Help/Troubleshooting

Recomandare amortizoare fata Focus

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Recomandare amortizoare fata Focus

Mesajde dodutu » 17 Mar 2010, 20:08

Cu ocazia schimbarii cauciucurilor de vara am descoperit ca amortizorul dreapta fata prezinta scurgeri de ulei si de asemenea troncane la denivelari destul de tare.Am decis sa il inlocuiesc, dar as avea nevoie de cateva sfaturi:
1.este util sa fac si un test de amortizoare si daca da unde imi recomandati
2.ce marca si de asemenea daca sa fie pe gaz sau ulei
3. este recomandat sa fie schimbate ambele , chiar daca celalat ar fi in parametri?
4. cam cat ar fi manopera?
Va multumesc anticipat.
Imagine
dodutu
Ford Freak

Maşina: Ford focus 2 TDCI; 1,8; 115 cp
VIN: WF05XXWPD56L85854

Re: Recomandare amortizoare fata Focus

Mesajde ovideatza » 18 Mar 2010, 23:56

Nu cumpara amortizoare LIS spania parca, mai ieftine. Primul s-a dus in 20 km si al doilea in 4000 km, ce-i drept se schimba pe garantie, dar costa timp si bani. Mai bine pune originale, diferenta pe care am economisit-o am dat-o deja pe montat/demontat si curier. Asta e cand omul se lacomeste...

Am zis si eu ca ar fi biine sa le schimb pe ambele, ca unul era bun. Si acum am ajuns sa il am inapoi pe cel bun, ca nu am mai pus amortizoru schimbat pe garantie, si unul care s-a dus zilele aceastea, si care pleaca si el la garantie.
Manopera depinde de service, la mine a fost cam 60 lei schimbatul/ bucata, cu tot cu facut directie ulterior.
ovideatza
1nsane Member

Maşina: Focus 1.8 TDDI 90 2002
VIN: WF0NXXGCDN2U75879

Re: Recomandare amortizoare fata Focus

Mesajde adispan » 19 Mar 2010, 06:36

1. eu mi-am facut testul de amortizoare la Neste Automotive pe Sos Chitilei (fa click pe bannerul lor din dreapta paginii)
2. motorcraft, conform codului piesei originale
3. schimba-le pe amindoua pt ca altfel vei avea aderente diferite si un comportament "inegal" la franare -> te expui la riscuri
4. cam 200 ron manopera, daca imi amintesc bine
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Înapoi la Help/Troubleshooting