Help/Troubleshooting

probleme servodirectie

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

probleme servodirectie

Mesajde ababei mihaela » 05 Ian 2010, 14:19

salutare, de vreo 3 saptamani am probleme cu servodirectia la ford focus. trebuie sa trag de volan mai ceva ca la dacia 1310. am verificat uleiul si era la minim. l-am completat insa tot nu si-a revenit. are cineva vreo solutie la problema mea inafara de service?
ababei mihaela
Incepator

Maşina: Ford, Focus, 2008, 1.6

Re: probleme servodirectie

Mesajde Officer » 05 Ian 2010, 14:26

Uleiul nu are treaba cu servodirectia. Verifica nivelul lichidului de servodirectie. Mi-e greu sa cred ca ai probleme la pompa de servodirectie sau la cutia de directie din moment ce masina e aproape noua. Unui prieten cu model identic de focus i-a crapat un furtun de la pompa de servo si i-a curs tot lichidul.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde cor_leone » 05 Ian 2010, 14:32

Da un search cu textul "servodirectie" pe sectiunea (focus 2004-prezent) si
o sa ai multe de citit.
In afara de asta , eu am primit un plic cu rechemare in service prin toamna
lui 2008 parca , in care spunea ca un lot de masini e posibil sa aiba un furtun de servodirectie cu alta "semnificatie tehnica" , adica un furtun de calitate proasta.
S-a dovedit ca era din ala "bun". :)
Focus II, an 2008, 1,6 benzina ti-vct , 115 cp. VIN : WF0PXXGCDP8C50075
Tot inainte , ca inainte era mai "bine" ...!
cor_leone
Member

Maşina: FORD FOCUS Trend 1,6 Ti-VCT 115 CP , mai 2008, hatchback
VIN: preferspritdevara

Mesajde Officer » 05 Ian 2010, 14:35

Inseamna ca e furtunul de care am scris mai sus... nu frecventez deloc sectiunea focus II. Chiar ma intrebam cu prietenul meu cum e posibil sa crape furtunul ala la nici 10 000 km.

PS reparatiile la directie nu se fac in fata blocului - cel mai sigur e sa mergi la service.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Înapoi la Help/Troubleshooting