Arhiva Comercial

Inselatorie in service

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

Inselatorie in service

Mesajde yayo87 » 14 Ian 2010, 18:00

Buna ziua!

Am avut un eveniment rutier,in urma caruia am avut bara fata putin infundata.Am ales sa rezolv aceasta problema prin casco.Zis si facut.Am trecut prin pasii necesari ,am mers intr-un service, masina e gata si acum apare problema. Cei de la service au cerut asiguratorului contravaloarea reparatiei cu inlocuire de bara, iar pe masina mea se gaseste(cred eu) vechea bara. Reparatia are ceva imperfectiuni-diferenta de culoare pe bara(care a fost vopsita doar partial nu total cum ar fi normal la una noua), iar in zona in care a fost infundata bara la mana se simte denivelarea.
Intrebarea mea pentru voi este cum pot face sa demonstrez ca bara nu este inlocuita, si sa ii fortez pe cei de la service sa acopere cheltuiala trebii de mantuiala facuta si sa imi pot repara cum se cade masina?
Sa merg in service si sa le sugerez sa dea jos bara(ar trebui sa se vada pe verso cum plasticul a fost fortat-ceva mai deschis la culoare) ,dar am nevoie de o metoda gen o expertiza tehnica cum ca bara nu este noua ci e cea lovita, insa nu stiu de unde trebuie sa obtin aceasta expertiza si cum ar trebui.
Ce sfaturi aveti pentru mine?Va sunt recunoscator&sa aveti o zi buna!
Ford Focus 1.0 Ecoboost 125CP Imagine
yayo87
Incepator

Maşina: HB, Titanium 1.0l 125CP

Re: Inselatorie in service

Mesajde thecage » 14 Ian 2010, 18:09

Daca ai scos masina din service degeaba te mai agiti. Daca nu, refuzi reparatia, ceri sa vorbesti cu directorul de service si ameninti cu reclamatie la protectia consumatorilor si la Ford.
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Mesajde yayo87 » 14 Ian 2010, 18:11

Nu am semnat o dare in primire a lucrarilor,cand am scos masina din service. Parca asa e normal, prin hartia aia imi dau acordul cum ca sunt de acord cu ce au mesterit ei acolo.
yayo87
Incepator

Mesajde ambiente2006 » 14 Ian 2010, 18:20

Daca esti nemultumit de lucrare, ar trebui sa atragi si atentia asiguratorului. Pana la urma acesta plateste ceva ce nu s-a facut si va fi primul interesat sa dovedeasca ca bara nu a fost inlocuita ci doar vopsita partial.
Ia legatura cu agentul care ti-a facut constatarea.
La ce service spui ca ai reparat masina?
Ford Mondeo MKIII 2.0 TDCi 116CP an fab.Oct. 2006
VW Tiguan Track&Style 2.0 Tdi 140CP DSG7 4Motion model 2012
ambiente2006
Member

Mesajde yayo87 » 14 Ian 2010, 18:30

E un service din Galati pentru care am avut ceva recomandari.Nu e unul autorizat Ford ca asa ceva nu exista in orasul meu inca.(sau nu e functional inca)
yayo87
Incepator

Mesajde capricosti » 14 Ian 2010, 18:34

Si eu cred ca trebuie sa iei legatura cu cei de la asigurari si sa le ceri lor sa blocheze plata catre service daca nu iti monteaza alta bara ...sau eventual sa refaca reparatia celei vechi in mod corespunzator.
capricosti
1nsane Member

Maşina: Ford Capri MK3 2.0 DOHC

Mesajde yayo87 » 14 Ian 2010, 18:45

Plata de la asigurator se face in felul urmator la firma la care sunt:ma duc la sediu la caserie si primesc banii in mana,iar eu la randul meu ii duc la service.Deci plata e blocata pana sunt eu de acord cu , calitatea lucrarii.
Dar cum sa demonstrez ca bara nu e noua?Se vede la ochi,am vorbit cu 2 tinichigii din oras si parerea lor e ca bara nu e noua.O expertiza tehnica,o hartie care sa arate ca bara nu e noua,desi ei au spus ca au inlocuit-o de unde obtin?
yayo87
Incepator

Mesajde adyamg » 14 Ian 2010, 18:59

Daca e reparata ... baga si tu mana pe interior ... si daca dai de chit si alte mizerii le dai cu ele in cap. Niste jegosi nenorociti astia cu serviceurile si asigurarile. Tu ai dreptul sa refuzi plata si numai pentru faptul ca nu a iesit culoarea.
Din cate inteleg tu ti-ai luat masina ... si tot tu trebuie sa le duci banii? :)) Te duci la service le arati banii si le spui ca inca mai astepti sa iti fie schimbata bara ... si vopsita in culoarea masinii ... si sa nu uit ..sa ceri bara originala(in general le stanteaza ... undeva cu FORD .. la mine e in dreptul arcului/pe buza de la roata din partea dreapta).
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde steauaboy » 14 Ian 2010, 19:27

salutare,

ai vreun casco fantoma? cum adica iti da tie banii si dupa aia platesti tu catre service? eu stiu ca se fac plati doar intre ei, direct in conturi, sau platesti tu catre service si dupa aia iti dau tie banii in cont.

prin manevra ta ... ai putea face multe combinatii :)

revenind la bara ta, trebuie sa vezi ce iti scrie pe factura de la service, acolo trebuie trecuta codul de bara de focus dupa VIN , si manopera pentru demontare bara veche , vopsire (ptr ca bara noua vine doar grunduita) si montare bara noua, toate detaliate pe timp de lucru.

daca nu reusesti ceva, apeleaza la opc si la o televiziune :)

Cheers,

Radu
HD-85-BIN
Speed Up you life!
steauaboy
Member

Maşina: Kuga 3 1.5 Blue

Mesajde gabi68 » 15 Ian 2010, 17:08

daca o demontezi si este noua trebbuie sa fie curata pe spate :)
gabi68
Incepator

Maşina: Ford , Focus , 2005 , 1600 ( 110 cp )
VIN: wf05xxwpd35n23417

Mesajde joe06 » 16 Ian 2010, 19:19

Pai daca zici ca se simte la mana unde a fost lovitura, razuieste cu un cutit si trebuie sa dai de chit. Si daca o sa te uiti pe spate sigur o sa se vada lovitura. Apoi nu-ti mai trebuie nicio expertiza, le dai cu ea in cap si gata.
joe06
Gold Member

Înapoi la Arhiva Comercial