Include si Hobby

29 Apr 2011, 16:52
Asta e copyright dupa "Base hitting boy's face .. "
03 Mai 2011, 21:59
are cineva ceva de comentat??? absolut fabulos...bravo barca!
LE: se anima treaba

incepe sa imi placa ...
03 Mai 2011, 23:27
Superba apararea Barcelonei cu De Bleeckere pe post de libero. Frank a facut diferenta ceea ce nu ii aduce decat felicitari, din partea mea, lui Guardiola pentru alegerea "lotului". Sunt curios pe cine va miza in confruntarea cu Sir Alex. Este clar ca nu ne permitem o lume in care Unicef sa piarda.
Bravo Barca!
04 Mai 2011, 00:32
Acu sa fiu sincer, ma asteptam la mai rau. Din 4 meciuri, 2 egaluri, o victorie si o infrangere. Deci egalitate. Nu am vazut meciul de azi, deci nu stiu ce s-a intamplat cu arbitrul. Am vazut vreo cateva faze (cat mi-a permis conexiunea la internet) si mi s-a parut ca e lasat jocul prea liber, uneori nejustificat. Oricum,
zvony, orice ai zice, in momentul de fata Barca e peste Real ca joc
de fotbal (nu uita ca-s fan Real

). Daca incerci sa joci cu Barcelona, te curata urgent. Trebuie sa te aperi supranumeric si sa ai contra-atacuri rapide, altfel nu prea ai sanse.
De abia astept finala Ligii, cele mai bune echipe ale sezonului; l-a mai ars Guardiola pe sir Alex o data, sa vedem ce pregateste mosulica. Asta pentru ca nici Man U nu prea stie sa joace defensiv.
04 Mai 2011, 08:43
Aseara, din toate cele 4 meciuri, Real a avut cea mai ofensiva prestatie. Practic a jucat Realul asa cum ar fi vrut Mourinho sa joace inca din turul campionatului, dar atunci nu l-a putut folosi pe Higuain (accidentat), iar Benzema era total iesit din forma.
Arbitrul nu a facut mare lucru aseara: in primele minute ale reprizei secunde, la 0-0, anuleaza un gol al Realului. Motivul: fault in atac. Faza: Ronaldo trece pe langa Pique, ii paseaza lui Higuain, Pique il dezechilibreaza, iar Ronaldo cade si-l atinge pe Mascherano (care fugea dupa Higuain). Higuain marcheaza, dar arbitrul da fault in atac. Si ma intreb, daca s-a dat fault cand Ronaldo a cazut si l-a atins pe fundasul Barcelonei (nu avea unde sa cada in alta parte, s-a vazut clar ca nu a fost intentie), de ce nu s-a dat fault cand Pique l-a dezechilibrat pe Ronaldo. Altfel stateau lucrurile daca din primele minute are reprizei secunde scorul era 1-0 pentru Real.
04 Mai 2011, 08:54
Binenteles din nou arbitrul e de vina... Ne uitam prea mult la Jiji, Iancu si Borcea. Of, of nici cum nu-i bine. Singura faza mai putin clara a fost la golul lui Higuain.
Trebuia faza sa continue atunci? Cracra7 cade pe Mascherano, neintentionat e adevarat, si il impiedica sa ajunga la minge.
Se vede clar ca mingea e foarte aproape de Mascherano si ar fi ajuns inaintea lui Higuain la ea. Ramane intr-adevar problema daca nu ar fi trebuit sa se dea fault inainte la duelul dintre Pique si Gelatul7 (imi pare rau ca nu pot scrie numele personajului care contesta si tactica propriului antrenor, iar cand antrenorul joaca asa cum vrea "vedeta", "vedeta" se vede doar la reluari, undeva in planul secund). La cum a jucat "mirificul" oricum lovitura libera nu ar fi adus nimic bun pentru Real.
Oricum a fost un meci mai placut decat celelalte asa cum ar trebui sa fie un meci Barca - Real. Urmeaza alte doua in toamna la Supercupa sa vedem daca poate Mourinho sa gaseasca o solutie (asta daca o sa ramana si sezonul urmator).
Ultima oară modificat de
Marian0582 pe 04 Mai 2011, 08:55, modificat 1 dată în total.
04 Mai 2011, 08:54
Pai nu ar fi fost. Daca Ronaldo il impiedica pe Mascherano sa fuga dupa Higuain, se considera fault. Daca a fost faultat (intamplator am vazut faza si mi s-a parut ca mai mult s-a aruncat, dar sa zicem ca a fost fault), atunci se dadea lovitura libera pentru Real. Asta inseamna ca oricum golul era anulat. Plus ca le mai trebuia unul.
Problema lui Mourinho e ca nu a gandit bine campania de transferuri si a stat intr-un atacant, si ala talentat, dar indolent (Benzema). Altceva era daca il avea pe Drogba, sa zicem. Adebayor, desi un jucator bun, nu e atacant de Real.
04 Mai 2011, 09:01
@adicristea: Nu sunt de acord cu tine legat de Benzema. A fost adus la echipa si a jucat putin cat Higuain nu a fost accidentat. Iar Benzema e un tip mai retras, s-a integrat mai greu.
Apoi cand i sa dat sansa sa joace mai mult a inceput sa joace foarte bine. Unii jucatori se adapteaza mai greu si au nevoie de meciuri in picioare ca sa joace bine. Eu l-as fi bagat pe Benzema in locul lui Adebayor. Are mai multa viteza, si joaca mai bine combinativ. Iar Realul avea nevoie de asa ceva pe un teren ud unde mingea prinde viteza.
04 Mai 2011, 09:09
Asta cu "e mai retras" nu tine. Daca nu te tin piciorusele, nu vii la Real unde stii ca va fi presiune pe tine 24h din 24. Te duci prin Franta unde o aburesti pe teren, scrie presa de tine si vorbesti si-n limba natala. La Real vii sa joci, sa pui osul, sa alergi, sa te zbati. Problema lui Benzema (asemenea unui alt jucator talentat, dar indolent, cuiros!, tot francez - Anelka) e ca nu are vointa. El joaca din inertie, pentru ca e bun. Ca sa facem o alta comparatie, facem cu tizul meu roman, Adrian Cristea, care e un jucator mult mai talentat decat Mutu, dupa parerea mea, dar care e EXTREM de indolent si lenes. Daca ar munci, ar ajunge mare.
Revenind, ti se pare ca la un club ca Real Madrid e ok sa ai 2 atacanti: Benzema si Higuain? Pai uite, s-a accidentat unul, ce faci tot sezonul? Stai si joci defensiv, ce sa faci! La capacitatea financiara a lui Real trebuia sa aiba MINIM trei atacanti de valori apropiate. Are mijlocasi cat pt 2-3 echipe, dar atacanti sufletu'.
04 Mai 2011, 09:25
Cu numarul de atacanti ai dreptate. E oful pe care il am si eu cu Barca...
Insa cred ca apare din acelasi motiv. Nu avem atacant lasa ca-l avem pe Cr7 / Messi. Rezolva ei cumva (dar nu tot timpul

). Oricum trebuie sa iasa in fata ca se vand bine.
Dar daca te uiti pe cifre, Benzema are 44 meciuri jucate anul asta, 23 goluri si 8 pase decisve. Asta in conditiile in care in tur a jucat putin, iar cand a jucat a fost folosit extrema nu varf impins (daca imi aduc bine aminte).
Eu zic ca sunt niste cifre foarte bune.
Chiar si Drogba ar avea probleme de adaptare de la stilul englezesc la cel spaniol.
In schimb Adebayor e clar ca nu se incadreaza in stilul Realului.
04 Mai 2011, 09:42
Atacantii nu i-a decis Mourinho. El a cerut din startul sezonului inca un atacant, insa a fost refuzat.
04 Mai 2011, 10:01
Eh, atunci cand se termina sezonul poate spune "eu v-am cerut un atacant, nu mi-ati dat, nu am putut face mai mult". Si omul chiar a facut - semifinala Liga Campionilor, cupa Spaniei, locul doi in campionat la distanta uriasa fata de locul 3. Parerea mea e ca e bine. Daca mai ramane inca un sezon si isi alege el oamenii, la anul n-o vad bine pe Barca.
04 Mai 2011, 10:48
O fi el antrenor de trofee, dar nu are cum sa-mi placa jocul pe care il imprima el. Echipele unde antreneaza devin incrancenate, dure spre grosolane, fantezia si placerea jocului bineinteles ca dispar. Dau impresia de introvertite. Sa fi fost presedinte la Real nu as fi acceptat motivatia "fac 0-0 acasa (pe Bernabeu, in fata a 80000 de suporteri care vin la meci sa vada o victorie), si scot 1-1 pe Camp Nou (iar suporterii mei pot sa se bucure la TV)! Pai ori suntem Real, ori nu mai suntem! De fapt si-a atras critici si din partea unor foste glorii ale Realului. Si aud ca si jucatorii au cam inceput... Perfect de acord ca e si o mare afacere fotbalul, dar accentul pt mine cade pe acel "si".
Astept cu interes Barca-M.U.
04 Mai 2011, 11:08
Amu io nu vad mare diferenta intre a te apara cu 2 inchizatori si 4 fundasi in fata careului propriu (Real) si a te apara cu 4 fundasi si 4 mijlocasi in jurul cercului de la mijlocul terenului (Barca). Tot anti-joc se cheama, tot pase sterile na-ti-o tie, da-mi-o mie, tot mai interesant e sa urmaresti cum se usca vopseaua pe perete.
Sper ca Manchester sa reuseasca sa le arate un pic celor de la barca cum se joaca fotbal in spiritul jocului dar va fii foarte greu. Intre atatea caderi teatrale urmate de vaicareli si zvarcoliri care tin pana cand albitrul da o decizie, intre atatea pase Iniesta-Xavi-Messi-Inesta-Xavi-Messi-Iniesta.... parca iti pierzi pofta de joc si iti vine sa-i lasi sa dea un gol numai sa se termine partida sa poti trece la urmatorul meci. Pacat, pentru ca nu de putine ori reusesc faze superbe dar acestea sunt pierdute intr-o mare de anti-joc cu mingea la picior.
04 Mai 2011, 11:15
Nu sunt un inrait urmaritor al fotbalului european, dar dupa bruma mea de pricepere cred ca finala din acest an se va juca intre echipele indreptatite sa o faca, din punct de vedere al valorii la momentul actual. Nu vad nicio "mare absenta".
Aaaaa... ba da. Tudorel Stoica: ""
04 Mai 2011, 11:25
Conform acestui articol
http://www.gsp.ro/international/liga-ca ... 38833.htmlPosesia Realului vs Barcelona, a crescut constant, chiar daca a ramas inferioara.
Pana la urma Mourinho e cel care a eliminat Barca in CL in ultimii 2 ani, deci ma gandesc ca ar trebui lasat sa continue ?
04 Mai 2011, 11:34
Mi se pare normal sa sufere atatea faulturi daca practica anti-jocul cu mingea la picior. Eu nu vreau sa mi se incalzeasca berea in mana uitandu-ma cum dau pase intre ei la mijlocul terenului, sunt absolut convins ca pot, au tehnica, stiu cu mingea etc.
Recunosc ca nu sunt obiectiv deoarece sunt adeptul stilului britanic - joc de angajament, fizic, cu un echilibru sanatos de transpiratie/inspiratie, cat mai direct pe poarta, ca sa castigi trebuie sa dai un gol mai mult decat adversarul.
Eu asta imi doresc sa vad cand ma uit la un meci, asa mi se pare mie ca jucatorii isi rasplatesc fanii si isi castiga banii.
04 Mai 2011, 12:21
cateva faulturi au fost grosolane .. vezi Adebayor!! Dar si astia de la Barca s-au tavalit pe jos de vreo 2-3 ori de ziceai ca i-au operat pe viu

PS: meciul a fost frumos, mie mi-a placut!
04 Mai 2011, 12:29
Sambata ma duc sa vad live ultimul meci acasa din acest sezon al lui Reading

. Joaca cu Derby County si sunt deja calificati in play-off (nu mai au sanse la primele doua locuri care ii duc direct in Premier League). De-abia astept.
04 Mai 2011, 12:29
majoritatea fotbalistilor (dar in special cei latini) simuleaza
oricum, fata de meciul tur, au fost mult mai putine simulari; iar Adebayor sa zica mersi ca n-a fost eliminat...a stat mai mult cu picioarele pe sus, preocupat sa-si loveasca adversarii, decat sa joace fotbal
cred ca era mai util Realului Benzema
04 Mai 2011, 12:36
Bun si care e scopul? Sa atac orbeste o echipa care sta cu 8 oameni in fata careului propriu? Sa incerc mingi lungi (apropo de stilul britanic) pe oameni de 1.70 inaltime? OK pe astia i-au ales... dar de ce sa alerg ca prostul cand poate alerga mingea. Am 1-0 (au fost chiar situatii de 2,3 - 0) adversarul sta cu fundul in poarta de frica sa nu ia gol. Plimb mingea in fata lor asteptand sa iasa la presing, dupa care, atunci cand nu se asteapta dau o pasa marca Xavi sau Iniesta si am mai dat un gol. De ce ti se pare gresit?
Si pe mine ca fan al Barcei, ma enerveaza sa vad ca jucatorii paseaza la mijlocul terenului pentru ca adversarul sta si ii admira din fata careului propriu. dar ma enerveaza pasivitatea adversarului...
Cu stilul asta de pase la mijlocul terenului Barca a batut 5-0 Realul (nu vreau sa deschid rani vechi), 8-0 la Almeria acasa, 5-1 Valencia, 4-1, parca, Sevilla, deci nu se poate zice ca face anti-joc. Intradevar in retur nu mai joaca asa avantat, joaca si la rezultat. E si normal avand in vedere ca au jucat (atunci cand nu au fost accidentari) cu maxim 16 oameni in toate meciurile si i-a ajuns oboseala (de la mondiale dupa 2 saptamani au inceput din nou meciurile, iar acum de vreo 2 luni joaca tot 2 meciuri pe saptamana), si orice pas gresit acum ii poate costa munca de un sezon.
Mie mi se pare mai normal sa schimbi 5 pase scurte intre 2 oameni (daca esti in stare, fac pariu ca 80% din jucatorii echipelor din Europa nu pot face ce fac cei de la Barca) pentru a scoate un om din joc, decat sa stau 1 minut cu mingea la picior pana gasesc o solutie convenabila.
04 Mai 2011, 13:01
Marian, Barcelona are cartea castigatoare, asta e clar...numai cine
nu vrea sa vada acest lucru zice altfel...
Restul e can-can...
04 Mai 2011, 14:34
Asa-i...

Totusi nu putem zice ca Barca e invincibila, sau ca nu exista decat fotbalul prestat de Barca. Real a jucat extraordinar anul asta (exceptand meciurile cu Barca), fata de anii trecuti. E pe locul doi in liga, a ajuns pentru prima oara dupa 10 ani in semifinalele ligii campionilor, au castigat Cupa Spaniei (cum au castigat-o, dar na..

) dupa multi ani, dar nu sunt de acord cu chestiile astea:
- sa vezi doar simulari la Barca si nu jocul extrem de dur al Realului;
- sa zici ca e o conspiratie in favoarea Barcelonei pentru ca Realul a jucat in 10 in 3 meciuri, nu ca au meritat pentru jocul dur;
- au fost si greseli de arbitraj, dar nu a fost hotie, s-a gresit si in defavoarea Barcelonei;
- sa zici ca posesia de 70 % se datoreaza "antijocului" plictisitor Barcelonei, nu pasivitatii si fricii adversarului care joaca in sistemul 1-9-1-0, etc.
Sa vedem ce o sa fie in finala. ManU sunt o echipa foarte buna care o sa puna mari probleme Barcelonei. Sper sa iasa ca in 2009
04 Mai 2011, 15:41
Realul a castigat Cupa Spaniei cu a castigat-o, dar clar a meritat-o mai mult decat si-a meritat Barca calificarea. Cum spuneam anterior, probabil nu trebuie sa traim intr-o lume in care pierde Unicef-ul.
Pasele Barcelonei si fazele in viteza facute de Xavi, Messi sau Iniesta nu au absolut nici o legatura cu eliminari aberante, goluri valabile anulate sau aplicarea diferita a masurilor UEFA.
Nu e nici o conspiratie impotriva Realului, dar poate imi explica si mie un admirator al Barcelonei de ce Carvalho atunci cand ia un "galben" intentionat este pedepsit de UEFA cu o etapa suplimentara de suspendare (iar Mourinho amendat), iar Iniesta in exact aceeasi situatie nu primeste nimic, clubul nu este avrtizat, antrenorul nu are nici o treaba. Poate pentru ca "eroul cel bun" nu greseste niciodata, nu?
Pana la urma, sa le fie de bine. Iau si ei o Liga a Campionilor cum lua Dudu Georgescu "Gheata de aur".
04 Mai 2011, 15:49
Nu era Camataru ala?
04 Mai 2011, 16:27
Pai tocmai, scrie si pe wiki, Camataru a avut 20 de goluri in ULTIMELE 6 partide, incredibil!!
04 Mai 2011, 17:22
Oricare.
04 Mai 2011, 17:43
@zvony: abia astept sa plece Mourinho de la Real si apoi Realul sa se intalneasca cu echipa la care va fi Mourinho. Sa vedem atunci ce o sa mai zici cand vine vorba de stilul de joc dur / brutal / fara legatura cu fotbalul aplicat impotriva Realului. Acum nu accepti asta, esti subiectiv, dar o sa vina vremea.
Eliminarea lui Pepe e aberanta (ca nu avea toporul in loc de picior, nu? si imaginile trucate sunt clare...) dar neeliminarea lui Marcelo (cand l-a calcat pe Pedro, ca nu-l putea evita....) si a lui Adebayor (in fiecare meci nu a facut alceva decat sa intre dur sau sa tranteasca la pamant pe acei jucatori care "simulau") nu e aberanta nu?
Golul anulat "aiurea" pentru ca Cr7 l-a impiedicat pe Mascherano sa joace mingea, e aberantie nu? Intr-adevar se pare ca si Pique l-a atins pe Cr7 cand acesta a simulat (ca discutam pe tema asta) faultul ala, dar decizia eventuala era lovitura libera, nu avantaj pentru Real, fiindca nu compensenzi un fault cu altul, ci revii la decizie. Iar la o intrare mai hotarata a lui Lass la Messi cand l-a trantit la pamant (cica duel umar la umar) nu s-a dat fault, ca de se joaca fotbal nu baschet, dar la Cr7 trebuia fault, nu????
Iar legat de suspendarile alea pentru cartonasele galbene fortate, aici ai dreptate, nu trebuiau suspendati. Am si spus chestia asta, la timpul respectiv. E dreptul meu ca antrenor, sa aleg cum sa-mi gestionez cartonasele.
Dar asta nu a fost un cadou al UEFA sau UNICEF sau a martienilor pentru Barcelona, a fost o pedeapsa megalomanului "The Super-Mega-Extra One", unicul, mirificul si de neatinsul Mourinho. Incorect, dar oamenilor ca el, trebuie sa le dai peste urechi. Din pacate a suferit si Realul din cauza asta. Si o sa mai sufere atata vreme cat Mourinho crede ca daca joaca echipa lui trebuie neaparat sa castige (prin orice mijloace)!
Dar cred ca ar fi bine sa ma opresc, ca nu vreau sa o iei personal