Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
10 Sep 2010, 21:35
am dat de urmatoarea stire:
http://www.capital.ro/articol/persoanel ... 39146.htmlcica ar intra in vigoare chiar de astazi.
Problema este urmatoarea: maine ar trebui sa ma duc sa-mi cumpar masina. A fost adusa din germania si momentan are numere rosii. Ma afecteaza cu ceva stirea asta? Sa nu ma trezesc ca ma pun baietii sa platesc si TVA pe langa taxa de inmatriculare...
Multumesc!
10 Sep 2010, 22:56
Pai se pare ca daca dovedesti ca ai platit TVA e OK.
10 Sep 2010, 22:58
de unde sa dovedesc eu ca am platit TVA? eu fac contract de vanzare-cumparare cu omul care a adus-o.
10 Sep 2010, 23:02
El a cumparat-o... Trebuie sa-ti dea actele cu care a luat-o de acolo, pentru ca nu cred ca o poti inmatricula fara nicio hartie din tara de unde a fost adusa.
Iar acolo se vede daca a platit sau nu TVA.
Eu as zice mersi in locul tau, ca daca nu stiai si o luai ieri, puteai sa o patesti pana la inmatricularea definitiva.
10 Sep 2010, 23:05
În cazul achiziţiei unui vehicul second hand, persoana care solicită înmatricularea trebuie să prezinte un document care atestă că maşina nu intră sub incidenţa plăţii TVA.
mie se pare ca nu mi-ar trebui dovada platii, doar un document cum ca nu trebe platit tva pentru masina respectiva... am cautat pe tot internetul. nimeni nu stie de unde se face rost de acel document. la finante nu cred ca gasesc pe nimeni maine...
10 Sep 2010, 23:25
Eu cred ca este mai simplu... Cel care a adus masina are o factura prin care a dovedit ca masina este a lui.
Pe acea factura apare daca a platit sau nu TVA.
Din cate am inteles, se luau masini de dincolo si se spunea ca se trec pe firma, nu se platea TVA, iar in tara se razgandeau si o vindeau la persoane fizice, castigand din condei banii de TVA.
11 Sep 2010, 08:23
sper doar sa nu am probleme la inmatriculare
27 Sep 2010, 07:34
No...cum fu? Ai avut sau nu probleme? Aveai platit TVA-ul ori ba?