Re: bibanu47: service, reparatii, reconditionari si modifica
bibanu47 scrie:bitzaa86 scrie:Va salut nea Gabi!
In primul rand, ca toti ceilalti de pe forum, as dori sa va urez multa, multa sanatate!
As dori sa va prezint putin problema mea, sunt sigur ca stiti despre ar fi vorba.
In mers, in oricare treapta m-as afla mi se agata/blocheaza volanul pentru 1,2 secunde dar doar la virajul spre stanga. Am observat ca se intampla chestia asta cand volanul este drept si vreau sa iau o curba la stanga... cand trag de volan e intepenit. Daca insist si trag mai tare isi continua cursa. Am fost la un service de reparatii casete de directie si mi s-a zis ca e din caseta. Au reparat-o (zic ei)(aprox 1200 Lei) insa fenomentul persista. Am schimbat intinzator servo directie (era terminat) si curea sperand ca se va repara...am schimbat si uleiul servo si nu mi-a mai agatat cativa km dupa care problema a reaparut. Pompa face zgomot destul de mare si tremura masina cand o solicit. Eu am zis ca e cu ochii spre cimitir dar nu vreau sa mai bag bani de pomana in masina. Ce parere aveti, asa la rece?
Multumesc mult si toate cele bune!
Gabi Ciobanu
Salut,
Multumesc frumos de urari
Referitor la problema expusa de tine,daca se vireaza greu numai in una din parti si nu in ambele,sigur este din caseta si iti spun si defectiunea,pe axul de comanda are un distribuitor pe care se afla 4 segmenti de teflon,acesti segmenti ori nu au fost schimbati,ori au fost schimbati dar corpul casetei are uzura in zona unde ei actioneaza,dar in acest caz erau obligati sa nu mai iti repare caseta degeaba si mai ales avand in vedere suma aceea pentru care deabia ma abtin a nu zic nimic .
Daca se vireaza greu in ambele parti,in majoritatea cazurilor este pompa,are turbina uzata.
Multumesc de raspuns!
Cand zici "virare greu" te referi la ce am zis eu "agata/blocheaza"? Pentru ca volanul merge usurel insa face zgomot foarte tare pompa.. Mai mult, am observat ca de cateva zile a inceput sa curga un lichid rosu/roz sub masina (banuiesc ca e lichid de servo). Curge undeva in partea stanga cum te uiti la masina din fata capotei.
- bitzaa86
- Incepator
- Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW, Panther Black