Discutii libere/forum

PFA sau firma in comertul cu amanuntul?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: PFA sau firma in comertul cu amanuntul?

Mesajde adicristea » 16 Iun 2010, 09:04

Pai e simplu, esti PFA sau firma? Poti emite factura. Nu esti? Nu poti :).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde zaboss » 16 Iun 2010, 09:22

$1 scrie:$2a inteleg ca nu exista nici o posibilitate...

Există, dar costă:
- Contract prestări servicii (impozit 16% cu reţinere la sursă şi este posibil CAS).
- Dispoziţie de plată din casierie (aici trebuie verificat cu cineva de meserie cu experienţă) [mai demult, am avut la firma la care lucram nevoie de 4 "băieţi zdraveni" pentru a căra un rack şi a-l introduce în sediu. plata sa făcut din casierie, cash, pe dispoziţie de plată. Alte detalii nu am. Oricum, pot exista nenumărate situaţii similare. De exemplu, un restaurant cumpără legume de la un producător, o agenţie închiriază un cal de la un proprietar ş.a.m.d]
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde adrianmihai83 » 16 Iun 2010, 09:23

Am inteles, deci trebuie sa imi fac un PFA. Doar pentru asta nu stiu daca renteaza, platit diferite taxe apoi fise cu impozite... Prea complicat, am inteles.

LE: @zaboss, e mai simplu asa, nu costul este problema. Din moment ce vreau sa fac factura printr-o firma atunci m-am gandit ca trebuie sa platesc impozit pe profit, tva... Nu de aici era problema. Eu voiam sa fac legal.

La PFA trebuie sa ai un anumit cod CAEN care sa aibe legatura cu activitatea care ai prestat-o? Ma gandesc sa gasesc pe cineva cu un PFA care sa imi faca factura, sa ii platesc lui toate ce trebuiesc platite (impozit profit, tva, cas...) si bineinteles o atentie si pentru el :)

ELE: singurul interes este sa nu dea bani din buzunar ci din firma
ex. FF2, 2007, 1.6 TDCI, 90 CP, cica SPORT
Mazda 3 tx+
1nsane Member

Maşina: Ford Focus, 1.6 TDCI, 2007
VIN: WF05XXWPD57K08651

Mesajde zaboss » 16 Iun 2010, 09:34

$1 scrie:$2LE: @zaboss, e mai simplu asa, nu costul este problema. Din moment ce vreau sa fac factura printr-o firma atunci m-am gandit ca trebuie sa platesc impozit pe profit, tva... Nu de aici era problema. Eu voiam sa fac legal.

Păi nu este nimic nelegal. O firmă poate face plăţi în numerar către persoane fizice în limita plafonului de casă. Bănuiesc că dacă se exagerează cu astfel de operaţiuni va bătea la ochi şi în cazul unui control este posibil să strâmbe din nas sau să încerce să anuleze deducerea de impozit de profit pentru sumele "nejustificate".
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde adrianmihai83 » 16 Iun 2010, 09:38

Nu stiu cat este plafonul de casa. Nu se pune problema de exagerat, e vorba de o singura plata, in jur de 1000 lei. Tocmai sa nu ai probleme probabil ca toata lumea vrea sa se acopere de facturi, cert este ca vrea o factura. Suma am stabilit-o, mie sa imi ramana in jur de 1000 lei, asta inseamna o plata in jur de 1500 lei din care sa se scada impozitul pe venit, tva ....

LE: cine are un PFA (sau firma de orice fel) care poate elibera o astfel de factura are comision din banii mei. Altfel eu trebuie sa ma complic sa imi fac PFA, bla bla....
ex. FF2, 2007, 1.6 TDCI, 90 CP, cica SPORT
Mazda 3 tx+
1nsane Member

Maşina: Ford Focus, 1.6 TDCI, 2007
VIN: WF05XXWPD57K08651

Mesajde KomandantuR » 16 Iun 2010, 11:08

Ai PM
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde mircea76 » 23 Dec 2010, 20:36

Avand in vedere ca e sfarsit de an as avea nevoie de o lamurire: unde (la ce institutii), cand (adica anul acesta sau la inceputul anului viitor) si cu ce acte trebuie sa ma prezint pentru a-mi calcula baietii impoziltul pe anul viitor?
https://www.artadictdecor.ro/
mircea76
Gold Member

Maşina: Focus2001 WF0AXXGCDA1U67817, Ranger 2,5 2008

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum