Călătorii

Calificative drumuri

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Calificative drumuri

Mesajde mirceamc » 17 Aug 2009, 11:05

In urma unei discutii in contradictoriu cu cor_leone si cu alti forumisti (in care fiecare parea sa aiba dreptatea proprie) m-am gandit ca ar fi mai bine sa stabilim un standard cu ajutorul caruia sa dam note drumurilor. Sper ca folosind acest standard sa putem fi mai obiectivi iar cineva care se uita la o nota data de altcineva sa poata evalua mai corect drumul pe care il are de facut.
Sunt convins ca majoritatea drumurilor de la noi se inscriu in partea de jos a clasamentului dar asta e situatia.
Consider ca subiectul drumuri este unul de maxima importanta pt noi toti de pe acest forum de aceea va rog ca mai intai sa faceti aprecieri asupra metodei de evaluare propusa de mine, iar abia apoi sa inscriem drumuri (aici sau in alt topic).

Nota : __ Descriere drum
10_____ excelent, fără denivelări, marcat complet
9______ excelent, fără denivelări, marcat incomplet sau foarte bun (denivelări minime) şi marcat complet
8______ foarte bun (denivelări minime) marcat incomplet sau bun (denivelări pe alocuri dar nu prea mari) şi marcat complet
7______ bun (denivelări pe alocuri dar nu prea mari) marcat incomplet sau acceptabil (denivelări pe alocuri dar fără riscul de a rupe ceva) şi marcat complet
6______ acceptabil (denivelări pe alocuri dar fără riscul de a rupe ceva) şi marcat incomplet sau sau relativ prost (denivelări destul de periculoase pe alocuri) şi marcat complet
5______ relativ prost (denivelări destul de periculoase pe alocuri) şi marcat incomplet sau prost (denivelări dese, destul de periculoase pe alocuri) şi marcat complet
4______ prost (denivelări dese, destul de periculoase pe alocuri) şi marcat incomplet
3______ foarte prost (denivelări dese şi periculoase pe alocuri) nu poţi merge cu mai mult de 20-40km/h
2______ dezastru (denivelări dese şi periculoase), nu poţi merge cu mai mult de 10-20km/h
1______alte drumuri din România
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Re: Calificative drumuri

Mesajde adicristea » 17 Aug 2009, 11:09

Cred ca se poate combina cu asta: viewtopic.php?p=124405#p124405

Si mai cred ca ar trebui puse portiuni cat mai mici, de exemplu drumul Buc-Cluj trece prin foarte multe localitati, drumurile sunt mai bune sau mai proaste, nota la general nu e relevanta.

Pot incepe eu cu

10_____ excelent, fără denivelări, marcat complet
-> Sibiu - Sebes
9______ excelent, fără denivelări, marcat incomplet sau foarte bun (denivelări minime) şi marcat complet
8______ foarte bun (denivelări minime) marcat incomplet sau bun (denivelări pe alocuri dar nu prea mari) şi marcat complet
7______ bun (denivelări pe alocuri dar nu prea mari) marcat incomplet sau acceptabil (denivelări pe alocuri dar fără riscul de a rupe ceva) şi marcat complet
6______ acceptabil (denivelări pe alocuri dar fără riscul de a rupe ceva) şi marcat incomplet sau sau relativ prost (denivelări destul de periculoase pe alocuri) şi marcat complet
5______ relativ prost (denivelări destul de periculoase pe alocuri) şi marcat incomplet sau prost (denivelări dese, destul de periculoase pe alocuri) şi marcat complet
4______ prost (denivelări dese, destul de periculoase pe alocuri) şi marcat incomplet
3______ foarte prost (denivelări dese şi periculoase pe alocuri) nu poţi merge cu mai mult de 20-40km/h
2______ dezastru (denivelări dese şi periculoase), nu poţi merge cu mai mult de 10-20km/h
1______alte drumuri din România
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Moartea » 03 Sep 2009, 15:26

după părereea mea sunt prea multe note...
le uiţi imediat după prima citire... :D

eu aş sugera doar 4, maxim 5 categorii, unde 1 ar fi excelent aşa cum e sibiu-sebeş, cum zicea antevorbitorul meu, sau basarabi- negru-vodă, sau orice autostradă din jărmania...
2 ar fi drumurile bunicele
3-4 drumuri din oraşe, mai mult sau mai puţin gropi

la 4 aş pune drumurile cu denivelări şi gropi
la 5 aş pune de pildă drumul uzunu- mihai bravu (drum judeţean ce pleacă din DN5) unde gropile sunt cu prag... adică e ca şi cum ai coborî şi urca pe borduri... prin localităţi virajat şi semnalizat de la prost în jos, cu cârciumile la 2 metri de carosabil de iese beţivanu direct pe capota ta, cu microbuzele care opresc în mijlocul drumului sau fix în curbă să coboare pasagerii şi câte şi mai câte...
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde adicristea » 03 Sep 2009, 15:29

De acord cu ideea lui "Moartea". Mircea, ce zici?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde mirceamc » 03 Sep 2009, 17:49

Ok, sa zicem asa:

Nota : __ Descriere drum
1______ excelent, fără denivelări, marcat complet
2______ bun (denivelări minime) marcat complet sau aproape complet
3______ acceptabil (denivelări pe alocuri dar fără riscul de a rupe ceva)
4______ prost (denivelări dese, destul de periculoase pe alocuri), nu poti depasi 50-70km/h
5______ foarte prost, nu poţi merge cu mai mult de 30-40km/h

Ce parere aveti acum? (am adoptat sistemul cu note de la 1 la 5 cu nota cea mai mica = cea mai buna)
Imagine
mirceamc

Mesajde Moartea » 04 Sep 2009, 08:19

e perfect!

încep eu?

Bucureşti- 2 Mai (pe segmente)

Drumul Taberei- A2 categoria 1-2 cam 15 km
A2 până la km 105 categ 1 (cu muuuultă indulgenţă) vreo sută km
A2- Călăraşi categ 1 cam 25 km
Călăraşi- Chiciu categ 1 plus cam 7 km
(traversare bac drum de apă categ 1) :D
Ostrov- Cobadin categ 3-4 cam 90 km
Cobadin- Topraisar categ 2-3 cam 30 km
Topraisar- Amzacea categ 1 plus 8 km
Amzacea- Pecineaga categ 5 cam 10 km (de fapt drumul e în construcţie şi are un segment neasfaltat, doar pietruit de vreo 7 km pe care se poate merge maxim cu 30kmh dar fără gropi sau alte capcane... semnalizare ioc!)
Pecineaga- 23 August categ 2 plus 8 km
23 August- 2 Mai categ 1 25 km

drumul a fost făcut pe 15 august, sâmbăta când pe A2 e omor...
a durat 5 ore şi jumătate din care o jumătate a fost pierdută la mol-ul de la ieşirea din Bucale, iar altă jumătate consumată la traversarea cu bacul care nu poate fi considerată pierdută...

alt drum pe care-l fac săptămânal:

Drumul Taberei- centură Măgurele (parcurs prin oraş deoarece pe centură e superaglomerat) categ 1-2 cam 10 km
pe centură Măgurele- Jilava categ 1 cam 5 km
Jilava- Adunaţii Copăceni categ 2-3 cam 10 km
Adunaţii Copăceni- Grădiştea categ 2 cam 10 km
Grădiştea- Comana categ 4 cam 5 km
Comana- Vlad Ţepeş cam 10 km categ 1 jumate, categ 4-5 jumatea ailaltă... :)

notă:
nu m-am putut hotărî să dau doar o categorie din cauze diverse, inclusiv subiectivismul omului...
unele drumuri, deşi sunt foarte bune, sunt foarte aglomerate şi atunci prefer s-o iau pe varianta mai lungă sau mai proastă... în gropi distrugi suspensia, în aglomeraţie ambreiajul, deci tot un drac... :D

mai clar, vreau să zic că nu numai calitatea drumului şi a semnalizării lui formează nota acordată, ci şi gradul de aglomerare...

eu fac parte din categoria celoc care preferă un drum cu 100 de gropi mici pe care-l parcurg cu 10 kmh decât un drum bun cu o groapă ţeapănă prin care treci cu 100 kmh...

Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde mirceamc » 04 Sep 2009, 10:46

Va rog ca de acum incolo sa postam in felul urmator:
Se da quote/citeaza la mesajul anterior si se pastreaza doar partea cu drumurile plus acest comentariu. Se completeaza cu zonele de drum pe care le evaluam iar la sfarsit putem pune eventualele comentarii.

Bucureşti - 2 Mai (pe segmente)
Drumul Taberei- A2 _________1-2 cam 15 km
A2 până la km 105 __________1 (cu muuuultă indulgenţă) vreo sută km
A2- Călăraşi _______________1 cam 25 km
Călăraşi- Chiciu ____________1 plus cam 7 km (traversare bac drum de apă categ 1) :D
Ostrov- Cobadin ___________3-4 cam 90 km
Cobadin- Topraisar _________2-3 cam 30 km
Topraisar- Amzacea________1 plus 8 km
Amzacea- Pecineaga________5 cam 10 km (de fapt drumul e în construcţie şi are un segment neasfaltat, doar pietruit de vreo 7 km pe care se poate merge maxim cu 30kmh dar fără gropi sau alte capcane... semnalizare ioc!)
Pecineaga- 23 August_______2 plus 8 km
23 August- 2 Mai __________1 25 km

Drumul Taberei- centură Măgurele (prin oraş)__1-2 cam 10 km
pe centură Măgurele- Jilava ________________1 cam 5 km
Jilava- Adunaţii Copăceni __________________2-3 cam 10 km
Adunaţii Copăceni- Grădiştea _______________2 cam 10 km
Grădiştea- Comana _______________________4 cam 5 km
Comana- Vlad Ţepeş cam 10 km____________1 jumate, 4-5 jumatea ailaltă...

Bucuresti - Targoviste -Campulung pe segmente:
Bucuresti - Chitila - Baldana_____1-2
Baldana - Targoviste___________2
Targoviste-Malu cu Flori________2
Malu cu Flori-Campulung________4
Imagine
mirceamc

Mesajde Moartea » 04 Sep 2009, 13:33

pentru că antevorbitorul meu a zis de Târgovişte mai adaug eu:

Târgovişte- Moreni __________________4-5 25 km
Moreni- Câmpina______________________1 (în jud PH asfaltul e nou şi ok) 20 km

mai adaug:

Ploieşti- Buzau_______________________1-2 80 km
Buzău- Brăila_________________________2 100 km
Brăila- Slobozia_______________________2 (cu menţiunea că ultimii 15 spre Slobozia sunt de cat. 4 90 km
Slobozia-Drajna- A2 (km 105)___________1-2 20 km

Moartea
Member

Înapoi la Călătorii