Help/Troubleshooting

Inlocuire aripa spate Ford Focus 3

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Inlocuire aripa spate Ford Focus 3

Mesajde laurs » 28 Iul 2011, 21:17

Salutare tuturor!

In urma accidentului descris in sectiunea Focus 3 asupra caruia nu mai revin, am ajuns intr-o situatie incredibila pt mine. Desi la prima vedere masina nu parea prea rau avariata, reconstatarea celor de la Romcar si acceptata de asigurator pur si simplu m-a bulversat. Se pare ca s-a cerut de catre service inlocuirea intregii aripe dreapta spate pe motiv ca aceasta s-ar fi deplasat catre usa. Atasez fotografiile facute de service pentru a demonstra acest lucru.
Mie imi vine greu sa cred ca aripa respectiva nu s-ar putea repara si ca ar trebui sa fe inlocuita (ceea ce presupune taiere, sudura si alte porcarii de genul acesta la o masina care are 2 luni si 4000 de km :(( ). Ce parere aveti, chiar ar trebui inlocuita aripa respectiva?
Fişiere ataşate
IMG_0387.jpg
IMG_0385.jpg
Ford Focus 3 4 DR Titanium 1.6 EcoBoost 150 HP
laurs
Ford Freak

Re: Inlocuire aripa spate Ford Focus 3

Mesajde alexandrusavu » 28 Iul 2011, 21:22

Daca vrei tiganie, atunci se poate repara sa ramana stramba aripa.

Daca vrei reparatie.conforma cu standardele de siguranta, calitate faci cum.zic ei.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde laurs » 29 Iul 2011, 16:09

Mi-e teama ca cei de la service, de dragul profitului lor, sa fi ales aceasta solutie mai scumpa, dar mai daunatoare pentru mine. Mie din fotografii mi se pare ca, daca mecanicii au putina bunavointa ar putea sa incerce mai intai sa traga aripa la locul ei.
Luni voi merge la service sa vorbesc cu ei, sa vad daca au nevoie de un "stimulent" ca sa incerce mai intai reparatie si numai in caz extrem inlocuire.
laurs
Ford Freak

Mesajde DGAlexandru » 29 Iul 2011, 18:59

Pe partea cealalta cat de aproape e aripa de usa?

La cat de putin e lovita, mi se pare greu de crezut ca aripa a ajuns sa se deplaseze asa. Tineti cont ca are si o contraaripa, care o intareste. Mai repede se strangea ca un acordeon decat sa se deplaseze atat. De asemenea, ar fi trebuit sa apara o curbare a ei in partea de sus, unde devine mai ingusta.

Chiar daca s-a deplasat .. mai repde o trag la locul ei decat sa taie si sa sudeze .. mai ales ca asta inseamna ca s-a deplasat si contraaripa, pe care vor trebui se asemenea s-o indrepte / inlocuiasca ...
Daca nu-ti garanteaza ca iese lucrarea bine fara sa schimbe aripa, cauta sa-ti faci masina in alt service ... CARE NU E OBLIGATORIU SA FIE FORD!!!

E posibil sa fie o jmecherie la mijloc - iti incarca factura dar nu schimba aripa, ci o trag si o indreapta, ca sa le iasa si lor ceva mai multi banuti.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde laurs » 29 Iul 2011, 21:16

Mai jos link-ul cu o fotografie din lateral, inainte de accident:
https://picasaweb.google.com/george.lau ... 7745219634

Nu cred ca deplasarea respectiva este mai mare de 0,5 cm si mi-e imposibil sa cred ca nu s-ar putea indrepta la loc.
laurs
Ford Freak

Înapoi la Help/Troubleshooting