Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
20 Aug 2008, 13:15
la mondeo-ul meu 2004 tdci 115 CP a iesit 148 g/km
21 Aug 2008, 19:28
Buuuun. S-o luam cu inceputul.
Azi am fost programat la RAR sa-mi inscrie in C.I.V. noxele si DPF-ul.
Toate bune si frumoase pâna când imi semneaza inginerul in carte si-l intreb cum e cu DPF-ul de unde reiese. Pai nu reseie ca trebuie sa-mi aduci un certificat de conformitate, si nu mai stiu ce a zis ca ma cam luasera deja nervii. Ceva despre nu stiu ce formular VVTA parca.
Fugi la PlusAuto astia se uita la mine ca la extraterestru.
Apelez la varianta suna un prieten, care suna alt prieten. care-l suna pe cumnata-su adica directorul RAR de aici. HAI inapoi la RAR, omul amabil, imi ia C.I.V-ul sa caute careva in baza de date. Pâna la urma tot ca inginerul zice tot de “ceferticat” de conformitate sau nu stiu ce VVTA.
Ce mi-a zis el, ca este mult prea mult de cautat fara informatiile suplimentare care sunt in acel formular. Acu’ eu inclin sa-l cred, ca de exemplu la RCS ca sa cauti un client DIGI dupa nume mai bine lipsa. Dar daca dai CNP-ul gata nu mai e loc de discutie.
Asa ca mai bine imi bagam un bat in ... ca platii 25 RON ca sa recuperez 180 RON in cel mai bun caz, dar mi-e teama ca sunt doar 100 RON. Pe când cu DPF-ul ar fi vreo 4 mil.
Pai ba iti cere neamtu’ asa certificat? D-aia nici nu da dealeru’ , ca la ei s-a inventat apa calda si NU E NEVOIE.
Ce sa mai si acu’ dupa 6 ore sunt un cazan de draci care da in clocot.
21 Aug 2008, 22:39
Multumesc mult de info, voi proceda si eu la fel.
22 Aug 2008, 15:42
N-am treaba cu asta dom' Smiley, masina e inscrisa din 12 martie a.c.
22 Aug 2008, 16:27

am crezut ca e luata de afara si ca o sa trebuiasca sa traduci si actele
22 Aug 2008, 17:57
Pai de afara e luata, dar vreau sa zic ca am trecut de faza cu traducatoru' .
24 Aug 2008, 05:10
pana la urma trebuie vreun act pentru RAR sau ai in baza de date?
24 Aug 2008, 13:23
la RAR trebuie acte, pare-se, doar daca ai filtru de particule.
daca ai benzina sau diesel fara DPF, iti trebuie numai CIV+talon+buletin.
27 Aug 2008, 20:05
am primit si eu plicul mult asteptat!
din pacate suma mult asteptata e mai mica decat speram

trebuie sa ridic de la trezorerie 1950 lei
cei cu mondeo 2.0 96 kw 2002 voi cat ati primit inapoi ???
29 Aug 2008, 15:40
Salut,
Si eu am primit inapoi (dupa o luna de asteptare) 1/3 din taxa platita. E zi de sarbatoare cand iti da statul inapoi bani!
03 Sep 2008, 14:56
ULTIMA ORAAA
Senatorii au votat, miercuri, eliminarea taxei auto de poluare, iar sumele de banii încasate de către stat, până acum, se vor restitui integral, indexându-se în funcţie de inflaţie. Totodată, se menţine eliminarea din Codul Fiscal a vechii taxe auto.
Comisiile reunite de buget şi de administraţie ale Senatului au dezbătut, marţi, proiectul de lege privind aprobarea OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.
Senatorii au aprobat 15 amendamente. Acestea elimină taxa de poluare introdusă la 1 iulie 2008 şi vechea taxă de primă înmatriculare, introdusă pe baza Codului Fiscal.
Restituirea sumelor pentru cei care au plătit deja taxa se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu.
03 Sep 2008, 15:09
s-a mai votat o data asta vara dar nu s-a tinut cont pt ca nu erau prezenti cati ar fi trebuit. de data asta au fost?
03 Sep 2008, 15:28
LE: de fapt inca nu e sigur. acu m-am interesat umpic:
Acest act normativ va fi analizat "cu mai multă atenţie" la Camera Deputaţilor, astfel încât Ordonanţa 50/2008 să devină lege. Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.
03 Sep 2008, 15:34
eu zic sa incendiem guvernul, facem revolutie, ca nu se mai poate sa ne fure asa pe fata
03 Sep 2008, 17:27
Daaaa. Referitor la DPF. Am trimis un prieten la Biroul Tehnic al importatorului. Raspunsul de la Tiariacaauto a fost:
" Intrucât acest model a fost importat si in România, sigur exista omologare de tip, deci RAR nu are de ce sa ceara o copie dupa certificatul de conformitate. Sigur exista in baza d-lor de date tipul de motor respectiv (G8DB) cu caracteristicele corespunzatoare."
Destul de corect zic eu.
Problema este eu ce mama dracului fac, bag furca in ei?
03 Sep 2008, 17:38
da
04 Sep 2008, 12:10
Subscriu la ceea ce a spus Cristian3000; proiectul de lege a trecut de Senat si trebuie sa fie votat de Camera Deputailor pentru a deveni Lege. Adica, pentru a ne primi banii inapoi. Pe toti.
Cu stima,
Leo.
04 Sep 2008, 13:20
ufff.....tocmai cand ma linistisem si eu, mai aveam de tradus brieful si de depus cererea, vin astia iar......
noi acum ce facem? mai depunem cerere de restituire sau asteptam sa voteze si deputatii? cand sunt programati si aia la votare? daca recuperam diferenta si deputatii voteaza favorabil, cu diferenta de la diferenta ce facem?
04 Sep 2008, 13:58
Da, si eu subscriu sfatului sa mergi inainte pe situatia 'la zi'.
Vbesc din experienta personala, cand am inmatriculat in primavara 2007 my ex ( Fiestutza)
Era o mare aglomeratie de opinii contra taxei, somatii ale CE - UE ref eliminare taxa
si am stat ca magarul lui Buridan, pana mi-a expirat si certificatul de autenticitate ~ 2 luni
si taxa tot nu s-a dat la zero sau ameliorat nici macar in lunile urmatoare.
Pana la urma am ajuns din nou cu ea la RAR pe platforma, adica cu extra cheltuieli si
cu toti banii luati: taxa achitata integral la nivelul ala maxim . Si asta dupa ce am stat cateva saptamani bune cu sufletu' la gura si cu ochii pe presa etc, fara 'roti' .
Trage concluzia care iti pare mai sanatoasa dupa logica ta .
Salutari !
04 Sep 2008, 15:41
noi am depus azi cererea la administratia financiara, vedem ce se intampla, nu ne-a zis nimic tanti de la ghiseu la cati bani sa ne asteptam inapoi, sau cand vor intra banii in cont. A zis ca vom primi o instiintare acasa.
si daca se aproba legea, cred ca se da diferenta de la diferenta.
PS: nu era nimeni acolo, nici un fel de aglomeratie.
04 Sep 2008, 19:21
Salutare. Fac un documentar pentru Radio Romania despre restituirea diferentei de bani dintre vechea si noua taxa.
As vrea sa vorbesc cu cei care sunt in situatia asta. Ce drumuri au facut pe la ghisee, cat timp au pierdut, se merita agitatia? etc.
Daca sunteti din Bucuresti, si vreti sa contribuiti cu cateva cuvinte la acest reportaj, ma puteti gasi la adresa
medic_reporting@yahoo.com, atat pe mail cat si pe messenger.
04 Sep 2008, 22:08
auzi e o vorba ...cei in mana nu-i minciuna...eu am depus si acum astept sa cloceasca finantele oul
04 Sep 2008, 22:12
E adevarat ca ce-i in mina... dar nu ma costa nimic sa mai astept citeva luni; daca nu fac astia nimic depun si eu ca doar nu vor suspenda restituirea diferentei de taxa din toamna!