Schimbare posesor auto .. masina ramane in familie
Acum un an de zile am cumparat un Ford Focus si actele s-au facut pe numele sotiei, deoarece ea avea carnet la momentul respectiv, si s-a ocupat de toate actele necesare vanzarii-cumpararii si inmatriculare, etc. Intre-timp m-am hotarat sa devin sofer si acum sotia vrea sa treaca masina pe numele meu (sa fiu eu proprietarul masinii) "spalandu-se" ea pe cap de toate eventualele probleme aparute cu privire la masina.
Are cineva idee ce acte sunt necesare si care ar fi cea mai "comoda" solutie?
Mentionez:
-am abuzat de prietenul gugal inainte de a posta pe forum, si nu am gasit decat balarii gen contracte vanzare-cumparare, mostenire, cesiuni, schimb de masini ...
-am cautat ceva asemanator pe acest forum si sincer dupa numeroase rasfoiri de topic-uri, m-am dat batut (asa ca rog moderatorii sa priveasca cu indulgenta postul meu in cazul in care acest lucru s-a mai discutat si in alt topic)
Multumesc anticipat
-

hors34live - Incepator
- Maşina: Ford - Focus - Limousine - 2006 - 1.6 - 74KW - Ghia
- VIN: WF04XXWPD46L04085

Vanzarea intre soti este interzisa de vreo 150 de ani in Romania cat si in alte state cu cod civil preluat de la frantuji. Casatoria inseamna comunitate de patrimoniu - ce-i al meu e si al tau. Masina aia dobandita in timpul casatoriei este a amandorura intr-o cota nedeterminata - fiecare molecula din masina aia apartine si tie si ei in acelasi timp si orice act de vanzare cumparare intre soti este nul absolut (exista niste exceptii dar nu te incadrezi acolo 

, nu atat timp cat ea este detinatoarea masinii
Pai acolo trebuie sa ma duc cu masina sa mi-o inspecteze iar sau doar pentru actele alea ?