Cred ca vorbesti din auzite.
Turbine de 3MW sint foarte multe in Constanta iar distanta dintre 2 turbine nu trebuie sa fie de 1000 de metri minim aici sint montate si la distante mai mici.
Cred ca nu ai inteles ce am scris mai sus amplasarea turbinelor nu o fac firme specializate si nu se face dupa ureche. Practic se urmareste amplasarea pentru eficienta maxima.
Sfatul meu este sa vezi cite fundatii vei avea pe terenul tau pentru a sti daca se merita sau nu investitia, iar o viitoare vinzare se poate pentru ca propietarul va prelua si contractul de inchiriere.
Trebuie insa sa fi atent la : penalizari de plata pt intirziere, cine suporta costurile pentru dezafectarea turbinei cind parcul se inchide, penalizari in cazul in care sint scurgeri de ulei din nacela (se intimpla rar dar este bine sa le ai in vedere), sa ii obligi sa termine santierul in x luni in caz contrar sa iti plateasca chiria normala
Ce conteaza inaltimea turbinei (105 metri) cu faptul ca tu poti sa iti cultivi pamintul ?
Daca tu te plingi sa sa spun de nemtii ce au pe pamintul lor cele mai mari trubine de 130 metri si 7.5 mw ?
http://www.enercon.de/de-de/66.htmCiteste si ce am scris eu mai sus.
Ca si concluzie nu poti cere nici sume mai mari fata de ceea ce se plateste in Germania Spania Portugalia pentru ca aceste firme construiesc in toata lumea si au cheltuieli plafonate si spun asta in cunostinta de cauza colaborind cu astfel de firme din 2008 am invatat si eu cite ceva.