ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Cum stiu consumul?

26 Iun 2007, 10:40

Zilele trecute am mers pe un drum de piatra, 6 km. Nu spun ca pe moment consumul a sarit undeva la 32% si acuma calcu' imi arata cand 3,4% cand 11,2% si tot asa... Se intampla sa o ia asa de mult razna :?:
Altfel, la un TDCi din 2002 1,8 cu 115CP, la un plin de rezervor, calcu' trebuie sa imi arate cel mult 512 km de efectuat? stiam ceva de 900 la un cosum de 5,5. La mine ar inseamna consum mediu de ~10% :!: , iar media afisata e undeva la 6, cu mici scapari peste.

Multumesc

26 Iun 2007, 10:46

Consumul indicat de calculatorul de bord are rol strict informativ si poate avea erori destul de mari fata de realitate. Pentru aflarea consumului cat mai exact, se recomanda metoda plin-plin, al pompa. Consumul afisat este mediu sau instantaneu? Am auzit ca s-a renuntat la cel instantaneu, chiar din cauza erorilor foatre mari. Oricum, acela trebuie ignorat. Parerea mea este sa nu iti faci griji prea mari pana nu vezi consumul real.

26 Iun 2007, 10:52

@desculti, vezi ca mai este un topic deschis legat de consum.
Da si tu un "search" inainte de a deschide un nou topic, pentru ca daca fiecare din noi am deschide cate un nou topic pentru fiecare problema s-ar ajunge la un haos general.

26 Iun 2007, 11:55

Tocmai am facut plinul, astept sa vad ce iese.

Multumesc.

P.S. Si totusi nu am gasit celalalt topic.Sorry.
Răspunde