Discutii libere/forum

Bataie de joc pe timpul si benzina mea.

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Bataie de joc pe timpul si benzina mea.

Mesajde Hurricane87 » 05 Noi 2010, 17:07

Va salut! Am decis sa scriu acest articol deoarece doresc sa feresc pe altii de niste cheltuieli inutile.
Daca considerati ca nu are ce cauta un astfel de post pe forum, imi cer scuze, insa simt nevoia sa impart aceasta experienta.

Am vazut pe internet acest anunt: "autovit.ro/ford-focus-C15184382.html' si am decis sa sun pentru mai multe informatii. Am vorbit cu persoana de contact care a fost foarte amabila, am obtinut informatiile dorite si am decis sa ma duc sa vad masina.

Planul era foarte simplu; vroiam sa ma duc, sa vad masina, sa o conduc si daca toate ar fi fost bune si frumoase, sa o duc la un service sa se uite la ea cineva cu o pregatire tehnica mai buna.

Am ajuns, m-am intalnit cu persoana respectiva care din nou, a fost foarte amabila si m-a lasat sa ma uit peste tot.

Aici a inceput distractia...Retineti ce scrie in anunt: "FOARTE INGRIJITA,STARE IREPROSABILA"
Sa incepem:

La exterior peste tot unde m-am uitat numai zgarieturi, nu foarte adanci, nu foarte lungi, dar multe. Pe partea din fata, sub farul drept, pe o distanta de cam 30cm zgarieturi una langa alta. Parbrizul are doua crapaturi fix sub stergatoare de-a latul, lungi aproape cat parbrizul, provocate de o piatra (acest lucru insa mi-a fost specificat inainte dar pe poze nu se vede). Oglinda stanga lovita si zgariata. "JANTE ALIAJ" sunt cele din poza insa din pacate vopseaua de pe ele se cojeste...asa ca grabiti-va pana mai este ceva pe ele.

Anumite persoane, mai pricepute decat mine in achizitonarea masinilor SH, mi-au spus ca singura metoda de a aproxima kilometrii reali este uzura interiorului. Am vazut la viata mea multe masini in interior, mai vechi sau mai noi, oricum stiu ce inseamna o uzura normala.
Inainte sa incep va reamintesc aceste cuvinte extraordinare citate din anunt "FOARTE INGRIJITA,STARE IREPROSABILA" (oricum aceasta afirmatie pare sa fie mai des folosita in anunturi de masini decat "Made in China" pe produsele ieftine).
Am intrebat la telefon daca volanul este foarte uzat pe partea superioara. Acesta mi-a spus ca nu e asa uzat doar ca in poza bate lumina. In realitate, volanul este nu uzat, ci LUSTRUIT...ai impresia ca e de sticla. Partea superioara a schimbatorului de viteze nu este originala, ci un kichi rotund care se roteste in libertate, si desigur uzat. Tapiteria are uzura normala, nu am nimic de reprosat. Panoul de butoane arata destul de bine dar are si acesta o bucata jupita de pe el, insa am fost asigurat ca il pot revopsi daca nu imi place...multumesc. Locul unde se baga cheia are joc. Cu butonul de ESP am ramas in mana. N-am mai avut nervi sa verific luminile, stergatoarele sau scaunele incalzite.

Si acuma partea cea mai "frumoasa", cea mecanica. Teava de esapament parca e obiect de artizanat si nu spun asta in sensul bun...pare intr-adevar "custom made" dar nu stiu de catre cine si pentru ce. As fi putut sa trec cu vederea peste asta doar ca avea un strat negru pe interior...mare problema. Sub capota era plasata o sticla de ulei pe jumatate goala si din motor lipsea deja o buna parte din acesta. Va las sa trageti singuri cloncluzia...

Am fost intrebat daca doresc sa o conduc dar politicos, asa cum sunt eu, am refuzat si ne-am luat la revedere.

Trebuie sa va spun ca sunt o persoana rezonabila, e perfect logic ca o masina mai veche sa aibe urme de uzura, mereu faci compromisuri cand cumperi ceva second hand dar de la "FOARTE INGRIJITA,STARE IREPROSABILA" pana la ce am vazut, eu zic ca este o diferenta colosala.

Termenii "INGRIJIT" si "IREPROSABIL" sunt foarte bine explicati in DEX, in caz ca mai sunt altii care vor sa le foloseasca la vandut "epave". Rog pe aceasta cale pe cei din aceasta categorie sa ii avertizeze macar pe cei care vin de la distanta.

Nu ma deranjeaza pretul (omul are dreptul sa ceara cat vrea pe produsul sau), nu ma deranjeaza starea REALA a masinii (asa o ti, asa o ai), ma deranjeaza ca m-am lasat pacalit.

Am uitat sa specific ca masina a venit si a plecat pe rotile ei, e si asta ceva...nu?

Sunt sigur ca sunt foarte multi care au patit acelasi lucru dar, repet, am simtit nevoia sa impart aceasta experienta.
Hurricane87
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6 benzina

Re: Bataie de joc pe timpul si benzina mea.

Mesajde BogdanFSB » 05 Noi 2010, 17:13

din link-ul tau nu se intelege care e masina cu pricina...
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde bobutza » 05 Noi 2010, 17:15

imi pare rau de experienta ta.....dar de unde ai venit sa vezi masina?ca cel care o vindea am vazut ca este din TM
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde Hurricane87 » 05 Noi 2010, 17:18

La mine se deschide si cu chrome si cu iexplorer...nu imi dau seama care e problema.
Nu cred ca are asa mare importanta cati kilometrii am batut, important e ca i-am batut absolut degeaba. Si daca eram vecin cu el tot ma enervam ca m-a pus sa ma incalt.
Pozele la vanzatorii seriosi includ intai defectele evidente, dupa aia restu.
Hurricane87
Incepator

Mesajde Hurricane87 » 05 Noi 2010, 17:36

Altu auto.ro/ford-focus/670694.html#picture
Corectati-ma va rog daca gresesc. FF din 2003 diesel nu stiu sa existe cu EURO4.
Anuntul este mai vechi dar este postat in mod regulat. L-am sunat acum cateva zile sa ii cer VIN sa verific problema si mi-a spus ca nu are actele la el dar sa revin in 1 ora (cica la RAR i-a spus ca e euro4). Revin in o ora si imi spune ca are actele dar ca nu are rost sa imi dea VIN-ul ca vine careva de pe la Valcea sa ii ia masina. BULLSHIT!
Hurricane87
Incepator

Mesajde bobutza » 05 Noi 2010, 17:39

sa inteleg ca vrei sa iti iei masina?de ce nu incerci si aici pe forum?tind sa cred ca sunt mai ok de pe forum de aici ;)
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde Officer » 07 Noi 2010, 13:57

pai asa se intampla... eu cand am avut masina la vanzare m-am intalnit cu diverse persoane.. am facut km buni ca sa ma duc sa ma intalnesc cu ele - le placea masina dar cand era vorba de pret ofereau cu 25% mai putin decat pretul din anunt - invariabil ii intrebam pe respectivii de ce au mai vrut sa vada masina daca tot nu au bani sa o ia. Raspunsul era ca e criza si ca au crezut ca mai negociez - pai negociez dar nu dau masina gratis ca nu am furat-o.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde joe06 » 15 Noi 2010, 20:08

Eu nu inteleg de ce esti asa dezamagit, ma gandesc ca nu esti la prima masina, deci trebuia sa te astepti.
Toti scriu asa in anunturi si cand ajungi acolo ramai cu gura cascata de ce gasesti. Samsarii, din pacate doar la ei gasesti, au tot interesul sa-si vanda marfa si merg pe principiul ca ori esti fraier si nu vezi, ori daca tot ai facut atata drum o sa o iei si gata. Chestia asta se intampla si in Germania, cand gasesti o masina impecabila in poze si suni ca o sa mergi sa o iei e totul bine, cand ajungi acolo, zice ca aia nu mai e, dar mai are cateva zeci in parc ca si aia si sigur o sa-ti placa una, plus ca daca tot ai facut drumul sigur o sa iei ceva. Parerea mea e sa-ti gasesti in orasul in care stai, sau daca nu e posibil, cand mergi intr-un oras mai mare sa-ti planifici timpul sa vezi cat mai multe, ca altfel ramai si fara masina, esti si dezamagit si mai cheltui si banii aiurea.
joe06
Gold Member

Înapoi la Discutii libere/forum