Arhiva

cateva sfaturi va rog.....

Subiecte si Liste care nu mai sunt in actualitate

Moderator: Automatistul

cateva sfaturi va rog.....

Mesajde Ionut M. » 08 Iun 2009, 16:05

Anul trecut am achizitionat de pe net 4 bastoane telescopice....prin curier....fara factura fara bon ....nik.Unul l-am pastrat pentru mine...celelalte le-am dat unor amici.Unul dintre ei "face" Ucraina(aduce....ulei,zahar,bautura..etc ).Zilele trecute a fost prins cu el in portbagajul masinii la vama din Ucraina si momentat sta in arest la ei.Culmea e ca nu l-au acuzat de detinere ilegala de arma alba si de TRAFIC DE ARME ALBE.....puteti sa va inchipuiti asa ceva?? doar nu avea 50-100 de bastoane la el.M-am gandit sa-l caut tipul de la care le-am cumparat si partea buna e ca l-am gasit.....Mi-a trimis o factura pe numele celui implicat ...s-a trecut doar un singur baston pe factura....asa cum mi-au cerut sa le demontram ca sunt cumparate din Romania.Nu e bun nici asa.....acuma cer o hartie din care sa reiasa ca firma care le-a vandut ...vinde aceste bastoane fara un regim special...fara cere un permis de port-arma sau alte hartii...Am sunat iar la firma aia si cand i-am zis ce am nevoie a zis ca asa ceva nu are cum sa-mi dea....ca in Romania nu se considera arma alba.Acuma voi ce credeti ca se poate face? Ati mai avut asemenea intamplari?
WF0AXXWPDAYD07270
Ionut M.
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.4 Hatchback
VIN: WF0AXXWPDAYD07270

Re: cateva sfaturi va rog.....

Mesajde Mircea Maximg » 08 Iun 2009, 16:18

Cind " faci " tari straine trebuie sa le cunosti legile .... deci posibil sa fi incalcat o lege a lor .
In Ro incalca legile ; trafic peste frontiera , nema impozite , marfa de proasta calitate ...purtator de baston telescopic ...
Si pt ce va trebuiau aceste scule ???? si ce te mira ca " prietenul " face o pauza in Ucraina , la bulau ???? Pai nu asta cauta ????
Din pacate legile sint legi . :-t
Drumuri bune la toata lumea !
Mircea Maximg
Member

Maşina: Focus 1 2003 / Mondeo 3 2006

Mesajde Ionut M. » 08 Iun 2009, 16:25

Acuma... nu inteleg de ce ai pus prieten in ghilimele....Eu aici am cerut niste sfaturi...poate a mai patit cineva ceva asemenator si cum a rezolvat....nu sa-mi zici tu mie ca asa merita....ca nu platea impozit.
WF0AXXWPDAYD07270
Ionut M.
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.4 Hatchback
VIN: WF0AXXWPDAYD07270

Mesajde Officer » 09 Iun 2009, 10:32

Nu inteleg ce ii intereseaza pe ei ce regim are bastonul ala in RO. Daca fapta s-a comis pe teritoriul lor e la revedere si un praz verde. Daca trag iarba la Amsterdam nu are cum sa ma aresteze in RO pe tema asta. Probelma este ca batonul telescopic este arma alba conform legii roamane si din cate tin eu minte nu prea ai voie sa umbli cu arme albe dupa tine. Una e sa ai un cutit de bucatarie si sa il tii in bucatarie si alta e sa mergi cu el la mall :)
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Smiley » 09 Iun 2009, 11:36

legal, treaba sta asa in romania:

Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor defineste armele astfel:
Definitii generale
1. arma - orice dispozitiv a carui functionare determina aruncarea unuia sau mai multor proiectile, substante explozive, aprinse sau luminoase, amestecuri incendiare ori imprastierea de gaze nocive, iritante sau de neutralizare, in masura in care se regaseste in una dintre categoriile prevazute in anexa;
2. arma de foc - arma al carei principiu de functionare are la baza forta de expansiune dirijata a gazelor provenite din detonarea unei capse ori prin arderea unei incarcaturi; sunt asimilate armelor de foc si ansamblurile, subansamblurile si dispozitivele care se pot constitui si pot functiona ca arme de foc;
3. munitie - ansamblu format din proiectil si, dupa caz, incarcatura de azvarlire, capsa de aprindere, precum si celelalte elemente de asamblare care ii asigura functionarea si realizarea scopului urmarit

iar legea 235/2007, pentru modificarea si completarea art. 2 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, spune ca:
1. La punctul I, pozitia 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"1. arma - orice obiect sau dispozitiv a carui functionare determina aruncarea unuia sau mai multor proiectile, substante explozive, aprinse sau luminoase, amestecuri incendiare ori imprastierea de gaze nocive, iritante sau de neutralizare, in masura in care se regaseste in una dintre categoriile prevazute in anexa;".
2. La punctul I, dupa pozitia 2 se introduce o noua pozitie, pozitia 21, cu urmatorul cuprins:
"21. arma alba - acel obiect sau dispozitiv ce poate pune in pericol sanatatea ori integritatea corporala a persoanelor prin lovire, taiere, impungere, cum ar fi: baionete, sabii, spade, florete, pumnale, cutite, sisuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bate, maciuci si bastoane telescopice;".
3. La punctul IV, dupa pozitia 7 se introduce o noua pozitie, pozitia 8, cu urmatorul cuprins:
"8. arme albe cu lama - arma care indeplineste urmatoarele criterii:
a ) lama este fie solidara cu manerul, fie echipata cu un sistem ce ii permite sa faca corp comun cu manerul sau;
b ) are tais dublu pe toata lungimea sa;
c ) lungimea este mai mare de 15 cm;
d ) latimea este mai mare sau egala cu 0,4 cm;
e ) are un maner prevazut cu garda."

deci, bastonul telescopic e considerat arma alba.

pe de alta parte, eu nu stiu sa existe restrictii cu privire la comercializarea armelor albe. este interzis portul acestor arme (in public sau in locuri unde poti primesdui viata/sanatatea altor persoane), dar este permisa comercializarea si detinerea unor astfel de arme.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Înapoi la Arhiva