Cumparare

Cumpar auto peste 2002

Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Unde si cat

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Cumpar auto peste 2002

Mesajde gaby26c » 21 Oct 2011, 18:07

Dupa cum spune si titlul cumpar auto dupa 2002 an fab. nu in carte , in 2-3 rate prima rata incepand cu decembrie- chiar noiembrie( a cate 2000 euro)
modele ar fi vectra b, c, rover 75 ,ford mondeo nu break, laguna, megane, pasat , bora, audi a4 sau a6, peugeot 407 poate fi si break (motorizarea de 2000 hdi),
- sa fie inscrisa
- de la proprietar
- diesel
- climatronic
- pret 5000 sau depinde de masina
- astept si alte oferte de masini daca este cineva interesat
NU MOTOARE MAI MARE DE 2000
Tel 0744768108
gaby26c
Incepator

Maşina: mondeo

Re: Cumpar auto peste 2002

Mesajde moro50 » 21 Oct 2011, 19:14

Nu ai postat unde trebuie, dar trecem peste asta si asteptam sa ne explici si noua cam cum vezi tu cumpararea asta in rate. Adica tu sa dai 2000 de euro si promisiunea ca o sa mai achiti 2-3 rate si omul sa-ti dea masina???????!!!!!!!!
Pai cine crezi tu ca e fraier sa-ti dea o masina de 6000 si sa accepte astfel de rate? Sau masina sta intr-un loc neutru si nu mai circula nimeni cu ea pana nu o achiti? Sau cum te-ai gandit tu?
FOCUS 2 - SEDAN; 2.0 TDCI - 136 CP.
moro50
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 2, 2.0 TDCI, 136 CP-SEDAN.

Mesajde smokefield » 21 Oct 2011, 20:40

cred ca se poate face un contract in care sa se garanteze cu ceva, la notar probabil. sigur nu e imposibil :)
smokefield

Maşina: c-max

Mesajde gaby26c » 22 Oct 2011, 07:00

$1 scrie:$2u ai postat unde trebuie, dar trecem peste asta si asteptam sa ne explici si noua cam cum vezi tu cumpararea asta in rate. Adica tu sa dai 2000 de euro si promisiunea ca o sa mai achiti 2-3 rate si omul sa-ti dea masina???????!!!!!!!!
Pai cine crezi tu ca e fraier sa-ti dea o masina de 6000 si sa accepte astfel de rate? Sau masina sta intr-un loc neutru si nu mai circula nimeni cu ea pana nu o achiti? Sau cum te-ai gandit tu?

Pentru inceput imi cer scuze fata de moderatorii acestui forum pentru postarea incorecta.
Pentru carcotasi : Nu ai auzit de contracte notariale unde se pot pune clauze?
Sau cei ce vand masina si asa in rate (poate gasim un fraier nu?), ei nu pot spune dupa ce le achit toata suma ca nu am achitat-o integral si apoi pot veni sa ridice masina cu tot cu actul notarial>
De asta cand se face tranzactia se cere fiscalul ptr a se vedea ca este proprietarul la zi cu datoriile la stat(nu am nevoie de fiscal pana nu se achita suma integral si apoi a se inscrie pe noul proprietar), se cer un nr. cont (extras de cont in lei sau euro ptr a se face mai apoi dovada platii in caz de alte nebunii.)
Deci este posibil vrei variante se gasesc multe si legale nu in afara legii.
O zi buna.
gaby26c
Incepator

Mesajde moro50 » 22 Oct 2011, 08:26

Eu am auzit de multe variante legale. Problema este daca cineva este dispus sa stea sa se judece cu tine daca tu nu mai ai chef sa platesti ratele sau poate chiar nu mai poti. Sa nu-mi zici ca te duci singur si duci masina inapoi si renunti la prima rata de 2000 de euro, pentru ca nu te cred. Un proces la noi poate sa dureze 2-3 ani si apoi tu poti sa refuzi sa inapoiezi masina si atunci trebuie executare silita si alte minuni. Sau presupunem ca faci masina praf si normal ca nu mai vrei sa o achiti. Ce poate sa-ti faca proprietarul? O sa te dea in judecata, castiga si cand sa te execute silit, surpriza...nu ai nimic pe numele tau, nu ai salariu, nu ai niciun ban in cont. Sau daca ai salariul minim o sa zica instanta sa dai cate 100 de lei pe luna timp de n ani. Tu accepti sa dai rate dar masina sa stea la proprietar pana se achita si apoi sa faci actele si sa o treci pe numele tau? Eu sunt sigur ca nu.
Asa ca, sa ma anunti si pe mine cand gasesti un fraier sa-ti dea masina in rate chiar daca faci nu stiu ce contract cu toate clauzele din lume.
La 5000 gasesti o gramada de masini la diferite firme care vand in rate, de ce nu mergi la ei sa cumperi o masina in rate?
moro50
1nsane Member

Mesajde gaby26c » 22 Oct 2011, 08:38

Sa nu imbolnavim forumul cu discutii aprinse.
Eu ti-am raspuns la ceea ce crezi tu ca nu este in regula sa cumperi o masina in rate de la un proprietar.
Apoi da-mi tu adresele acelor firme care dau masini in rate si iti garantez ca merg si cumpar de la ei (sa gasesec ceea ce vreau)sau la un pret corect
Apoi masini de firma cu sute de mii de km si dati inapoi fara garantie, etc neintretinute, vrei miii de motive
Dute in parcurile de recuperari lesing si o sa ai o mare surpriza cand ai sa vezi ML(mercedes) cu scaune de logan , un mic exemplu am dat
Mai sunt persoane si de buna credinta nu numai samsari (fara jigniri)
Ai de vandut si nu ai incredere in ceea ce am propus eu
Sunt persoane care au 2-3 masini si vor sa le dea si poate nu gaseste un cumparator sau pretul cerut(acele persoane care vor masini bune la pret minim)
De asta este birou notarial in care se incheie un contract si acolo se specifica (la clauze) ai intarziat cu plata am venit si am luat masina fara judecata fara nimic, acel act iti da aceasta putere.Masina poate 2 - 3 chei si 1 sta la proprietar+ cartea masinii deci se poate spune si din partea proprietaruluoi ca masina este furata(de ce gandesti doar din privinta celui ce vinde si nu si a celui ce cumpara)
O zi placuta
gaby26c
Incepator

Mesajde moro50 » 22 Oct 2011, 09:16

Eu nu am zis ca teoretic nu se poate. Am zis ca practic este aproape imposibil. Clauzele care se trec in actul notarial trebuie sa respecte legea. Nu sunt facute dupa ureche sau dupa cum vrea cumparatorul sau vanzatorul.
Da, se specifica la clauze ca se ia masina fara judecata. Dar daca tu nu vrei sa o inapoiezi, ce urmeaza?
moro50
1nsane Member

Mesajde gaby26c » 22 Oct 2011, 09:27

Dupa cum am mai spus , proprietarul daca are 2- 3 chei 1-2 poate sa le opresca +carte masinii.
El poate veni foarte frumos cu politia sau cu cine doreste dumnealui , si mai vine si cu actul notarial in care este expusa clauza in caz de nplata la timp sau ce clauze se pune , vine si ridica-ia masina fara nici o alta interventie.
De asta am si spus priveste si din privinta cumparatorului(in cauza eu), nu imi permit sa platesc 2000 -4000 euro si apoi sa nu o achit eu ce fac arunc banii in vant .
Daca aveam momentan banii cash fii foarte sigur ca nu apelam la aceasta optiune.
Din aceasta cauza daca e sa cumpar o masina cer proprietarului un fiscal scos , nu am nevoie de el dar sa vad ca nu are datorii(apoi cand achit masina el poate spune pai stii nu o pot radia de la fisc ca mai am de dat acolo cateva milioane sau restante la impozit cativa ani), apoi un cont bancar al lui personal in lei sau in euro ptr a imi face si eu dovada platii la termen, in acele fluturase ce le completezi la chiseu se specifica ptr ce sunt banii(acolo se va scrie rata 1 sau 2 sau 3 la masina)asa am si eu dovada platii si proprietarul in caz de neintelegere.
Punete in locul meu daca proprietarul isi ea banii si pleca din tara , sau nu vrea sa imi mai dea cartea masinii si cheile oprite ?
Sunt multe de discutat inainte de a se face o tranzactie.
Oricum mersi de critice invat din criticile altora
O zi placuta
gaby26c
Incepator

Mesajde moro50 » 22 Oct 2011, 09:48

Sa crezi tu ca vine politia cu proprietarul sa-ti ridice tie masina din curte. Politia nu se baga. Trebuie un executor judecatoresc si ala nu vine decat in momentul in care are o sentinta judecatoreasca definitiva si un act de executare silita. Politia sau jandarmeria nu asigura decat securitatea executorului, nu are dreptul sa-ti ia tie masina.
Nu zic ca tu vrei sa dai tepe, doar explic ca nu e asa simplu cum crezi tu.
moro50
1nsane Member

Mesajde danut_andrei_ctin » 14 Noi 2011, 09:59

daca te mai intereseaza uuite si oferta mea: http://www.publi24.ro/anunturi/auto-mot ... d6654.html
ms
danut_andrei_ctin
Incepator

Maşina: mondeo zetec 2001 saloon 1.8
VIN: wf04xxgbb41c29417

Mesajde gaby26c » 16 Noi 2011, 18:40

Mersi clubford de gazduire , am cumparat masina si se poate inchide
gaby26c
Incepator

Înapoi la Cumparare