Help/Troubleshooting

am luat foc

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

am luat foc

Mesajde giurcanu » 05 Noi 2011, 15:55

salut
am de curand un mondeo 1.8 benzina din 2002 si la primul meu drum am patit-o rau...am luat foc....
sa va povestesc:am plecat la moldova,pe drum nici un fel de problema,chiar foarte incantat de altfel ,dar la destinatie in fata casei am oprit motorul si ghiciti ce?!!!!cineva striga ca arde masina.....speriat si tot odata nedumerit nu stiam despre ce este vb am vazut flacari sub ea,am mutat-o (impinsa)am deschis capota si flacara fratiilor,firele ce duceau la alternator ardeau,abia l-am stins cu mana,m-am ars vai de capul meu.
Dupa cateva ore dupa ce mi-am revenit am decuplat o borna,si am tras-o pana la un mecanic,problema constatata de el a fost firul ce se lega la alternator a facut scurt si a luat foc....iar acum alternatorul nu mai merge,statorul,carbunii si cateva diode
Acum va intreb respectos pe voi : A MAI PATIT-O CINEVA?asta sa fie cauza de la care am luat foc?????
giurcanu
Incepator

Maşina: ford mondeo 2002 1.8 benzina

Re: am luat foc

Mesajde verga_Cip » 06 Noi 2011, 12:34

sunt multe cauze care pot duce la nenorocirea ta. daca din ce inteleg eu, doar cele descrise sunt pagubele, poti spune ca ai scapat relativ bine :D pana la urma trebuie sa privesti jumatatea plina a paharului, mai ales ca din ce relatezi banuiesc ca nu ai casco :D

asadar, alternatorul poate fi o problema. de cele mai multe ori, carpeli sau modificari facute la instalatia electrica duc la asemenea probleme. cum tu spui ca abia ai achizitionat-o si e primul drum, se naste intrebarea ce nu mergea de a trebuit umblat la alternator ca sa para totul OK?!

Sigur, exista si ghinionul ... in care un fir imbatranit (la izolatie) crapa sau prin diferite motode ajunge sa intre in contact cu alt fir/masa/etc si de-aici si pana la dezastru nu e decat un pas.

ce trebuie tu sa faci acum e sa cumperi piesele care s-au ars, dar include si cureaua de accesorii si verifica rola/rolele de pe traseu sa nu fie ceva blocat :D

mergi la mecanic, schimba tot, pune-o pe tester, verifica incarcarea sa fie buna. aa..si inca ceva, verifica BATERIA!!

bafta!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde tibosee » 06 Noi 2011, 13:08

Pai s-a mai creat un topic tot de tine unde ti-au si raspuns cativa colegi. de ce mai e unul aici?
1) Esti pe clubford
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste punctul 3
5) Tocmai ai verificat daca exista punctul 3 sau nu
6) Zambesti, sau chiar razi
Sa ai o zi buna!
tibosee
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2006 1.8 125cp Trend, Stardust Silver
VIN: WF04XXGBB45E12011

Mesajde Mihai L » 06 Noi 2011, 13:08