Discutii libere/forum

Diferenta dintre remorca si semiremorca

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Diferenta dintre remorca si semiremorca

Mesajde pauldinu » 08 Feb 2011, 15:01

Imi puteti spune care e ?
Multumesc!
Ultima oară modificat de pauldinu pe 08 Feb 2011, 15:06, modificat 1 dată în total.
pauldinu
Ford Freak

Re: Diferenta dintre remorca si semiremorca

Mesajde Alen » 08 Feb 2011, 15:03

nu sunt sigur, dar diferenta poate sa constea in numarul de axe (o singura axa la semiremorca, mai multe axe la remorca) si eventual la sistemul de franare propriu (cu sau fara)

am mai gasit ceva pe wikipedia, dar explicatiile mi se par putin cam vagi
http://ro.wikipedia.org/wiki/Remorc%C4%83
Ultima oară modificat de Alen pe 08 Feb 2011, 15:07, modificat 1 dată în total.
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Re: Diferenta dintre remorca si semiremorca

Mesajde pauldinu » 08 Feb 2011, 15:05

Am gasit sper sa ajute si pe altii
$1 scrie:$2f an important part of the trailer weight (about one half) loads the tractor, the trailer is named
semi-trailer. In the other case, when almost the entire weight of the trailer is supported by its
sustentation system, the trailer is more precisely called full-trailer. It is no connection between the
attribute “full” or “semi” of the trailer and the number of trailer axles.

Altfel spus daca jumatate din greutatea remorcii este dispusa pe axul capului tractor, atunci vorbim de o semiremorca. In cazul in care aproape toata greutatea remorcii este sustinuta de axul propriu vorbim de o remorca. Nu exista nici o legatura intre numarul de axe al remorcii si termenul de semi sau remorca.

Merci de ajutor Alen!
pauldinu
Ford Freak

Înapoi la Discutii libere/forum