Help/Troubleshooting

Schimbare airbag-uri

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Schimbare airbag-uri

Mesajde iulius » 15 Noi 2010, 22:47

Sal am avut un incident cu Focus-ul meu, am lovit cu roata fata un podet care mi-a puscat airbag-urile (sofer si pasager). Vreau sa le repun de pe second dar nu stiu exact ce mai trebuie achizitionat langa acestea, un senzor si unitatea centrala?. Trebuie resetat computer-ul de bord.
Nu stiti va rog cum sa procedez, trebuie sa le spun si la aia la dezmembrari pe unde sa caute.

Mersi mult.
Ciao.
iulius
Incepator

Maşina: Ford focus 1.8 2000

Re: Schimbare airbag-uri

Mesajde dan_mesterel » 25 Noi 2010, 18:20

salut,

Imi pare rau pt ce ai patit. De obicei cand sar airbag-urile sar si centurile de siguranta (partea din scaun - verifica daca sunt stranse). Se pare ca senzorul de impact este inertial si nu se defecteaza iar in ceea ce priveste modulul (calculatorul airbag) trebuie sterse erorile cu un echipament pt diagnoza.
Daca vrei un airbag pt volan, am eu. L-am luat pt mine, dar eu am cu 2 mufe si nu s-a potrivit. Asa ca am ramas cu el. E sh dar arata bine. Daca esti interesat da-mi PM.

Stima,

Dan
Sa dam dovada de solidaritate:
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=2&t=89574
dan_mesterel
Member

Maşina: Ford Focus 1,8 TDCi, 115 cp, 2003
VIN: wf0axxgcda3s07431

Mesajde adyamg » 26 Noi 2010, 18:15

Calculatorul de airbag(RCM) la mk1 nu il poti sterge, cel putin nu prin metode conventionale(tester). Oar eu cu un RCM refurb nu prea mas incurca.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde iulius » 27 Noi 2010, 19:41

Sal,
Mersi pt detalii, deci unitatea de airbag sa nu o iau second? Am gasit set complet mai mult de pe dezmembrari de anglia dar nu stiu cum sa aflu daca sunt compatibile (trebuie cautat ceva coduri care sa fie la fel, eu le-am scos pe a mele si au ceva coduri pe ele) sau doar inlocuiesc airbag-urile si apoi unitatea.
Ciao.
iulius
Incepator

Maşina: Ford focus 1.8 2000

Mesajde dan_mesterel » 28 Noi 2010, 19:37

$1 scrie:$2alculatorul de airbag(RCM) la mk1 nu il poti sterge, cel putin nu prin metode conventionale(tester). Oar eu cu un RCM refurb nu prea mas incurca.

salut,

Ai idee, la masina din avatar se poate reprograma? (nici nu stiu ce varianta este - mk1,5 cumva?). Am citit atatea variante incat sunt intr-o mare ceata.
Chiar daca e sh modulul nu cred sa fie vreo probl. Memoria lui este un eprom ca si bios-ul PC-ului. Daca se poate face up-date le bios nu vad de ce nu s-ar putea rescrie si memoria modulului.

Stima,
Sa dam dovada de solidaritate:
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=2&t=89574
dan_mesterel
Member

Maşina: Ford Focus 1,8 TDCi, 115 cp, 2003
VIN: wf0axxgcda3s07431

Mesajde adyamg » 28 Noi 2010, 20:14

A new air bag control module must be installed following a collision in which the safety belt pretensioners or air bag(s) are deployed.
Insa
viewtopic.php?p=714770#p714770

Insa:
Pana gasesti un astfel de programator, cat te costa stersul erorii la care se adauga si indoiala ca a facut treaba buna mai bine cumperi unele din dezmembrari de pe o masina careia nu i-au puscat airbagurile
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Înapoi la Help/Troubleshooting