Da, singura problema e ca posibilul cumparator trebuie sa aibe o garantie ca dupa ce achita aceasta proforma MASINA II VA REVENI LUI.
Tocmai de aceea vrem sa facem un precontract la notariat, sa prezentam o garantie in fata clientului, contract de vanzare-cumparare nu putem face deoarece suntem doar utilizatori, nu proprietari.
Fiindca suntem prima oara in aceasta situatie, nici nu am stiut care sunt pasii exacti, la telefon Unicredit ne-a spus ceva, la front office cand am fost, ne-au spus altceva.
Am postat toate acestea ca sa fim cat mai transparenti catre un viitor posibil client.
$1 scrie:$2u ani in urma am cumparat o masina care era la momentul ala in leasing. Am facut prin notar un pre contract, i-am dat un avans cu care omu' si-a inchis leasing-ul si masina am inmatriculat-o pe numele meu. Simplu, curat, pe incredere si la notar...fara proforme si alte tampenii. Omu' avea toate actele de la societatea de leasing, am fost la un birou de acte auto, ne-au explicat aia procedura si asta a fost.
Personal, as lua oricand o masina care este inca in leasing...as inchide leasing-ul pe numele utilizatorului si dupa aia as cumpara masina.
Stima
Am fost si la un notar, care ne-a spus ca nu exista asa ceva, ulterior am aflat de precontract de la altcineva.
Proforma trebuie facuta de unicredit ca sa treaca suma finala de achitat pentru inchiderea leasingului.
Multumesc de interventie @zaboss & @StefanGal