ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Odorizantele auto si efectele lor nocive

03 Iun 2007, 01:09

In principiu orice substanta care nu e naturala si ajunge in plamani are efecte chiar daca nu se vad pe termen scurt-mediu. Ce parere aveti?

03 Iun 2007, 01:23

Adevarat. Dar la cate chestii inhalam zilnic, un odorizant in plus sau in minus nu cred ca se mai vede...

P.S. tocmai ce mi-am luat azi unul :D Mar rosu, cutie metalica cilindrica, facut in Japonia. E un fel de gel inauntru si miroase foarte fain. Ba chiar si tine mult. Merg pe ideea "daca tot imi stric plamanii, macar sa miroasa bine"...

03 Iun 2007, 01:43

In principiu, nu cred ca poate fi mai "benefica" decat toate gazele de esapament pe care le inhalam in oras. Daca esti si fumator, nici nu cred ca ar trebui sa iti pui problema.

In orice caz, una e sa se scurga substanta lichida pe plastic si sa actioneze cateva ore si alta e sa se evapore si sa inhalezi acei cativa vapori.

Pentru o solutie naturala, te poti apuca sa cureti in mar in fiecare dimineata in masina si e posibil sa obtii un rezultat placut :) . Sau sa coji de portrocala sau ce mai e la indemana...

Iar daca termen lung inseamna 100 de ani, poti sta linistit :) Ce nu te omoara te face mai puternic ;)

03 Iun 2007, 01:51

Sunt convins ca s-au facut studii de specialitate, dar lenea si cautatul pe net nu se impaca :)
Am avut si eu cutie metalica cu gel, dar in general nu prea folosesc odorizant de masina.

03 Iun 2007, 02:04

Daca erau mortale/periculoase, nu le vindeau astia in UE :) (asta e lene :D )

03 Iun 2007, 02:19

Si tigarile sunt periculoase/mortale, te mai si atentioneaza, dar se vand in UE :D

Tot ce e chimic dauneaza deci si odorizantele, dar depinde in ce masura.

PS.
mai trec vreo 10 ani si aflam ca-s cancerigene :lol: :lol:

03 Iun 2007, 02:40

Are frat-meu un odorizant super-super, dar din pacate nu se gaseste la noi: este un tip de cafea, nemacinata, adusa din germanica, ce miroase super super fain. Un pic spre vanilie. Ei bine, mereu cand pleaca in Germania isi cumpara, o pastreaza intr-o punga bine etanseizata, si pune mereu cateva boabe in masina. La inceput am ras de el, dar apoi am vazut ca are efect. Eu banuiesc ca e ceva mai natural.
PS: O sa incerc sa fur cateva, sa vin cu ele la prima intalnire.

03 Iun 2007, 04:28

eu sunt convins ca sunt toxice, dar fata de alte minuni pe care le tragem pe gura-nas, nu prea mai conteaza.....eu nu abuzez, am doar unul si acela agatat de oglinda......(o floricica Rompetrol)....
LE : cand imi baga astia la Bacau mirosul ala de amoniac, as prefera sa miros orice altceva.....baietii din Bacau stiu despre ce vorbesc....

03 Iun 2007, 11:23

La cati conservanti bagam in noi de la mancare si bautura, oricum nu ne mai mananca viermii si ne mumificam pe lumea ailalata. Nu cred ca odorizantul mai contribuie substantial la acest proces de mumificare.

Eu imi tin masina curata si nu fumez, asa ca nu miroase urat in ea. Iar daca altul vrea sa fumeze il dau jos din masina. Am un odorizant uitat atarnat de oglinda:)

03 Iun 2007, 16:42

Cred ca in ziua de azi face mult mai rau poluarea de afara decat odorizantele din masina.. :?

05 Iun 2007, 01:01

cand am citit titlul topicului am crezut ca BogdanF se referea la efectele nocive asupra ............masinii, chiar azi mergand cu masina unui coleg de serv. la o trecere peste o linie de tramvai a cazut sticluta cu odorizant pe care o avea tipu agatata de oglinga, a ramas prins doar capacul, mi-am dat seama ca sa intamplat ceva in momentul in care am vrut sa inchid AC-ul si am vazut ca era consola plina de odorizant am sters eu consola centrala dar se vede ca a fost ceva pe acolo, i-am zis prietenului meu ce am patit si mi-a zis ca a mai schimbat odata consola centrala din cauza la odorizante
on topic
ce nu e nociv in ziua de azi..........

05 Iun 2007, 02:16

De e-urile din mancare nu poti sa te feresti, decat daca nu mai mananci. De odorizante daca vrei poti.

05 Iun 2007, 03:36

Ba da, te muti la tara, tii vaca, purcel, gaina si gradina :) Si traiesti 100 de ani in mijlocul pustietatii :D

Si datorita pericolului care il implica asupra ornamentelor interioare mi-a fost de-ajuns sa exclud odorizantele lichide din viata mea "rutiera" :D

05 Iun 2007, 04:25

$1 scrie:$2T
ce nu e nociv in ziua de azi..........

Offtopic: Sexul, face bine la inima, circulatie, musculatura, slabesti, etc, etc :lol:
Ontopic: sincer, odorizantele de masina deja nu le mai suport, eu fumez foarte mult si mi se pare ca se duce parfumul prea repede... Sugestii? Plus ca nu-mi place sa pun atarnatzele de oglinda, prefer ceva mai discret. Momentan am o punguta cu niste bile verzi, care cica tre sa puta a iasomie. Chestie e ca put... de aproape :D Adica nu umplu masina...

05 Iun 2007, 11:31

Sugestii? Mai multa fasole...o sa puta si de-aproape...si mai mult ca sigur o sa umple si masina... (:D joke, dont' shoot)

05 Iun 2007, 11:42

$1 scrie:$2ar rosu, cutie metalica cilindrica, facut in Japonia. E un fel de gel inauntru si miroase foarte fain. Ba chiar si tine mult.

Se gasesc in benzinarii, Selgros etc. Aroma de mar rosu, mar verde, portocala, lamaie.

06 Iun 2007, 06:56

Cred ca o sa dau o fuga sa cumpar o chestie de genu' celei despre care vb voi in cutiutze:)))
Am un odorizant de la OMV....nenorocire...miroase f bine...dar cand am picurat...a cazut putin pe bord. Am sters repede cu mana ca nu ajungeam la servetele...si oricum a ramas patat. Sad day for my car:(

06 Iun 2007, 13:49

din sticlutele de la ma-fra mie nu mi-a curs nimeni niciodata. dopus este de lemn, se impregneaza cu substanta din sticla si are putere de acoperire mare desi nu e vinarom. try it!

08 Iun 2007, 20:34

si eu recomand conserva facuta in japonia. miroase f frumos, nu te ia ameteala cand te urci in masina. eu am de lamaie.

08 Iun 2007, 21:34

Eu am am avut o sticluta din aia de dezodorizant si cand s-a terminat o umplu cu azbest de la frati-miu de la servici. E foarte bun ca sa nu mai miroasa a vechi sau a putred in masina dupa ce ploua si nici nu se simte la miros.

08 Iun 2007, 22:31

$1 scrie:$2u am am avut o sticluta din aia de dezodorizant si cand s-a terminat o umplu cu azbest de la frati-miu de la servici. E foarte bun ca sa nu mai miroasa a vechi sau a putred in masina dupa ce ploua si nici nu se simte la miros.

Eu sper că glumeşti. Ăla e cancerigen daca e inhalat :shock: :shock: :shock:

09 Iun 2007, 03:05

Asa stiam si eu, ca este cancerigen.

29 Iul 2007, 23:58

La mine a avut efect nociv asupra mahonului, mi'a stricat tot aspectu bordului.
Un bradut primit cadou de la o spalatorie auto si atarnat de locul prin care iese aerul conditionat, a stat o zi intreaga nemiscat, afara 40 grade si a lasat o urma urata :shock:

Next step: sa inlocuiesc toata chestia aia maro, cred ca e lipita. Cine ma poate ajuta cu detalii de genu de unde cumapr si cine se pricepe sa demonteze/monteze asa ceva ii raman dator.
Fişiere ataşate
29072007041-01.jpg
(60.52 KiB) Descărcat de 119 ori

30 Iul 2007, 03:29

Afirmatia conform careia "tot ce nu este natural si intra in plamani e toxic", care se constituie in premisa a acestei discutii, este in mod evident lipsita de orice relatie cu realitatea. Pentru deplina intelegere a celor spuse (scrise) de mine, iata cateva exemple: substanta odorizanta din polenul de crin (ca sa fim in domeniu) este cat se poate de naturala, dar extrem de toxica (de unde contraindicatia absoluta de a dormi in camere ce gazduiesc astfel de flori); gazul natural, dupa cum ii spune numele, este cat se poate de natural (si inodor!), dar te ucide fara probleme... ecologice; invers, substantele active din spray-urile folosite de astmatici evita intrarea in criza sau chiar scot pacientul din criza astmatica, deci au efect cat se poate de benefic fara a avea vreo legatura cu originea "naturala".

Iar pt cei ce-si fac griji ca odorizantele auto (sau domestice, nu are importanta) ar fi cancerigene, am o veste de-a dreptul proasta: cercetarea medicala americana a publicat acum vreo 3-4 luni un studiu din care reiesea ca laptele consumat vreme indelungata (mai multi ani) are potential cancerigen. Nu e banc, iar laptele folosit in studiu era riguros analizat dpdv al continutului si... evident, natural!!! :wink:

Domnilor (si doamnelor... daca este posibil), nu va mai lasati manipulati de propaganda si/sau prostiile servite/debitate de varii posturi TV gen OTV, DDTV, Acasa, Euforia sau de publicatii gen Ioana, Eva, Olivia, Felicia care probabil intr-o buna zi vor ajunge si la concluzia ca mult trambitatul fenomen de incalzire globala (alta gogorita de presa) este rezultatul consumului exagerat de fasole!!!... :lol:

30 Iul 2007, 10:50

$1 scrie:$2... vor ajunge si la concluzia ca mult trambitatul fenomen de incalzire globala (alta gogorita de presa) este rezultatul consumului exagerat de fasole!!!... :lol:

pai si vrei sa spui ca nu este?? cercetarile mele arata o directa legatura intre consumul de fasole si iesitul ochilor din orbite, exact ca atunci cind e foarte cald ...

02 Aug 2007, 22:19

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2... vor ajunge si la concluzia ca mult trambitatul fenomen de incalzire globala (alta gogorita de presa) este rezultatul consumului exagerat de fasole!!!... :lol:

pai si vrei sa spui ca nu este?? cercetarile mele arata o directa legatura intre consumul de fasole si iesitul ochilor din orbite, exact ca atunci cind e foarte cald ...

...deh, avantajul de a fi cercetator!!! :lol: :lol: :lol:
Promit sa mai studiez problema, premisa mi se pare corecta!!! :lol:

03 Aug 2007, 11:43

Imi pare rau sa va contrazic pe amandoi dar consumul de strict de fasole nu a afectat incalzirea globala..... in schimb conform cerectarilor mele, normal :D , combinatia fast food cu fasole a rezultat a dus la mult trambitatul fenomen de incalzire globala :lol: :lol: :lol: :lol:

03 Aug 2007, 15:26

Vezi ce-nseamna sa aprofundezi problema?!? Poate o punem de un Nobel, ceva!!! :lol: :lol: :lol:

13 Aug 2007, 21:46

Odorizante auto si ... Silicon de bord stricat!! Am avut si eu un exces de zel, am zis hai sa imi curat singur bordul, sa nu mai dau bani la spalatorie... eh, decizie fatala!! In loc sa pulverizeze pe bord au cazut picaturi pe scaun rezultand 2 mari pete!! :x :x Nenorocitii!! L'am aruncat chiar atunci si am mai stat vreo juma de ora sa frec scaunul cu detergent lichid... A mai ramas o pata mica, dar nu prea se vede!! Aveti grija!!
Răspunde