a venit si vremea explicatiilor cu usa, cam tarziu.....asta e.... sar peste faza cu demontatul partii de plastic pt ca e foarte simplu. poze din pacate nu am prea multe, dar o sa incerc sa explic cat mai bine. in momentul cand ai ajuns la demontatul partii metalice ar trebui sa le iei cam in ordinea asta.
1 sa desfaci mufa de pe stalpul masinii care are 4 cleme pe lateral(2 stanga 2 dreapta), si tragi de ea, trebuie sa iese din stalpul masinii, dupa care deconectezi mufele lejer - daca ai reusit sa faci operatiunea poti zice ca ai dat fata de usa jos.
2 demontezi manerele exterioare - deschizi usa si pe grosimea ei o sa vezi un capacel din cauciuc negru oval in dreptul manerelor - il scoti si cu o surubelnita torx desfaci un surubel care il gasesti inauntru -are un fel de ghidaj de plastic si il gasesti usor. dupa ce il slabesti o sa poti trage afara bucata mica din manerul exterior, dupa care manerul gliseaza spre partea din spate si iese afara - e simplu, intuitiv. dupa ce dai manerul jos o sa gasesti un surubel pe care trebuie sa-l desfaci - acesta fixeaza sistemul de inchidere din interiorul usii.
3 desfaci suruburile care fixeaza yala care inchide usa pe stalp - are trei suruburi mari si un torx pozitionat mai jos.
4 desfaci manerul din interior, are un surub torx il desfaci si tragi clema cea gri in care e prins torx-ul ca iese afara din usa cu totul usor, dupa aceea glisezi manerul si-l scoti din clema galbena.
5 scoti geamul afara, tabla aceea gri are 2 gauri ovale, lasi geamul jos pana ce in dreptul gaurilor apar cele 2 suruburi care fixeaza geamul - le slabesti si scoti geamul afara - la geamurile fata e simplu le scoti si le bagi la loc usor, la cele de spate e distractie - tre sa le gasesti pozitia, eu am facut de 5 ori operatiunea asta si tot nu o stiu nici acum

, dar cu rabdare o sa reusesti.
6 desfaci suruburile perimetrale, partii gri metalice si deja incepe sa se miste tot pe acolo. eu nu am reusit sa dau jos astea pana cand nu am inpins inauntru cele trei "nituri" din plastic care fixeaza sistemul de inchidere a usii pe tabla asta gri, le-am facut niste linii cu rosu in poza - le impingi in interior si le recuperezi dupa aceea.
7 tragi cu grija si iese afara totul usor - nu uita sa impingi mufele si mansonul de pe usa in interior.
cam asta e treaba. la motaj fixezi niturile pe tabla inaininte si introduci tot ansamblu deodata, trbuie doar sa rotesti putin fata metalica de usa-vezi in poza aceea cu sagetile. sper sa intelegi. daca nu ma poti suna de la locul faptei - 0742849731 e nr meu.
pun si 2 poze cu masina, dar promit ca pe maine o sa pun niste poze de calitate.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

-

-

-

-