ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Montaj chiuveta baie

07 Dec 2010, 16:33

Salutare.

Din lipsa de capital, cand am cumparat apartamenul,acum 5 ani, nu am reusit sa fac nimic in baie desi mi-am facut apartamentul singur cu ajutorul familiei (fara mesteri). De nevoie, de placere, am invatat sa dau cu gled si lavabila, sa pun faianta si gresie si final cam in 2 ani mi-am facut si mobila.
Acu' i-a venit randul baii :)

Am inceput sa caut chiuveta si am descoperit ca, chiuvetele de pe piata au un alt sistem de prindere decat cel pe care il stiam eu.
Sistemul pe care il stiu e cel cu 2 bare fixe prinse in perete, cu lungimea cam cat latimea chiuvetei si chiuveta sta cu marginile pe ele.

Chiuvetele de acum au marginile mai rotunjite, deci nici nu se pune problema de acele bare prinse in perete. In schimb au doua gaurele mici in spate prin care banuinesc eu ca se baga un surub mai lung.

Mi se pare ca nu se leaga ceva aici. Adica gaurelele alea din chiuveta nu par sa fie adanci cat latimea ei, deci toata greutatea acesteia ar sta doar in primi 5-10 cm din spatele chiuvetei.

Poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi despre montajul chiuvetei ?

Mersi.

Re: Montaj chiuveta baie

07 Dec 2010, 16:43

Pe langa cele doua gauri in care se prinde de perete mai ai si un picior maaaare de ceramica pe care se sprijina chiuveta. Asa ca stai linistit ca n-o sa pice :) .

Spor la montat!

07 Dec 2010, 16:48

Sistemul cu doua bare care ies din perete e de pe vremea chiuvetei unice. Exista n+1 tipuri si modele, majoritatea se aseaza pe o masca de chiuveta sau intra intr-un blat decupat, de cativa ani se poarta cele care se aseaza pe blat. Sincer nu cred ca chiuveta ta rezista prinsa din spate in doua dibluri (depinde si din ce e peretele, dac e rigips ghinion) Chiuvetele astea deobicei au optional si un picior de sprijin.

08 Dec 2010, 08:53

Si eu care nu vroiam picior la chiuveta. :)

Mersi pt ajutor.

08 Dec 2010, 09:00

Daca nu doresti picior la chiuveta , la care si eu am renuntat din
cauza mizeriei care se strange langa / sub el , se poate pune un picior de
"semiinaltime" care se prinde lipit de chiuveta. In felul acesta sustii si chiuveta ,
acoperi tevile de la baterie si castigi spatiu sub chiuveta.

08 Dec 2010, 23:43

Bibi trebuie doar sa ceri la magazinul de sanitare un set fixare lavoar,dar e de doua feluri,unul cu suruburi mai scurte de merge la lavoarele de au stratul ala de ceramica din spate mai subtire,si cele mai utilizate,alea cu suruburi lungi pentru lavoarele cu stratul...mai gros.Dar ca sa fii sigur,le iei pe alea lungi ca merg in ambele cazuri.
Cam asa arata ale lungi:
large.jpg

Si asa alea scurte:
Set Fixare Lavoar.jpg
Set Fixare Lavoar.jpg (7.94 KiB) Vizualizat de 4711 ori

Si daca nu vrei cu picior,poti sa optezi pentru lavoare pentru mobilier,sunt unele modele cam universale sa le zic asa,si poti pune acele console de care stiai tu mai demult ca erau...ceva de genul:
Lavoar.jpg
...acum tu hotarasti ce e mai bine.

13 Ian 2011, 15:30

Mersi.

Cand am cumparat chiuveta, am primit si suruburile.Pana la urma am cumparat si piciorul ca era set cu chiuveta.

Weekendul viitor ma apuc de treaba si in 4 weekenduri sper sa termin.
Revin cu poze. :)

13 Ian 2011, 19:29

Ai grija ca deobicei piciorul este pus numai sa acopere tevile. Nu prea poti sa sprijini chiuveta pe el din cauza lungimii prea mari si grosimii prea mici a peretelui.
Eu am chiuveta prinsa in suruburi cu dibluri in perete de beton si tine de 7 ani si ma sprijin in chiuveta deobicei

02 Feb 2011, 13:56

Da ai dreptate.
Nu pun chiuveta doar pe picior . O sa o prind si in perete cu suruburi.
Răspunde