru...si nu as vrea sa fiu surprins ca nu pot urca
Astept feedback

Incearca la
http://www.lanturidezapada.ro ; dimensiunile nu sunt cumva 205/55/16?eu mi-am luat de la ei unele cu autostrangere si autocentrare; pretul a fost pe masura 370RON
23 Dec 2008, 12:50
Super lanturi dar si preturile sunt pe masuara
23 Dec 2008, 14:49
$1 scrie:$2alut,
Am nevoie de un sfat din partea voastra referitor la achizitia unor lanturi pentru ford focus Mk1 . Anvelopele cu care masina este incaltata sunt de dimensiunile 16"/205/50 ...mi-e frica sa nu imi loveasca in aripi...Cam ce dimensiune trebuie sa aiba zalele si de unde as putea cumpara??
Desi nu am sa fac foarte multe drumuri iarna asta...vreau sa ajung de sarbatori in Rm Valcea si sa ma intorc in Buc...si am de urcat un deal..pt cunoscatori Dealu Negru...si nu as vrea sa fiu surprins ca nu pot urca
Astept feedback

exact asa am si eu ca si tine, ce am gasit eu erau doar lantul ptr 205/
55/16, si deja erau prea mari, chestia cu gumele astea este ca el sunt un pic mai sportive nu sunt gume standard si daca bine nu sunt de loc pentru iarna, dar la mine am rezolvat altcumva pentru a nu strica (zgaria) jantele din aliaj usor, am preferat sa montez celalt set de roti cu care a venit masina (cele de iarna) si anume 185/16/14 iar pentru astea gasesti lanturi si la bunica cu zarzavaturi din piata in anotimpul asta, sper ca ti-am fost de folos
23 Dec 2008, 15:36
Subscriu celor spuse de ciuli, in privinta unui R mai mic.
Pe langa asta, suprafata lucioasa a jantelor de aliaj are de suferit in urma intrarii in contact cu materiale antiderapante, care sunt imprastiate pe carosabil.
28 Dec 2008, 18:43
Eu mi-am luat un soi de huse pe care scrie ca sunt pt ABS.Nu le-am testat .M-ai are cineva asa ceva? Si daca le-a folosit , sa-mi spuna si mie il rog.
31 Oct 2009, 16:44
Vine vremea rece si cu siguranta vom avea parte si de zapada. Pentru majoritatea dintre noi, lanturile de zapada nu reprezinta o necesitate, mai ales daca avem anvelope bune de iarna, dar e bine sa le avem in portbagaj, mai ales daca suntem iubitori de munte. Eu am purtat cativa ani o pereche de lanturi in portbagaj, si doar o singura data le-am folosit, pe un drum forestier, la Sovata, pe o zapada de 20-30 cm. Masina s-a comportat exemplar, manevrabilitate buna, tractiune si frana multumitoare pentru un drum cu zapada. Precum scrie in instructiuni, dupa montare, se inainteaza 50-100 m iar apoi se mai strang putin, sa nu bata. Montarea nu e tocmai usoara, dar dupa cateva incercari, nu va mai fi o mare problema. E nevoie si de o pereche de masusi, sa nu-ti inghete mainile.
A mai folosit cineva lanturi de zapada? ce tipuri de lanturi ati folosit? Cat de multumit a fost de ele? Cat timp au tinut? Cat de usor a fost montajul?
Va invit sa ne impartasiti si noua experientele voastre pe vremuri cu zapada, folosind lanturi antiderapante.
05 Noi 2009, 18:24
n-am cauciucuri de iarna,dar apoi lanturi:))) am cauciucuri Continental Sport Contact 2 am fost acum 3 sapt in Fundata langa Moeciu nici macar 1 m n-am inaintat a trebuit sa il pun pe unu cu tractoru sa ma tracteze vreo 10 km pana la un drum cat de cat acceptabil..precizez cape jos era zapada de maxim 2 cm si floscaita...asa cauciucuri proaste?:))
05 Noi 2009, 18:32
cu cele mai ieftine cauciucuri de iarna mergeai fara stres
05 Noi 2009, 18:35
Iarna nu-i ca vara. Nici eu nu am crezut ca e asa mare diferenta intre anvelopele de vara si cele de iarna. Sport Contact sunt foarte bune vara, cand vine iarna poate sa fie cel mai bun cauciuc de vara ca nu o sa se compare cu unul prost de iarna.
10 Noi 2009, 22:28
sport contact2 de pe fordurile noastre sunt cauciucuri de vara cu profil pt drum umed.vin echipate asa pt ca nimeni nu isi schimba cauciucurile cand e vreme ploioasa.asa ca se epuizeaza stocurile asa. ni le baga pe gat noua.sunt bune nu zic nu. dar nu sfatuiesc nimanui sa faca greseala sa raman iarna cu ele. eu am gacut greseala asta. dar acum tocmai mi-am pus anvelope de iarna.
cum sa fie cauciucuri proaste?sunt f bune pe ploaie la temp mari vara.conteaza si rigiditatea respectiv flexibilitatea pneului in functie de anotimp. nu numai profilul fizic.cel de vara poate deveni casant la temp scazute iarna. iar cel de iarna vara se incinge prea mult...
10 Noi 2009, 22:39
asa am zis si eu..ce-mi trebuie mie cauciucuri de iarna, ca au astea de vara niste profileeeee....pana a nins..in jur de 5 cm avea zapada de pe drum...si a trebuit sa merg la tara sa urc un o coasta nu foarte dificila (daca vii cu viteza destula de jos o urci din inertie) ....si am ramas acolo..a trebuit sa o imping....asa ca seara am fost, am luat cauciucuri de iarna...a doua zi...pe polei...am urcat fara probleme.....de iarna am luat niste no name-uri la vremea aia, n-am mai auzit de ele (nexen) ...ca pret au fost undeva la mijloc (aproape 300 lei bucata) .dar sunt foarte multumit de ele dupa 2 ierni...
lanturi..n-am fost nevoit sa folosesc decat o singura data cand am urcat la ranca......nu stiu cine le-a produs, le-am luat din real .....cred ca e mai important sistemul lor de fixare..sa te poti misca destul de repede.....
11 Noi 2009, 13:38
Ce nu intelege multa lume (mai ales cei din sud unde e mai cald) e ca ai nevoie de cauciucuri de iarna-iarna. La o masina de ~500 de milioane nu ai 10 milioane sa iei niste cauciucuri decente de iarna? E vorba de siguranta ta, a celorlalti din jur etc. Sunt la fel de importante ca si schimbul de ulei. Daca ai cauciucuri de iarna nu iti trebuie lanturi. Lanturile se pun greu, iti strici masina daca mergi pe suprafata dura cu ele, sunt o solutie rudimentara.
Unui prieten i-a strambat puntea spate un Matiz in Bucuresti. Era iarna dar fara multa zapada, mazga pe jos. Amicu a franat la o trecere de pietoni, matizul sanie. Amicu avea cauciuce de iarna, matizu nu.
11 Noi 2009, 13:55
fara lanturi pe un drum de munte acoperit cu zapada (ori batatorita, ori mai afanata) cu mama cauciucurilor de iarna...nu urci....sau daca urci, urci pt ca stii drumul foarte bine si esti un sofer foarte experimentat....
11 Noi 2009, 14:18
o singura data mi-am montat lanturile..veneam de la fagaras spre brasov cu masina de la firma un vw caddy..a fost un accident nasol pe drum si s-a facut o coloana foarte foarte mare si eu,culmea eram aproape de capatul coloanei..ghinionul meu a fost ca nu aveam manusi la mine..dar..

norocul a fost ca trebuia sa ajung la fotbal cand ajungeam acasa si avand echipamentul la mine (avand si sosete) mi le-am tras pe mana si da-i si pune lanturile..precizez ca aveam doua seturi de lanturi in masina (din greseala) si le-am pus fata spate..sincer mi-a luat cam trei sferturi de ora sa le montez insa dupa ce le-am montat am iesit pe aratura unde zapada avea aproape jumatate de metru..am fost primul care m-am incumetat sa fac pasul asta insa a iesit bine..cu chiu cu vai am trecut,mergand peste 1 km pe aratura..cand ma uit in oglinda,baietii cu q7,x5 m-au urmat frumos..
(precizez ca nu m-am mai dus la fotbal ca nu aveam sosete

)
11 Noi 2009, 14:22
boqqdan, stau "la munte" si fac des drumuri de genul. Masina merge fara probleme pe drumuri pline cu zapada, chiar am incercat cu frana de mana pe zapada tasata si cauciuce de iarna si se misca foarte putin.
Lanturile le vad bune numai pe zapada care are dedesupt mocirla, noroi...vorba colegului cu mersul pe aratura. Acolo chiar nu te mai scoate decat lantul sau 4x4.
11 Noi 2009, 14:32
in rest nu-i vad rostul sa pui lanturi daca ai cauciucuri bune de iarna..nu ma refer bune ca marca ci la cat de noi sunt..

folosind lantul aiurea poti strica foarte multe la masina..stau in Brasov si nu am fost nevoit sa pun lanturile deloc..asta mergand saptamanal la schi..(predeal,poiana,sinaia) si plimbari precum - bran,moeciu..
11 Noi 2009, 14:40
$1 scrie:$2... am cauciucuri Continental Sport Contact 2 a.........precizez cape jos era zapada de maxim 2 cm si floscaita...asa cauciucuri proaste?:))
cate citesc pe topicul asta !!!
mai fratilor de ce nu ati ramas voi la biletul de autobuz sau tren si la abonamentul pe tramvai. era mai safe si fara bataie de cap.
si eu sunt uimit de paradoxuri din astea:
-masini de 15-20-30-50 de mii de euro fara casco pt ca e casco scump. dar masina nu a fost scumpa cand a fost cumparata ?
-roti de vara pe timp de iarna si blestem pe capul lor ca-s proaste
-roti de iarna vara si nemultumire ca se uzeaza repede.
-revizii in garaje obscure si renuntarea la garantie pt ca reviziile la dealer sunt scumpe (dar masina a costat 17.000 euro )
samd
revenind la subiectul lanturilor, eu din experienta mea proprie pot spune ca o masina poate merge absolut oriunde cu anvelope potrivite. bineinteles ca nu trebuie sa fii nesimtit si sa incerci imposibilul.
lanturile costa bani, ocupa loc in portbagaj, te chinui sa le montezi si nu le folosesti niciodata.
11 Noi 2009, 16:53
Nici eu nu eram adeptul lanturilor, dar era sa o patesc acum 2 ani.
Am fost in Bulgaria de Revelion si la intoarcere am prins o super ninsoare si eram cu anvelope de vara cu profil in V

dar cu un set de lanturi din Carrefour in portbagaj.
Am mers fara lanturi aprox. 400km relativ ok (60-80 kmh) si la 50 de km de Ruse era filtru de Politie. Cei care aveau lanturi erau obligati sa le monteze si puteau merge mai departe, ceilalti erau opriti. Mai eram cu niste prieteni care au ramas acolo, desi aveau anvelope de iarna. Oricat le-am explicat politisilor ca alea sunt anvelope speciale de iarna, nu au vrut sa-i lase sa treaca.
Nu zic ca lanturile sunt mai bune decat anvelopele de iarna ( nu poti merge cu mai mult de 50 kmh cu lanturi) dar e bine sa ai un set pentru orice eventualitate.
11 Noi 2009, 16:58
$1 scrie:$2si eu sunt uimit de paradoxuri din astea:
-masini de 15-20-30-50 de mii de euro fara casco pt ca e casco scump. dar masina nu a fost scumpa cand a fost cumparata ?
Poate unele persoane nu isi permit sa plateasca si casco. La asta te-ai gandit?
11 Noi 2009, 17:26
Si ar mai fi o problema... Sefului meu i-a cerut la casco 8650 euro

. S-a uitat la ei, le-a zis ca din banii aia isi cumpara cate o masina in fiecare an si a plecat

. Daca se intampla ceva repara din buzunar, oricum nu il plang, are suficient.
Eu nu as sta fara casco nici macar un minut. Exemplu clar, un prieten, FF2, a stat un an fara casco. Bucuros ca a scapat si nu a platit 2500 de lei, intr-o zi si-a gasit masina lovita in parcare destul de serios. Pretul pentru reparatie a fost 2000 lei si multe beri la mine, in conditiile in care am cautat piese peste tot, le-am montat impreuna...
Masina este o bomba cu ceas. Trebuie sa te gandesti ca pana la urma tot se intampla, ca este sau nu vina ta asta este alta discutie. Oricum, ce mai conteaza cand platesti din buzunarul tau.
11 Noi 2009, 18:00
Pai prietenul tot a iesit castig 500 de lei

..... eu am o scarba cand vine vorba de asigurari ... bleah
Nici mie nu imi place gandul sa umblu cu lanturile in portbagaj dar in anotimpul asta recunosc ca m-as simti mai in siguranta cu un set in portbagaj, mai ales daca as face drumuri lungi.
11 Noi 2009, 19:09
WLI
pai stiu cand a fost ninsoarea aia. se chinuiau masini de calibru cu tractiune 4x4 sa iasa din zapezi.
in astfel de situatii mai bine nu pleci la drum si ramai undeva.
@valistoica, tocmai persoanele care nu-si permit sa plateasca si casco ar trebui sa aiba casco. pt ca ala ce nu-si permite casco, o loveste si daca il costa reparatia 10.000 ron sta cu masina pe dreapta doi ani pana face rost de bani. stii tu zicala aia care spune ca "sunt prea sarac ca sa cumpar ieftin".
exemplul dat de adrian mihai este elocvent: seful lui este o persoana care-si permite sa umble cu masina fara casco pt ca nu si-a cheltuit pe masina banii agonisiti o viata intraga. wtf, daca isi loveste masina, are bani de reparatii. el isi permite sa se lase in voia hazardului pt ca are bani sa se descurce daca hazardul il loveste.
11 Noi 2009, 20:35
OFF TOPIC
E uite ca eu sunt una din acele persoane care momentan nu isi permit casco. In 10 ani de condus diferite masini nu am avut nici un incident dar probabil sa sunt un fericit

. In momentul in care am cumparat masina primul gand la casco a fost desi nici in acea perioada nu o duceam stralucit cu finantele, dar m-au linistit asiguratorii evaluand masina la 9500 euro in conditiile in care masina a costat 4000 euro, plus o rata lunara casco considerabila.
PS: plateste si tu vreo 2000 lei ratela casa si sa vezi ce-ti mai arde de casco
12 Noi 2009, 09:48
Haideți să rămânem la subiect.
Despre casco s-a mai discutat, avantaje, dezavantaje.
Dacă vreți să continuați discuția facem split la topic și discutați pe topicul de casco.
12 Noi 2009, 10:20
Casco e o optiune personala, fiecare isi programeaza banii si riscurile cum vrea. Riscurile sunt doar financiare pentru posesorul masinii.
Dar cand vine vorba de cauciucuri, e altceva. Daca mergi cu cauciucuri de vara "la munte" se cheama inconstienta. Si nu ma refer la drumuri neumblate de munte ci pe sosea, unde nu poti sa mergi pe lanturi.
Iarna trecuta am vazut la Cheile Gradistei, un BMW 6 coupe cu gume de vara. Va dati seama ca bolovanul s-a chinuit sa miste masina de unde o parcase. Pentru mine, astia sunt mai periculosi decat aia cu xenoane proaste.
12 Noi 2009, 22:51
$1 scrie:$2FF TOPIC
PS: plateste si tu vreo 2000 lei ratela casa si sa vezi ce-ti mai arde de casco
585 euro.
eu din pacate am avut anul asta 3 daune: doua cu autori necunoscuti si un caine. total daune de peste 3000 euro.
13 Noi 2009, 08:24
$1 scrie:$2Pentru mine, astia sunt mai periculosi decat aia cu xenoane proaste.
pt tine?cred ca pentru toata lumea..
18 Noi 2009, 22:56
Eu am folosit de 3 ori lanturile, pe polei. Si "am luat-o" cu anvelopele Continental Sport 2 in prima iarna a masinii in Bucuresti, si in drumul spre casa la o zapada usoara. Nu mi-am imaginat ca sunt atat de inadecvate pentru zapada, dupa ce am mers cu ele cu 130/ora pe ploaie, pe autostrada.
Am luat imediat cauciucuri de iarna, ieftine, 250 bucata, iugoslave, si am simtit ca ma ridic in picioare pe zapada care nu trecuse inca.
Dar de la schimbarile de cauciucuri, cum am mai scris in alte parti, am pierdut in fiecare iarna cate 1-2 capace ornamentale de pe piulite.
Acum se utilizeaza la schimbare si cheie de 18, si de 19.