e perfect!
încep eu?
Bucureşti- 2 Mai (pe segmente)
Drumul Taberei- A2 categoria 1-2 cam 15 km
A2 până la km 105 categ 1 (cu muuuultă indulgenţă) vreo sută km
A2- Călăraşi categ 1 cam 25 km
Călăraşi- Chiciu categ 1 plus cam 7 km
(traversare bac drum de apă categ 1)
Ostrov- Cobadin categ 3-4 cam 90 km
Cobadin- Topraisar categ 2-3 cam 30 km
Topraisar- Amzacea categ 1 plus 8 km
Amzacea- Pecineaga categ 5 cam 10 km (de fapt drumul e în construcţie şi are un segment neasfaltat, doar pietruit de vreo 7 km pe care se poate merge maxim cu 30kmh dar fără gropi sau alte capcane... semnalizare ioc!)
Pecineaga- 23 August categ 2 plus 8 km
23 August- 2 Mai categ 1 25 km
drumul a fost făcut pe 15 august, sâmbăta când pe A2 e omor...
a durat 5 ore şi jumătate din care o jumătate a fost pierdută la mol-ul de la ieşirea din Bucale, iar altă jumătate consumată la traversarea cu bacul care nu poate fi considerată pierdută...
alt drum pe care-l fac săptămânal:
Drumul Taberei- centură Măgurele (parcurs prin oraş deoarece pe centură e superaglomerat) categ 1-2 cam 10 km
pe centură Măgurele- Jilava categ 1 cam 5 km
Jilava- Adunaţii Copăceni categ 2-3 cam 10 km
Adunaţii Copăceni- Grădiştea categ 2 cam 10 km
Grădiştea- Comana categ 4 cam 5 km
Comana- Vlad Ţepeş cam 10 km categ 1 jumate, categ 4-5 jumatea ailaltă...
notă:
nu m-am putut hotărî să dau doar o categorie din cauze diverse, inclusiv subiectivismul omului...
unele drumuri, deşi sunt foarte bune, sunt foarte aglomerate şi atunci prefer s-o iau pe varianta mai lungă sau mai proastă... în gropi distrugi suspensia, în aglomeraţie ambreiajul, deci tot un drac...
mai clar, vreau să zic că nu numai calitatea drumului şi a semnalizării lui formează nota acordată, ci şi gradul de aglomerare...
eu fac parte din categoria celoc care preferă un drum cu 100 de gropi mici pe care-l parcurg cu 10 kmh decât un drum bun cu o groapă ţeapănă prin care treci cu 100 kmh...