de dragosA » 15 Dec 2010, 11:28
Eu am pe masina un sistem Travel Pilot FX (ecran color de 5'') care este fabricat tot de blaupunkt si vreau sa va spun ca nu merita nici 100 euro (in lista de optiuni era intr-un pachet de 1800 euro, din fericire oferit de dealer gratis). Motive: meniu greoi, sistem de introducere adrese complicat, nu se pot salva adrese, daca schimbi directia nu stie sa refaca drumul = te pune sa te intorci timp de vreo 5-10 min, f. putine PQI, harti greu de vizualizat (ecranul este mic pentru abundenta de linii de pe harta) si trebuie sa iti iei ochii de la drum pentru a privi ecranul ceea ce e periculos (de multe ori era sa pup pe careva in spate prin oras ca eram cu ochii in gps). Folosesc masina in Belgia si ocazional in franta si germania, asa ca stiu ce spun. solutia mea a fost cumpararea unui Tomtom de 200 euro, care e de 1000 ori mai bun, plus ca montat pe parbriz il poti privi fara sa iti iei privirea prea mult de la drum.
In concluzie, nu mai incercati sa faceti sa mearga sistemele de navigatie din bordul masinilor ca nu merita banii si timpul. un gps de 150-200 euro este infinit mai bun. Plus ca, in cel mai bun caz, hartile pentru Romania vor contine numai drumurile principale, pe care le cam stim cu totii, asa ca nu vor fi de mare folos.
Nu va suparati, este numai parerea mea si sfatul meu!
Ex - Ford Cmax II 1,6 TDCI 115 CP Titanium
Ex- Focus 2 2010 ECONETIC 1,6 TDCI 109 CP
Ex - Ford Focus 2 2007 Champ. League 1,6 l 100 CP