Help/Troubleshooting

Ce se intampla daca se aprinde martorul in forma de baterie?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Ce se intampla daca se aprinde martorul in forma de baterie?

Mesajde DOBREMOD » 29 Noi 2010, 10:35

Salut !!!

Mi se aprinde martorul de alternator/baterie si nu stiu ce sa-i fac. Am fost intr-un service vis-a-vis de lia manoliu cu masina unde mecanicul de acolo mi-a zis ca problema apare din cauza regulatorului de tensiune care incarca cu 12,8 volti si ca trebuie sa incarce 14 v. L-am schimbat dar problema nu a disparut. Am fost dupa aceasta la service colina din popesti leordeni unde mi-au zis ca trebuie sa schimb alternatorul cu totul deoarece incarca prea mult :| cine stie ce ar trebui sa fac? sa dau 20 de mil la colina sa-mi schimbe alternatorul sau se poate rezolva si altfel?
Mai am o problema legata de semnalizare, cateodata cand pun avariile se blecheaza semnalizarea, in sensul ca nu mai palpaie ci doar sta aprinsa, de cele mai multe ori dupa 5 minute isi revine? de la ce poate sa fie si credeti ca ar putea avea legatura si cu prima problema?

Mai am o intrebare pentru cei care stiu de unde pot cumpara prezoane cu tot cu piulite? Un cretin de la o vulcanizare mi-a strans piulitele gresit si acum s-a dus filetul de la prezoane.

Va multumesc !!!
DOBREMOD
Incepator

Maşina: ford tourneo connect SWB 1.8 tdci 2003

Re: Ce se intampla daca se aprinde martorul in forma de baterie?

Mesajde adyamg » 29 Noi 2010, 11:06

Becul aprins inseamna lipsa incarcare sau o problema la incarcare. Cert e ca ai o problema la alternator.
La Ford exista un sistem smart charging si nu orice releu de incarcare este compatibil cu sistemul asta.
Deci depinde ce releu ai montat. Mai pot fi si diodele.
Si deasemenea de ce nu ai mers inapoi la mecanicul ala ... primul?

Oricum alternator trenuie sa gasesti si mai ieftin .. mult mai ieftin la magazinele de piese cum sunt si cele ce activeaza pe forum.

Info mai gasesti si paici
viewtopic.php?f=53&t=5605
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Re: Ce se intampla daca se aprinde martorul in forma de baterie?

Mesajde alx2009 » 09 Feb 2011, 16:18

la connect sunt problema cu firele de la releul de incarcare se cam rod sau corodeaza,iar semnalizarea poate ramane blocata de la alarma dak ai montata una.
alx2009
Ford Freak

Maşina: ALBASTRICA

Înapoi la Help/Troubleshooting