de misu110383 » 22 Iul 2011, 20:05
Multumesc in primul rand pentru sinceritate si pentru aprecieri.
Ma despart cu greu de masina, mi-e foarte groaza dar trebuie sa merg mai departe.
Masina va intra intr-o familie de proprietari de Mondeo si sper ca utilizatorul sa fie "tipicar" ca si mine si atent la detalii asa cum mi s-a promis. Stiu ca masina ii va aduce multe satisfactii noului proprietar si ca nu-l va lasa la greu. Pe mine singura data cand aproape m-a lasat masina in drum a fost in Cluj langa service-ul auto, cand am schimbat alternatorul. Si am vizitat o gramada de locuri cu ea cum ar fi Grecia, Muntenegru, Franta, Germania, Austria, Italia, Croatia, Bulgaria, etc., drumuri lungi de 6000km....si nu am avut niciodata probleme cu ea....poate doar un bec de pozitie ars odata, dar asta nu cred ca e foarte grav.
Ca si meserie sunt inginer - expert in instalatii de ridicat(tot ce e masina si ridica sarcini) - o meserie rara, frumoasa dar si cu foarte mare responsabilitate. In Romania am o firma de proiectare si expertizare tehnica in acest domeniu. Problema e ca, desi sunt un bun profesionist, nu sunt un bun afacerist, iar ca sa ai bani in Romania, cu putine exceptii, trebuie sa stii sa furi si sa tragi tzepe cat cuprinde si eu nu sunt genul.
Duc o viata OK pentru Romania, dar doresc mai mult pentru familia si viitorii copii ai mei. Am vizitat toata Europa si stiu ca odata ce ai trecut granita spre vest, sari zeci de ani de civilizatie, economie, politica, infrastructura, etc. cu fiecare granita trecuta.
Legat de frigul din Canada, ma voi muta undeva la granita cu SUA, unde clima este similara cu cea a Romaniei.
Legat de job, stiu ca nu umbla cainii cu covrigi in coada, dar ma pregatesc demult pentru mutare si tin legatura de la inceputul anului cu presedintii (directorii mari) mai multor firme din Canada. Momentan sunt 4 firme mari de inginerie din Canada din domeniu care sunt foarte interesate sa ma angajeze si cred ca mi-am ales una din ele. Bineinteles ca Danutza vine cu mine, programul de emigrare l-am parcurs ca familie.
Romania e o tara frumoasa cu oameni, in mare parte, cumsecade, dar ceea ce urmeaza aici va fi foarte nasol pentru toti. Eu studiez de vreo 2 ani situatia economica si va fi foarte greu pentru noi in urmatorii 15-25 de ani. Romania e o firma falimentara, cu productie nesemnificativa, care s-a imprumutat peste masura si care se imprumuta in continuare. Dezvoltarea care o vedeti zi de zi constand in drumuri, imobile, cresteri de pensii, cresteri salariale, etc. sunt praf in ochi, pentru ca noi nu producem suficient cat sa ne sustinem nevoile elementare de trai (supravietuirea) si traim din imprumuturi pe care va trebui sa le returnam candva sub forma de pamant, resurse, forta de munca ieftina, intelegeri armate, etc. Eu unul nu vreau sa ma mai amagesc. Avem deja peste 100 miliarde de Euro datorii externe adica 100.000.000.000 EURO si datoria creste in fiecate an pentru ca nu producem/doar consumam.
In fine, o sa primesc avertisment de la moderatori daca mai continui.....
PS: Pana plec in Canada ma voi intoarce la vechea mea masina, un Papuc 4x4 diesel cu scaune incalzite, frigider in spate, neoane in kober, garda la sol inaltata la 30cm, transmisie 4x4 cu schimbator, MP3 player cu 6 boxe Hertz cu sateliti pentru inalte si telecomanda, inchidere centralizata, alarma, geamuri electrice, lumini de perimetru in partea de jos a usilor, cotiera cu aeratoare pentru locurile din spate, busola, etc. etc. etc.......
2012 Mustang GT 5,0l 412cp (440cp Dyno), 540Nm 0-100: 4,5 sec
2012 Dodge RAM 1500 Laramie 5,7l HEMI, 390cp, 548Nm
2007 Dodge Dakota pick-up 3,7l, 210cp