Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

parbriz cu degivrare - functioneaza partial

01 Dec 2010, 17:06

am un mondeo mk3 2003 prefacelift cu parbriz cu dezghetare electrica
am trecut vreo 3 ierni cu ea si pe iarna ce trece e tot mai putin functional
problema este ca are zone (linii de sus pana jos) in care nu se dezgheata deloc
zonele astea nu au o ordine logica, adica jumatate de parbriz sau ceva de genul
sunt si pe la mijloc si prin partea dreapta si prin partea stanga iar liniile cuprinse in fiecare dintre ele sunt diferite, adica o zona nefunctionala are vreo 10 linii, alta vreo 5
am reusit sa gasesc un subiect aici care m-ar putea ajuta dar as vrea niste detalii de la cineva care poate stie despre ce e vorba pentru modelul meu
sper sa se gaseasca cineva care sa stie de ce face asa si daca/cum se poate remedia

Re: parbriz cu degivrare - functioneaza partial

01 Dec 2010, 17:21

Si eu am problema la Mondeo 2005, functioneaza doar jumatatea din stanga. Ma intreb, fiecare jumatate are firele proprii de alimentare? Siguranta proprie?

02 Dec 2010, 12:41

habar n-am
cineva mi-a recomandat sa merg la un service care se ocupa cu parbrize
nu stiu cand o sa-mi fac timp sa merg, dar dupa ce aflu o sa scriu aici
pana atunci, poate se gaseste cineva care sa dea o solutie

02 Dec 2010, 20:44

Din cunostintele mele,un parbriz cu degivrare are doua sigurante ,cite una pentru fiecare jumatate vitrata.Problema colegului aiur3a s-ar putea sa fie alta ,cel mai probabil ar fi ca ar avea intrerupte acele spire care nu se incalzesc ,deci daca doreste sa aiba functionala toata degivrarea din parbriz v-a trebui sa-l schimbe #:-S.

06 Dec 2010, 15:53

mda, cam asa cred ca e
nu cred ca este cineva care sa poata repara problema asta
si de schimbat... mult prea scump
cred ca ma prefac ca nu am degivrare iarna asta :D

08 Mar 2011, 15:55

$1 scrie:$2in cunostintele mele,un parbriz cu degivrare are doua sigurante ,cite una pentru fiecare jumatate vitrata.Problema colegului aiur3a s-ar putea sa fie alta ,cel mai probabil ar fi ca ar avea intrerupte acele spire care nu se incalzesc ,deci daca doreste sa aiba functionala toata degivrarea din parbriz v-a trebui sa-l schimbe #:-S.

salut,
si alea doua sigurante pe unde pot fi? ca si la mine tot doar o jumate se degivreaza
multumesc anticipat

15 Mar 2011, 10:55

Cauti sigurantele in tabloul de sigurante de sub bord. Vezi care sigurante corespund incalzirii parbrizului si le verifici ,iar daca sint bune trebuie sa verifici firele si mufele care ajung in lateralele parbrizului ,pe stilpi.Bafta.
Răspunde