ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

CASCO Allianz - fransiza mare si ... zic eu magarie!!!

27 Iul 2007, 15:16

Dragi coforumisti,

am facut o solicitare pentru un casco pentru un matiz din 2003, valoare de achizitie 6500 USD, catre allianz. toate bune si frumoase pina aici si pina in momentul in care am primit oferta comerciala care este urmatoarea pentru o suma asigurata de 12000 RON (circa 3800 EUR) masina cu alarma, casetofon, AC si cu o durata de contract neintrerupta si fara evenimente la ei de 4 ani:

Varianta A prima anuala 538 fransiza fixa 600 RON
Varianta B prima anuala 581 fransiza fixa 500 RON
Varianta C prima anuala 625 fransiza fixa 400 RON
Varianta D prima anuala 668 fransiza fixa 300 RON
Varianta E prima anuala 1.067 fransiza fixa 0 RON

Acum am pus o intrebare: ce inseama fransiza fixa? Raspuns: din orice dauna dvs veti plati o suma fixa in cuantum de 300 sau 600 RON!
Adica daca eu am o dauna si ma duc la CASCO sa imi fac masina si dauna este de 313 RON (minim 100EUR) , eu le dau lor 300sau 600!!!! Misto treaba si chiar profitabila in cazul in care aleg varianta A de asigurare!
Cred ca astia s-au porcit sau cred ca romanii sint prostii prostilor. Mai mult mi-a zis agentul respectiv ca daca nu am avut incidente pina in acest moment e bine chiar sa aleg varianta A ca e foarte posibil sa nu am evenimente in continuare.
Iar varianta E fratilor este cu 30% mai mare decit am platit prima anuala in fiecare dintre cei 4 ani de pina acum cind am avut asigurare cu fransiza 3% la prima anuala de 300USD! Japca la drumul mare!

Ce ziceti de asta fratilor?
Atentie la ce scrie si cum sint puse toate in ecuatie!

27 Iul 2007, 15:28

Bogdane am atras de mai multe ori atentia pe forum cu privire la ce ai scris tu mai sus...astia mierg in pierdere la greu pe casco si RCA si baga niste conditii aberante...Am un prieten care lucreaza la ei si mi-a mai spus si el ca e o mare japca.

27 Iul 2007, 15:57

corect....cei de la tiriac iti fac un profil...ani, ocupatie etc si te fac sa o iei razna cu cotatiile lor.
eu personal folosesc omniasig si au fransiza ZERO la avarii si au cotatii destul de bune si au si contracte incheiate cu fff multe service-euri.
iar la fransiza fixa eu cred ca indiferent de dauna tu scoti din buzunar 600 lei samd.......adica daca ai o dauna de 650 lei...ei te despagubesc doar cu 50...si
"zdrente"!

27 Iul 2007, 16:22

bogdanv, aici ai un calculator online de la Allianz ca sa-ti calculezi si singur cat ar iesi polita: http://eqsheet.allianztiriac.ro/PageBas ... onId=20300

Din iunie asigurarile CASCO la Allianz aproape s-au dublat. Motivele ar fi cele care le-a spus si Officer.

Si eu sunt in cautarea unei oferte pentru o polita CASCO , si Allianz au fost exclusi din start (desi am inca o polita CASCO si un RCA la ei).

27 Iul 2007, 16:45

Cunosc pe cineva care a cerut o cotatie la Allianz pentru o fiesta ghia pe benzina din 2006. Are permis de 2 ani si este de sex feminin..

Ghiciti cat i-au cerut... suspans... nu o sa va vina sa credeti... :D

2000 (doua mii ) de euro. :shock: ...ma intreb daca ar fi avut vreun A8 cat i-ar fi cerut.

solutia... a ales omniasig unde a platit pana in 800 E cu fransiza 0 la reparatii + asigurare de vandalism si nu stiu ce calamitati naturale...

deci Allianz rullz!!!... NOOOOT :D

27 Iul 2007, 16:55

evident ca am cerut din alte parti oferte. prin acest post dorec sa atrag atentia celor care sint tentati de Allianz sa citeasca de doua ori contractul si oferta.

in alta ordine de idei, eu pe al meu mondieu, am CASCO cu Allianz si nu am fransiza iar daunele de anul acesta au depasit de doua ori suma platita anual si vor mai urma doua jenti si doua cauciucuri adice inca 1000 de euroi. dar este un contract incheiat acum 2 ani pe durata fixa si cu prima anuala fixa. decontarea la ei merge struna insa spre deosebire de Asiban si Asitrans...unde am avut niscai problemute cu plimbat de hirtii, bani, telefoane, etc.

LE: a nu se intelege ca ii sustin ci doar ca la contractul meu am avut un pic noroc. la urmatoarele mergem la concurenta evident si vom evita si pe cei care vor sa platesti tu si sa iti dea ei banii la un moment dat...cind isi aduc aminte
Ultima oară modificat de bogdanv pe 27 Iul 2007, 17:15, modificat 1 dată în total.

27 Iul 2007, 17:07

bogdan...te cred sincer....dar decat sa te usuce de bani cu o prima anuala exagerata....mai bine umbli cu niste acte si telefoane si iesi mai ieftin cu 1200 e...vezi cazul fiestei ghia...nu?
Parerea mea....
Cu stima!
Răspunde