ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

HELP!!!Ce e de facut??

15 Mai 2007, 08:14

Din pacate aseara in jurul orei 18.00 am facut accident cu frumosul meu KA, norocul meu ca nu eram cu focusul ca atunci eram mai suparat.treaba sta asa: un idiot,un tampit, ca altfel nu pot sa ii spun,a intrat in mine din spate,mi-a spart bara spate si numarul....am ajuns la politie....dupa constatare, si dupa completarea declaratiei si 10, atentie: dupa 10 ore de asteptat pentru rezolvarea cazului,am ajuns la politist la ora 4 azi dimineata...desi faptele erau clare si era clar ca respectivul cu vw era vinovat, politistul ii dadea dreptate lui...cu greu s-a convins ca nu ii merge cu mine si a scris in procesul verbal ca nu a pastrat distanta regulamentara,i-a dat amenda si puncte. respectivul nu a vrut sa imi dea asigurarea ca sa imi pot repara masina...considerandu-se nevinovat!!!!acum eu va cer ajutorul....ce sa fac?nu sunt multumit de concluzie:as vrea sa fac o contestatie si sa ii fac o plangere politistului, si sa il dau in judecata pe tipul cu vw...este posibil asa ceva?ati mai trecut prin faze asemanatoare? astept pareri. multumesc :(

15 Mai 2007, 08:21

Le explici la aia de la politie, eventual un sef al boului ala, cum sta treaba. Poate aia sunt mai intelepti, si din oficiu il iau la intrebari pe cel cu asigurarea. Decat sa-l amenininti cu judecata (mai rau faci, ca oricum cheltui mai multi bani decat te-ar costa reparatia), cauti frumos in baza de data CEDAM (parca asa se cheama) dupa numarul masinii, vezi firma unde e asigurat, mergi la firma aia (orice sucursala), arati dovada de la poilitie si zici ca daca ei (firma de asigurare) nu se sesizeaza sa medieze situatia si sa-l atraga pe vinovat la masa discutiilor si sa nu mai fie probleme, faci reclamatie la CSA.

Asta ar fi calea mai neortodoxa sa zicem asa. Calea mai frumoasa, dar care nu va da rezultat, e sa il tot suni pe vinovat si sa-l faci sa inteleaga ca trebuie sa rezolvati.

Bafta!

15 Mai 2007, 08:47

Daca nu ai Casco e de umblat, si deobicei ajungi la tribunal.
Daca ai Casco e simplu, repari pe Casco tau, platesti reintregirea, si lasi societatea sa-l dea in judecata si sa-si recupereze banii ;)

15 Mai 2007, 08:55

Fiti atenti...acum ceva timp am discutat cu un sef de agentie de la ***** si mi-a zis urmatoarele...in cazul in care faci accident si nu e din vina ta si apar probleme cu asigurarea vinovatului, poti sa te duci la firma ta de asigurare(de RCA) si sa discuti cu ei. O sa iti fac reparatia pe asigurarea ta(RCA) si apoi o sa se fac deconturile intre firma ta de RCA si firma vinovatului.
Acest procedeu nu l-am probat....dar merita sa te duci si sa intrebi. Iar faza ca nu a vrut sa iti dea RCA-ul inseamna ca dobitocul ala nu avea RCA. El e obligat prin lege sa dea polita lui persoanei avariate, in caz contrar se supune despagubirii materiale aferente costului reparatiei.
Cel mai bine era sa il fortezi sa iti dea polita lui chiar de fata cu nenea "Militica" ca atunci nu avea ce face.

Cu stima!

15 Mai 2007, 09:01

$1 scrie:$2iti atenti...acum ceva timp am discutat cu un sef de agentie de la ***** si mi-a zis urmatoarele...in cazul in care faci accident si nu e din vina ta si apar probleme cu asigurarea vinovatului, poti sa te duci la firma ta de asigurare(de RCA) si sa discuti cu ei. O sa iti fac reparatia pe asigurarea ta(RCA) si apoi o sa se fac deconturile intre firma ta de RCA si firma vinovatului.

Hmm, esti tu sigur de asta?
A probat cineva?
Eu stiam ca se poate doar cu Casco.
RCA e pentru a-l despagubi pe altu, nu si pe tine.

15 Mai 2007, 09:05

Sa dam si nume era vorba de Asirom...care nu face decontul la timp cu service-ul unde iti reparai masina...si aici intervenea firma ta de asigurare cara platea daunele si apoi se decontau intre ele...numai ca tu sa poti sa iti ridici masina din service.
Asta stiam....Nu garantez si reusita
:wink:

15 Mai 2007, 09:15

Eu (ma rog, un prieten) am o problema asemanatoare cu ASTRA, de care sa va feriti ca de sarsaila.
Nu vor sa despagubeasca, am facut reclamatie la CSA, si acu omu tre sa stea cu masina botita 3 luni, dupa care sa-i dea in judecata.
Nasol e ca n-are Casco ca era deja reparata.
De asta intrebam ;)

15 Mai 2007, 09:24

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2iti atenti...acum ceva timp am discutat cu un sef de agentie de la ***** si mi-a zis urmatoarele...in cazul in care faci accident si nu e din vina ta si apar probleme cu asigurarea vinovatului, poti sa te duci la firma ta de asigurare(de RCA) si sa discuti cu ei. O sa iti fac reparatia pe asigurarea ta(RCA) si apoi o sa se fac deconturile intre firma ta de RCA si firma vinovatului.

Hmm, esti tu sigur de asta?
A probat cineva?
Eu stiam ca se poate doar cu Casco.
RCA e pentru a-l despagubi pe altu, nu si pe tine.

LA CASCO era asta, sigur, verificat de mine cu vreo 3 ani in urma.
Cealalta firma cu probleme, cel putin fata de mine, INTERAMERICAN.

CSA mi-a dat dreptate si a obligat INTERAMERICAN sa plateasca ASIROM despagubirile.

DACA pe PV scrie ca el e vinovat nu are ce face. Daca refuza e amenda mare. PV-ul poate fi contestat in 20 zile de la comunicare parca. Iar daca in 20 zile nu-l contesta se executa.

Buna sesizarea la CSA. Chiar urmeaz-o. Daca intr-adevar CSA iti da dreptate, ala nu va mai putea face RCA pe viitor sau.. il va face foarte scump!

15 Mai 2007, 09:44

Nasol cu reclamatiile astea e ca stai cu paguba 3 luni si apoi iti recuperezi banii in instanta, alta pierdere de vreme :(
CSA din pacate nu face chiar ce ar trebui. Nu poate forta firmele de asigurari sa-si miste fundul mai repede.
Dar mai multe reclamatii la adresa firmei respective pot duce la retragerea dreptului de a incheia RCA, si abia asta ii doare pe asiguratori ;)
Pe ei, pe ei, pe mama lor de hoti!

15 Mai 2007, 10:14

pe procesul verbal scrie clar ca ala cu vw e vinovatul?
atunci fa reclamatie la CSA

15 Mai 2007, 10:19

Si pregateste-te sa astepti 3 luni dupa care sa-i dai in judecata.
Ai Casco?

15 Mai 2007, 12:18

$1 scrie:$2e procesul verbal scrie clar ca ala cu vw e vinovatul?
atunci fa reclamatie la CSA

Ar trebui sa scrie, din moment ce zice de distanta si ca i-a dat puncte de penalizare. La lovitura din spate e greu sa ajungi la culpa comuna... :lol:

16 Mai 2007, 22:17

Nu ma bag la chestia cu asigurarea ca nu prea ma pricep,dar vezi ca la PV.se face contestatie in 15 zile,daca te ajuta cu ceva,in rest bafta multa,ca o sa ai de umblat.

17 Mai 2007, 00:30

Scuze de interventie, nu am nicio sugestie pt cazul de fata in lipsa de experienta in domeniu (pe care nici nu mi-o doresc!!!), in schimb am o intrebare: ce este CSA-ul acela la care te poti plange in caz de asemenea probleme???

Multumiri anticipate pt eventualele lamuriri!

17 Mai 2007, 07:32

Din cate stiu si eu de pe procesul verbal pe care il intocmeste Politaiul s-a scos o rubrica prin care cel vinovat era de acord sa-ti repari masina pe asigurarea lui RCA. Deci Politia s-a dat deoparte si nu se baga, ei verifica daca respectivul are RCA si atat.
Tu trebuie sa cazi la pace cu omul si sa mergeti impreuna la asigurator, daca nu cazi la pace cu omul ai doar 2 solutii :
1. Il dai in judecata
2. Daca ai CASCO iti repari masina si cei la care ai tu CASCO isi vor recupera banii de la el .
In concluzie daca omul nu e de acord sa-ti repari masina pe RCA-ul lui nu ti-o repari.

17 Mai 2007, 08:38

$1 scrie:$2cuze de interventie, nu am nicio sugestie pt cazul de fata in lipsa de experienta in domeniu (pe care nici nu mi-o doresc!!!), in schimb am o intrebare: ce este CSA-ul acela la care te poti plange in caz de asemenea probleme???

Multumiri anticipate pt eventualele lamuriri!

http://csa-isc.ro/index.php
COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR.

si legat de CSA, la http://cedam.csa-isc.ro/ va puteti verifica daca masina va este asigurata!!! ATENTIE!!!! tata avea asigurare dar NU figura in baza! Si este obligatia NOASTRA sa verificam!!!

17 Mai 2007, 09:21

Daca iti faci reparatia pe CASCO, implicit iti va creste polita anul viitor.

17 Mai 2007, 09:52

prea mult de citit....dar pot spune un sg lucru....pupatul in fund se plateste....deci ala tre sa iti plateasca reparatia....nu tu!

17 Mai 2007, 09:57

$1 scrie:$2aca iti faci reparatia pe CASCO, implicit iti va creste polita anul viitor.

E relativ, de fapt nu prea iti mai scade asigurarea (pretul masinii scade cu 10%/an)... Asa a fost si la mine si pentru o reparatie de 1100 RON nu mi-au scazut 50 EUR si am platit reintregirea 23 RON; per total eu cred ca a fost totusi o afacere buna, nu? :lol:

17 Mai 2007, 10:10

Ca veni vorba si putin OFF TOPIC. La masina mea, asigurarea CASCO pe anul asta e ...
4300 RON
:shock:
:evil:
:twisted:

17 Mai 2007, 10:57

Imi pare rau pt tine.
Deci, in primul rand cei de la asigurarea lui ii vor cere acordul k sa te despagubeasca. Daca nu e de acord trebuie sa dai in judecata ASIGURAREA LUI si nu pe el.
Oricum meseriashul are 15 zile sa depuna plangere la contestatie. Dupa ce se judeca poti castiga sau nu.
Oricum daca depune plangere o sa fi si tu citat ca martor. Daca nu depune plangere, dupa cele 15 zile poti merge linistit la asigurare. Daca nu vreau sa t despagubeasca (o sa t duca cu fofarlica, k trebuie sa fie el de acord si blah blah blah), sa le ceri o hartie prin care spun de ce nu vreau sa t despagubeasca.
Si cu hartia aia ii dai in judecata.
Bafta!

17 Mai 2007, 10:58

Verga_cip, parca ai avea Seria 3 :))))))))))))

17 Mai 2007, 11:23

$1 scrie:$2a veni vorba si putin OFF TOPIC. La masina mea, asigurarea CASCO pe anul asta e ...
4300 RON

Da' ce le-ai facut, frate??? Ca nici daca aveai dauna totala nu cred ca-ti propuneau pretul asta... Brrrr
Asta e un semn ca trebuie sa schimbi asiguratorul; cine ti-a dat pretul asta?

17 Mai 2007, 12:04

ALLIANZ!!!!!!!!!!!!!

17 Mai 2007, 12:22

nu t supara dar la 4300 RON (1290 euro) / an nu merita casco. 1290 Eur ~ 16% din valoarea masinii. E mult prea mult.
Da-i in sula si mergi la altii

17 Mai 2007, 12:33

$1 scrie:$2u t supara dar la 4300 RON (1290 euro) / an nu merita casco. 1290 Eur ~ 16% din valoarea masinii. E mult prea mult.
Da-i in sula si mergi la altii

Si nici macar nu e masina noua...

17 Mai 2007, 12:49

$1 scrie:$2a veni vorba si putin OFF TOPIC. La masina mea, asigurarea CASCO pe anul asta e ...
4300 RON

Este pe toata durata vieti ??? :lol: :lol: :lol:

Eu am platit 1600 ron/an.

17 Mai 2007, 13:29

pai eu la a mea noua am platit 4200 pe 2006/2007 si e asigurata la 21000 euro,dar din iulie valoarea conform lor scade la 16000 e sa vedem asigurarea cu cat scade?Da-le banii dar sa-ti dea si ei 21000 euroi daca se intampla ceva.

17 Mai 2007, 13:42

Asigurarea Casco a fost facuta in mai anul trecut.
Pe 10 a expirat. Ma abtin de la orice ... pentru ca cea mai ieftina este l;a Generali parca, de vreo 22 milioane lei vechi.
La Allianz s-a luat in calcul ca masina e mai veche cu un an si ca NU am avut daune in anul anterior.
Asigurarea are fransize: 20 % furt total, 2 % furt partial si 20 % dauna totala.
La Allianz, incepand cu ... lunile astea sau anul asta, este obligatorie o fransiza de 4 sau 5 milioane, suma nedespagubita in caz de daune!

17 Mai 2007, 14:00

Adica platesti o caruta de bani si nici macar dauna totala 100%? Io zic sa mergi altundeva. E drept ca de anul asta s-au scumpit asigurarile casco, dar nici asa...
Răspunde