S-a mai scris ca vor incerca la inceput sa adauge mai mult ca sa mai reduca din eventualele pierderi.
Experienta proprie: pe 29-30 am comandat doua filtre foto si o telecomanda pe net, la un magazin din Timisoara. Am si platit pe 30 totul, am primit marfa pe 1.
De curiozitate am verificat preturile pe 1 (fiind factura proaspata a fost relevant): doua dintre obiecte care costau cate 50-60 ron au ramas cu acelasi pret, celalalt era 119 si tusti, se facuse 129 (aproape 10%!!!).
Azi de dimineata m-am mai uitat la cate ceva, si tot de curiozitate am facut din nou verificarea: toate chestiile cumparate erau iar la vechile preturi.
Presupun ca la inceput mai pun si preturi aiurea, dar se mai normalizeaza cand se uita la vecini sau la competitie. Ceilalti vor modifica in timp cand vor vedea ca le scad vanzarile mai mult ca la altii...
Multe din magazine deja anunta ca vor suporta cresterile (Ikea, de exemplu) sau ofera vauchere (emag si altii).

@tudoralex: Nu, taxele se platesc la stat, iar daca ai de recuperat e alta poveste (nu se grabeste asa de tare statul...

). Prin urmare poti fi penalizat ca nu ai platit x lei la stat desi statul are sa-ti dea 5x lei.