Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
07 Sep 2010, 16:46
Salutare,
Acum un an de zile am cumparat un Ford Focus si actele s-au facut pe numele sotiei, deoarece ea avea carnet la momentul respectiv, si s-a ocupat de toate actele necesare vanzarii-cumpararii si inmatriculare, etc. Intre-timp m-am hotarat sa devin sofer si acum sotia vrea sa treaca masina pe numele meu (sa fiu eu proprietarul masinii) "spalandu-se" ea pe cap de toate eventualele probleme aparute cu privire la masina.
Are cineva idee ce acte sunt necesare si care ar fi cea mai "comoda" solutie?
Mentionez:
-am abuzat de prietenul gugal inainte de a posta pe forum, si nu am gasit decat balarii gen contracte vanzare-cumparare, mostenire, cesiuni, schimb de masini ...
-am cautat ceva asemanator pe acest forum si sincer dupa numeroase rasfoiri de topic-uri, m-am dat batut (asa ca rog moderatorii sa priveasca cu indulgenta postul meu in cazul in care acest lucru s-a mai discutat si in alt topic)
Multumesc anticipat
07 Sep 2010, 16:50
Sincer, nu vad rostul mutarii...
Oricum, formalitati nu mai sunt decat vreti sa o vindeti la un moment dat, ceea ce se va concretiza intr-o semnatura pe contractul de V/C si mers la circa financiara.
Toate impozitele/taxele le poti plati si tu, la fel si amenzile.
07 Sep 2010, 20:21
Corect ce spune Mihai. E inutil si bani aruncati de pomana. Eu unul nu as face asa ceva, doar daca vreau s-o vand fara sa stie nevasta-mea
08 Sep 2010, 06:32
Multumesc pentru raspunsuri, ideea era in eventualitatea unui divort, sa nu mai stau sa imi bat capul cu formalitati ...
Trag concluzia, ca solutia cea mai la indemana ar fi un contract vanzare-cumparare, dar neavand domiciliul stabil in Bucuresti, asta inseamna ca pentru a o scoate de la circa financiara, trebuie sa ajung in localitatea resedintei ?
08 Sep 2010, 08:39
Daca nu ai domiciliul stabil in Bucuresti se ivesc 2 probleme:
1. Alergat la cele 2 sedii ale Primariei pentru stampile pe Fisa de inmatriculare;
2. Inmatriculat masina in localitatea de domiciliu!!
08 Sep 2010, 08:53
Nu prea ai fost atent la ce ti-a zis ofiterul de stare civila cand ai spus "da"

Vanzarea intre soti este interzisa de vreo 150 de ani in Romania cat si in alte state cu cod civil preluat de la frantuji. Casatoria inseamna comunitate de patrimoniu - ce-i al meu e si al tau. Masina aia dobandita in timpul casatoriei este a amandorura intr-o cota nedeterminata - fiecare molecula din masina aia apartine si tie si ei in acelasi timp si orice act de vanzare cumparare intre soti este nul absolut (exista niste exceptii dar nu te incadrezi acolo

) Si chiar daca ai face o vanzare cumparare intre soti tot acolo ajungi - chiar daca masina e inregistrata pe numele tau va fi si nevasta proprietara. Asadar, ceea ce vrei tu sa faci nu are niciun rost daca nu divortezi mai intai.
08 Sep 2010, 09:18
haha, misto abordarea Officer, intr-adevar nu prea am fost atent, drept dovada, am uitat si ce am facut cu certificatul de casatorie dupa starea civila, cand mi l-a cerut preotul la biserica ...
Oricum multumesc tuturor pentru sfaturi/informatii, cred ca am sa o las balta pana la urma
08 Sep 2010, 09:30
te referi la treaba cu mutatul masinii pe numele tau, nu?
08 Sep 2010, 10:13
dap, ca nevasta nu pot sa o las deocamdata

, nu atat timp cat ea este detinatoarea masinii
09 Sep 2010, 14:14
Salut ! Am o intrebare, ce trebuie sa fac sa trec masina de pe mine pe tatal meu ? Ce acte imi trebuie, unde trebuie mers, eventualele taxe ?
Este o treaba complicata ? etc
Multumesc
09 Sep 2010, 14:19
vanzare cumparare... exact ca la orice schimbare de proprietar... te costa cam 5-600 ron toata distractia cu RCA cu tot
09 Sep 2010, 14:23
Pfff... 500-600 ron ? Am vazut eu bine ?
Cum doamne asa mult, asigurarea sa zicem ca o sa fie 300-350 de lei pe 12 luni da restu ce costa atata ?
09 Sep 2010, 14:26
Pai alte taxe, acte...
Certificat de inmatriculare, talon, numar...
LE: Cred ca si o vizita la RAR.
09 Sep 2010, 14:31
Numarul de inmatriculare ramane tot acelasi.
Iar la RAR ?

Pai acolo trebuie sa ma duc cu masina sa mi-o inspecteze iar sau doar pentru actele alea ?
09 Sep 2010, 14:34
La RAR se merge pentru identificare... si costa, evident.
09 Sep 2010, 20:03
Am inteles. Multumesc tuturor pentru informatii !
24 Sep 2010, 16:25
iar daca divortezi si masina ramane la tine, pe actul de partaj va scrie asta: masina model xxx cu numarul nnn ramane in proprietatea lui Ion.
gata
asta e actul tau de proprietate pe masina
04 Oct 2010, 08:24
$1 scrie:$2ap, ca nevasta nu pot sa o las deocamdata

, nu atat timp cat ea este detinatoarea masinii
Fa rost de alta nevasta cu masina proprietate...bine-nteles una mult mai scumpa. MASINA, nu nevasta
09 Oct 2010, 01:08
ca sa scapi de masina la divort ii cedezi ei masina ca sa sa rezulte ea si o conduci tu (Masina!)
12 Oct 2010, 10:46
identificarea la RAR mi se pare o mare teapa ... dai 92 RON pentru ce ... sa iti zica aia "da frate, asta e masina ta" tu oricum platesti iar la politie 35 ron sa iti modifice talonul cu ajutorul talonului vechi si a actului de vanzare cumparare.
12 Oct 2010, 15:35
Cei de la RAR certifica seria existenta de pe masina ta. Politia iti face doar hartii, nu-i intereseaza masina.