ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
07 Iun 2007, 21:21
pistol cu gaz? cu alice? cu bile de cauciuc?
arma cu soc electric?
ce se recomanda avnad in vedere ca stati la o casa izolata (sa zicem de vacanta)
intreb pt a ma informa dar si pt un prieten
07 Iun 2007, 21:23
cu bile de cauciuc!
am tras cu un pistol de genu asta si va spun ca trece prin tabla de dacie!
e ca un pistol real!
practic gloantele sunt la fel doar ca in cap au bila de cauciuc si in ele au praf de pusca (ca si gloantele reale!!)
aspectul este identic cu un pistol normal!
daca te supara unu si scoti pistolul asta se pisa pe el si fuge!!!
07 Iun 2007, 21:25
preturi
legislatie am uitat sa mentionez
cred ca la pistoale e nevoie
07 Iun 2007, 21:28
stiu ca asta cu care am tras eu a costat vreo 18mil dar cred ca acum sunt mai ieftine...
de legislatie nu stiu nimic...nu cred ca iti trebuie permis pentru el...
07 Iun 2007, 21:37
Iti trebuie permis de la politie. Cu cele cu alice nu ai voie sa tragi decat in poligon, adica tir sportiv. Nu se considera arme de autoaparare (adica nu ai voie sa le folosesti ca arme pentru autoaparare). Daca vrei mai multe informatii, iti dau cateva adrese unde te poti informa in detaliu:
-
http://www.arw.ro - importator oficial Gamo (cele mai raspandite la noi in tara)
-
http://www.arw.ro/forum/index.php - forumul pentru site-ul de mai sus
-
http://www.gamo.com/?id=2 - producatorul (spaniol) de arme
-
http://www.clubairguns.ro/index.php?opt ... r&Itemid=8 - legislatie - pe un alt forum dedicat armelor cu aer comprimat
07 Iun 2007, 22:31
din experienta altora va recomand pe cele mai putin vatamatoare..am intrat pe un forum mentionat mai sus si iata la threadul despre legislatie ce titluri am gasit:
santa monica college dorothy dandridge
0 Topopersi 0 Fri Jun 08, 2007 6:38 am
Topopersi
oakland community college cum swallowing
0 Zotlivasa 0 Fri Jun 08, 2007 4:56 am
Zotlivasa
fuel tank state university wayne
0 Basekila 0 Fri Jun 08, 2007 4:26 am
Basekila
Free Adult Video Vol. 1
0 petrolios 1 Fri Jun 08, 2007 2:38 am
petrolios
US Licensed Pharmacy!
0 tramadolla 4 Fri Jun 08, 2007 12:56 am
Ultima oară modificat de
Officer pe 08 Iun 2007, 11:33, modificat 1 dată în total.
08 Iun 2007, 02:17
cam ciudata legislatia asta
zice ca cele cu aer comprimat nu sunt de autoaparare
dar daca bine unu si da in tine si tu tragi cu pistolu in el , faci puscarie? nu prea suna normal
08 Iun 2007, 03:00
nu suna normal..dar daca ne luam toti arme ce o sa se intample? Din 2 rele legiuitorul a ales-o pe cea mai buna
Eu unul sunt total impotriva armelor de orice fel...violenta duce la violenta intotdeauna...e imposibil atunci cand esti provocat, sub presiunea momentului, daca ai arma, sa nu facu uz de ea...eu unul nu vreau sa fac puscarie pt toti necivilizatii...Cazul meu este cel al unui om normal...nu stau singur in camp, nu transport valori, nu ma tem pentru siguranta mea si in general nu fac nimic care sa ma faca sa imi doresc o arma. Am vazut si am avut cazuri la munca cu uz de arme de foc sau arme de autoaparare...e o mare tampenie...dintr-o prostie ajungi sa iti dai toata viata peste cap.
Am 2 americani in birou si mi-au explicat cum e treaba in SUA. Acolo e o adevarat cultura a armelor si lumea isi ia arma cum isi ia masina. La ei nu e diferenta si se merge pe principiul ca daca vrei sa faci rau cuiva nu iti trebuie neaparat o arma...deci de ce sa nu se dea la liber? La ei e ceva foarte normal sa ai arma..daca nu ai esti tampit...si le-am zis ca mie mi se par tampite stirile cu adolescenti care rad juma de liceu ca s-a uitat unu' urat la ei.
08 Iun 2007, 03:08
Presupunand ca la casa ta de pe camp nu vin hotii cu arme, atunci ai putea folosi ceva mai "prietenos" care sa nu te puna in situatii neplacute, cum ar fi un caine sau bate/spray-uri/arme care curenteaza.
Daca vin inarmati, oricum iese rau.....
L.E. : Iar daca e casa de vacanta, e foarte probabil ca hotii sa astepte pana plecati.
08 Iun 2007, 03:27
Daca nu e prea departe de un oras cel mai sfint e un contract cu o firma de protectie , eventual si supraveghere video in timp real cit e nelocuita casa .
Asa scapi de griji , umbli cu telecomanda la indemina si in caz de ceva apesi butonul si apar baietii .
08 Iun 2007, 03:41
pana apar tu poti fi oale si surcele impreuna cu toti din casa. in cazul caselor de vacanta sunt de acord cu armele.
eu nu am crezut in ele pana am ajuns o data acasa la parinti, si 6 caini au sarit pe mine in curte la ei, eu, parintii ma refer au o femela si ceilalti erau la imperecheat. am scapat cu pantalonii sfasiati ca am intrat repede in masina. A doua zi am luat pusca cu aer comprimat, si...sa zicem ca, cainii aia care au ramas intregi fug mancand pamantul cand ma vad. de atunci ai mei nu mai ai probleme cu cainii cand vine perioada de imperechere, dar inainte puteau sa le faca orice.
08 Iun 2007, 03:50
Ti-ai luat pusca ca sa impusti cainii parintilor tai ?
Pentru caini (mai ales daca au atatia!) sunt niste dispozitive care cica emit un sunet pe frecventa neperceputa de urechea umana, dar au o influenta puternica (si oarecum dureroasa) asupra lor.
08 Iun 2007, 03:56
OctavianC a spus ca parintii aveau o femela... restul erau de prin zona...
08 Iun 2007, 04:24
Asa e cand citesti printre randuri la oras asta....
Acum are mai multa logica!
08 Iun 2007, 05:03
$1 scrie:$2u bile de cauciuc!
am tras cu un pistol de genu asta si va spun ca trece prin tabla de dacie!
Acu offtopic si sincer, ce nu trece prin tabla de dacie?
On topic:
Cea mai bună apărare e reprezentată de uşi masive and stuff, care se
inchid si cand esti acolo si cand esti plecat. E cald? Pui aer conditionat
Nu zic ziua, ci pentru noapte, presupun ca nu vine nimeni ziua in amiaza mare sa te jefuiasca and stuff.
Iar in ceea ce priveste animale salbatice and stuff, nici o veverita nu sperii cu aer comprimat sau chestii de genul, daramite ursul sau lupul.
Btw, cati dintre cei care sunt de acord chiar stiu sa traga cu asa ceva? Cat de bine stati la tir? Ca dejaba ii arati arma golanului, pt ca esista 2 posebilitati:
- e vai steaua lui de foame and stuff, deci ii e totuna si tot iti ia gatu`;
- e mai profi si atunci vede pe tine ca abia tii arma sa i-o arati, deci tot te-a luat de ciuf.
In concluzie - eu sugerez asa - daca tot vrei sa fii jmecher: fa-o ca lumea
- faci cursuri de tir and stuff;
- cumperi pistol adevarat;
- pui pistol adevarat in loc sigur, sa nu te trezesti ca vine plodu sa te amentinte cu arma si sa iti scape un glonte intre felinare;
- te rogi sa apuci sa iei pistol adevarat din loc sigur in timp util daca vine hotzu` sau alt element ostil
08 Iun 2007, 05:04
ceialti caini au sarit gardul si m-au atacat in curtea parintilor. In momentul ala am vazut numai negru in fata ochilor.
08 Iun 2007, 05:16
$1 scrie:$2eialti caini au sarit gardul si m-au atacat in curtea parintilor. In momentul ala am vazut numai negru in fata ochilor.
Avea dreptate Cosmin...
OctavianC, trebuia sa iei si lectii de tir, astfel incat sa nu mai ai "martori" care sa fuga...
08 Iun 2007, 05:23
referitor la legislatie va spun eu cum sta treaba pt ca am avut si eu un pistol cu aer comprimat...acum vreau sa imi iau cu bile din cauciuc...e simplu...te duci la sectia de politie a sectorului din care apartii si formulezi o cerere in vederea obtinerii permisiunii de a utiliza pistolul respectiv(doar cu bile din cauciuc sau cu aer comprimat) la altele sunt alte chestii....va dura cam o saptamana si ti se va da acordul. Dupa aia te duci la magazin cu respectivul act si abia atunci poti cumpara aceste arme de "autoaparare". Fara actul de la politie nu puteti achizitiona nimic din magazinele de arme. Cu stima, numai bine
08 Iun 2007, 06:57
stiu trage

...intentia mea nu era sa ii omor ci sa nu mai vina. asa ca am ochit in pulpa spate. crede-ma ce le-a fost de ajuns mai ales ca am folosit munitie perforanta cu cate o picatura de ulei cand aveam timp. Banuiesc ca stiti ce face picatura de ulei pusa intre alice si nu percutor, nu stiu cum se numeste la pusca cu aer comprimat. Pot zice ca, cu acea picatura de ulei cu alica performanta am tras prin lemn de brad de 1.5 cm grosime si a trecut prin ea de la 1 m departare.
08 Iun 2007, 12:51
$1 scrie:$2am ciudata legislatia asta
zice ca cele cu aer comprimat nu sunt de autoaparare
dar daca bine unu si da in tine si tu tragi cu pistolu in el , faci puscarie? nu prea suna normal
Cele cu pelet (alice) nu sunt considerate de autoaparare (am scris mai sus, sunt NUMAI pentru TIR sportiv). Pentru autoaparare iti poti cumpara cu bile de cauciuc sau cu gaz. Si DA, daca vine unu si da in tine si tu scoti pistolul cu alice si tragi in el, tot TU ai probleme. Daca e sa extrapolam, si daca vine unu si da in tine iar tu te sui in masina si il calci, tu ai probleme
@Baddboy mi se pare ca se va schimba (sau s-a schimbat deja) modul in care se poate achizitiona o arma cu aer comprimat pentru ca au ajuns la concluzia ca se cumpara prea usor si se folosesc prea mult pentu braconaj si autoaparare ...
08 Iun 2007, 13:15
Asa cum se zicea mai sus...armele cu aer comprimat trebuie folosite in poligon.Ca acte necesare va trebuie un cazier, dupa care mergeti la magazin, va factureaza, apoi cu factura mergeti la politie si va elibereaza un permis de port-arm....dupa care mergeti linistit sa va ridicati jucaria.
Iar ca legislatie pentru restul de "jucarii", foarte mare atentie.eu as recomanda "jucaria" cu electrosocuri...cativa volti prin el si incepe sa danseze...
08 Iun 2007, 13:22
in cazul meu stiu sa trag bine cu o arma cu aer comprimat(taicamiu avea pusca de asta inca decand eram tanc si de pe la 15 ani m-a invatat sa trag cu ea ...dar nici pana in ziua de azi nu stiu unde o punea ca sa nu o gasesc)
iar ideea e in felul urmator
prietenul asta al meu are o vila la marginea bacaului(vreo 10 minute de oras)si este ultima casa din sir. are o vila destul de mare si acum ii este frica pt ca una dion casele de langa a fost pradata de hoti , noaptea cand proprietaru era acasa .
de aia ii trebe arma
08 Iun 2007, 14:33
marius, cred ca nu e de neglijat nici solutia cu unul sau doi caini de rasa, dar intr-adevar dresati la sange, lasati liberi noaptea prin curte....nu toti infractorii sunt atat de profesionisti incat sa stie sa neutralizeze un caine gen pitbull, rotweiller, ciobanesc german, doberman, etc....mai ales daca e dresat sa nu manance decat de la stapan.....de fapt, majoritatea infractorilor nu sunt profesionisti....eu zic ca pana la arma, solutie care te poate impinge in alte belele, cea cu cainii mi se pare mai simpla......
08 Iun 2007, 14:37
Da , dar ii si mai costisitoare parerea mea
08 Iun 2007, 14:54
$1 scrie:$2a , dar ii si mai costisitoare parerea mea

decat sa ajungi printr-un nefericit complex de imprejurari pe la "zuhaus", eu zic ca e mai bine asa....
08 Iun 2007, 14:56
e o idee si asta cu cainii dar e de viitor
adica tre sa cumpere un pui sa il duca la dresat
deci cam peste 1 an , 1an si ceva sa fie folositor
08 Iun 2007, 15:02
Mda, dar 2-3 pittbulli rulz, nu cred ca o sa se mai apropie cineva de casa aia
08 Iun 2007, 15:46
pitbull.....caine cam prost. Daca e sa iei un caine iei un Ciobanesc German. Este foarte bun de aparare si in acelasi timp cred ca este unu din putinii caini in care as avea incredere sa imi las copilul in curte afara cu el. Este foarte inteligent daca nu cel mai inteligent, aspect foarte frumos, statura mare, foarte eficient in cazul infractorilor umani. Nu e la fel de eficient in luptele dintre caini...dar cui ii pasa?
Din cate stiu cainele lup este singurul caine lup dresat sa poata fi parasutat din avion
08 Iun 2007, 15:57
$1 scrie:$2Din cate stiu cainele lup este singurul caine lup dresat sa poata fi parasutat din avion
Eu sunt convins de asta
08 Iun 2007, 16:05
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Din cate stiu cainele lup este singurul caine lup dresat sa poata fi parasutat din avion
Eu sunt convins de asta

reformulez...

....cainele lup e singura rasa de caini care poate fi dresat sa poata fi parasutat:P ...nu ma gandesc ca e la liber