$1 scrie:$2.........
Eu am intrebat azi si mi-au zis ca merge si cu traducerea legalizata a contractului de vinzare-cumparare din DE in care apare VIN-ul si data primei inmatriculari; preventiv le fac o copie a brief-ului mic pe care nu l-au oprit la politie; in legatura cu rar-ul - cum au decurs lucrurile? Cum a fost cu programarea, cu cozile din voluntari, cit a costat, daca ai dat spaga si cit de repede merge? Corespunde valoarea noxelor pe care o stiai din actele masinii cu valoarea trecuta de rar?
o sa ma uit prin copiile dupa actele din germania, sa vad pe care din ele e trecuta data inmatricularii si aia o sa traduc.
la rar lucrurile au fost ok.
cum spuneam mai sus, te programeaza dupa 4-5 zile. eu n-am reusit sa ma programez online, am primit erori in pagina aia, asa ca tot la telefon am recurs.
drumul (pana la rar si apoi intoarcerea) e partea cea mai nasoala pentru mine, ca strabat tot orasul.
cand ajungi la rar, parchezi pe unde apuci (e si o parcare cu plata, 1leu/ora), mergi la chioscul de vis-a-vis de poarta 1 si faci copie xerox dupa buletin si CIV (fata-verso, costa 0.7 ron) si apoi mergi la informatii (langa poarta nr 1; vezi ca prima poarta, cand ajungi al rar, e poarta 2, apoi vien poarta 1 si dincolo de ea e biroul de informatii) si acolo o sa-ti dea o foaie cu programarea.
cu foaia asta te duci in hala (exact inainte de casierie e un gang care duce intr-o hala cu masini, imediat ce intri in hala aia pe dreapta sunt niste mese cu computere, acolo trebuie sa ajungi), stai la coada, dai actele(copii xerox, civ, talon, buletin), iti da ala de acolo o bucata de hartie cu un cod pe ea, cu asta te duci la casierie si platesti(25.1 ron). te intorci cu factura in hala, la cel caruia i-ai dat actele. dupa asta, te duci la casierie si astepti pana te cheama sa-ti dea actele.
la mine a durat in total o ora, de cand am parcat masina pana cand m-am suit iar in ea, sa plec.
fara spaga, fara surprize. noxele au iesit exact ca in brief.
@paulica: vezi ca mai ai de platit si traducerea

. la mine e vorba de peste 2000 ron, daca erau doar 180 nu mai traversam tot orasul de 2 ori, mai bine-mi luam gandul de la ei.