Help/Troubleshooting

diferential transmisie putere !?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

diferential transmisie putere !?

Mesajde vlad88850 » 08 Dec 2010, 13:19

Salut!

Am observat ieri pentru prima oara, mergand pe zapada, ca puterea la roata e transmisa diferentiat, probabil in functie de aderenta... Nu stiam ca am asa ceva si mi s a si parut ciudat la un moment dat sa vad ca se invarte doar o roata.. pana am observat ca in alte pozitii se invartea cealalta :D

Cum functioneaza treaba asta?

Ms!
vlad88850
Incepator

Maşina: fiesta
VIN: wf0hxxgajh6y73088

Re: diferential transmisie putere !?

Mesajde DanielArdelian2 » 08 Dec 2010, 13:39

Uite o alta observatie: cand iei curba cu masina, roata de pe interiorul curbei parcurge o distanta mai mica decat roata de pe exteriorul curbei, in acelasi interval de timp. Asta inseamna ca roata de pe exteriorul curbei se invarte mai repede decat roata de pe interiorul curbei.

Interesant, nu? :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Differenti ... _device%29

http://www.efunda.com/designstandards/g ... o_diff.cfm
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde vlad88850 » 08 Dec 2010, 20:19

da este, insa mi se par 2 chestii diferite, cea despre care am vb eu si chestia legata de curba.

asta o spune unul care nu se pricepe deloc.

ms de linkuri!!
vlad88850
Incepator

Maşina: fiesta
VIN: wf0hxxgajh6y73088

Mesajde aeon07 » 09 Dec 2010, 09:53

pai nu e diferenta, practic masina incearca sa aiba aceeasi tractiune pe ambele roti
daca o roata este pe asfalt uscat si cealalta pe o pata de ulei (sau polei) o sa constati ca roata aflata pe suprafata alunecoasa se roteste mult mai repede fata de cealalata, incercand sa compenseze lipsa de aderenta

la fel in curba, roata din exterior se roteste mai repede decat cea din interior ca sa compenseze distanta mai lunga
aeon07
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2 sedan, nov.2007, 1.6 TDCI, 90 CP

Înapoi la Help/Troubleshooting