Discutii libere/forum

Intrebare legata de polita de asigurare!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Intrebare legata de polita de asigurare!

Mesajde alecsutzu » 10 Iun 2007, 13:45

Nu aveam ce face dimineata asta si am gasit polita de asigurare si am inceput sa o citesc......si am ajuns la un paragraf care nu`l inteleg.....si anume:

Felul Asigurarii:
1. Avarii si Furt | x Cu franciza 0 (unde x este bifat)

Ce vrea sa insemne asta? cum adik cu franzica 0?? adik in cat de furt sau avarie nu imi deconteaza????
http://www.casa-galbena.com

Cazare la cele mai mici preturi....
alecsutzu
Proud Fiesta Owner

Maşina: Fiesta 1.6TDCi 90CP

Mesajde Officer » 10 Iun 2007, 13:50

Franciza 0 inseamna ca in caz de avarie sau furt nu tre sa dai nimic din buzunar.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde alecsutzu » 10 Iun 2007, 13:59

aha.....huuu....m`am calmat :)
e bun......
Mersic.....
http://www.casa-galbena.com

Cazare la cele mai mici preturi....
alecsutzu
Proud Fiesta Owner

Maşina: Fiesta 1.6TDCi 90CP

Mesajde Mihai L » 10 Iun 2007, 14:03

La leasing societile impun fransize 0, pentru ca masina este a lor de fapt si nu le convine fransiza...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Smiley » 10 Iun 2007, 16:34

fransiza este aportul tau la rezolvarea unei eventuale daune. daca e zero, e bine (inseamna ca plateste asiguratorul totul) :)

de obicei, singura situatie in care fransiza este acceptabila sa fie diferita de zero este la furt(cand ti se fura toata masina). Asta din cauza ca:
1. scade prima de asigurare platita lunar
2. de obicei masina este asigurata la o valoare mai mare decat valoarea de piata, deci cu banii de la asigurare ai putea sa-ti cumperi alta masina similara
3. sansele sa-ti fie furata masina sunt mult mai mici decat sansele sa ai eveniment care sa necesite reparatie.
Ultima oară modificat de Smiley pe 11 Iun 2007, 01:21, modificat 1 dată în total.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Mihai L » 10 Iun 2007, 18:59

Din cate stiu eu...
Partea mai proasta la fransize este ca la acea dauna la care ai fransiza intai platesti tu cat iti revine si abia apoi asiguratorul.
De ex. o fransiza de 10% la o masina de 20.000 EUR presupune ca asigurarea sa te despagubeasca dupa 2000 EUR (o dauna de 1500 EUR o platesti singur iar la una de 3000 tu platesti 2000 si asiguratorul 1000)...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde ciocrosu » 11 Iun 2007, 01:07

$1 scrie:$2in cate stiu eu...
Partea mai proasta la fransize este ca la acea dauna la care ai fransiza intai platesti tu cat iti revine si abia apoi asiguratorul.
De ex. o fransiza de 10% la o masina de 20.000 EUR presupune ca asigurarea sa te despagubeasca dupa 2000 EUR (o dauna de 1500 EUR o platesti singur iar la una de 3000 tu platesti 2000 si asiguratorul 1000)...

Gresit.
Fransiza de 10% la furt inseamna ca vei primi 90% din suma asigurata.
Fransiza de 10% la avarie totala inseamna ca vei primi 90% din suma asigurata.
Fransiza de 10% la avarie inseamna ca vei primi 90% din suma de plata urmand ca proprietarul sa achite cei 10%.
ciocrosu
Member

Mesajde Smiley » 11 Iun 2007, 01:26

nu-i chiar gresit :)
uite aici:

CE ESTE FRANSIZA ?

Foarte multe contracte de asigurare sunt incheiate cu o anumita fransiza, termen pe care, de cele mai multe ori, posesorii acestor polite nu-l cunosc dar nici nu li se explica modul cum aceasta fransiza “actioneaza” iin momentul in care survine evenimentul asigurat.

Aceasta fransiza se stabileste procentual din suma asigurata sau din dauna sau ca o suma fixa raportata la fiecare dauna.

Fransiza reprezinta deci partea din dauna care ramane in sarcina Asiguratului si nu se despagubeste de catre societatea de asigurare. Cu cat fransiza este mai mare cu atat prima de asigurare trebuie sa fie mai mica.

Exemplu:Pentru o masina de USD 10.000, in a carei polita de asigurare este precizata o fransiza de 25% la furt total, dumneavoastra primiti o despagubire de numai 75%, adica 7.500 USD, in cazul in care vi se fura masina.

Atentie!Inainte de semnarea unui contract de asigurare, intrebati care este valoarea fransizei stabilite pentru pretul pe care il platiti pentru polita achizitionata. Este posibil ca pretul sa vi sa para avantajos, dar fransiza sa fie dezavantajoasa.

(sursa: http://www.asigurari-acum.ro/Pages/faq.html )

bolduirea imi apartine si acolo e partea unde poti fi pacalit.
mai precis: e posibil ca fransiza sa se stabileasca ca procent din suma asigurata, nu din dauna. astfel, la o fransiza de 5% din suma asigurata inseamna ca orice dauna ai avea, tu platesti minim 5% din valoarea masinii si restul pagubei este platita de asigurator. este, evident, o varianta foarte dezavantajoasa pentru asigurat, intamplandu-se exact ce a sris Mihai L.
in mod normal, fransiza ar trebui sa fie procentuala din valoarea daunei, nu din valoarea asigurata.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde ciocrosu » 11 Iun 2007, 01:39

Da dar in momentul asigurari ai posibilitatea de a alege din cele 3 posibilitati bolduite de tine.
Eu am ales 10% la furt si la dauna totala si 0 la dauna partiala. si am iesit foarte bine.( valabil numai pentru masinile luate SH. )
ciocrosu
Member

Mesajde Mihai L » 11 Iun 2007, 01:40

$1 scrie:$2a dar in momentul asigurari ai posibilitatea de a alege din cele 3 posibilitati bolduite de tine.
Eu am ales 10% la furt si la dauna totala si 0 la dauna partiala. si am iesit foarte bine.( valabil numai pentru masinile luate SH. )

OK, dar de ce ai preferat 0 la dauna partisla??? :lol: Nu cumva din motivele descrise mai sus??
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde ciocrosu » 11 Iun 2007, 01:49

Nu !
a fost la recomandarea agentului, a zis ca diferenta de plata anuala este prea mica ca in cazul in care sparg un far sau sa-mi crape parbrizul, cea ce sa recunoastem se poate intampla foarte usor, sa platesc cei 10%.
ciocrosu
Member

Înapoi la Discutii libere/forum