Legislaţie

Scumpirea politelor RCA!

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Scumpirea politelor RCA!

Mesajde bobutza » 18 Noi 2010, 23:51

Am vazut ieri o stire la TV ca se scumpesc politele RCA cu pana la 45%.intrebarea mea este normala scumpirea?au facut ceva comparatii cei de la pro tv cat costa politele in Europa,stau si ma gandesc noi avem salarii ca in Europa?nu bag mana in foc ca sunt care castiga destul de bine si in tara,dar fff multi care deabea iau 1000 RON luna..
deci traim intr-un "imperiu" pe nume TAXE-IMPOZITE!
bine ca acuma se scumpesc iara si inmatricularile si rca-urile este o stire foarte buna pentru soferi....nu zic ca nu trebuie marite dar sa lase taxa auto la o valoare fixa si sa mareasca politele....
dau un ex in Austria:inmatricularea la o masina costa indeferent de capacitate 170 E,dar este asigurarea scumpa,la un motor de 55 kw parca in jur de 50-60 euro pe luna...,acuma zic si eu nu ar fi fost bine si la noi sa fie asa?nu ma refer aici sa bage RCA 50 euro pe luna,Doamne Fereste,ma refer sa fie in functie de salariu cum este si in Austria salaru de 1000 E cel putin,normal ca isi permit sa plateasca si 100 E asigurarea daca e motoru mai mare..
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Re: Scumpirea politelor RCA!

Mesajde Top Cat » 19 Noi 2010, 00:08

excelent...asta ne mai trebuia acum. Nui bai, ca o sa mai bage ei inca ceva sa ne mai ia si alti bani.
Ai vreun link?
The leader of the gang.
Înscrie-te în grupul ClubFord Brasov
CUM SE DAU KILOMETRII INAPOI - Topic "Targ Auto" viewtopic.php?f=108&t=54842&p=814129#p814129
Top Cat
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2006, Duratec 1.6, 101cp

Mesajde Florin21 » 19 Noi 2010, 00:36

Atat timp cat o taxa, impozit sau asigurare este obligatoriu/obligatorie, domnii respectivi vor alege sa le creasca enorm de mult si de cele mai multe ori nejustificat... Daca este obligatoriu RCA-ul, de ce sa nu mai stoarca niste bani...?! De unde sa se hraneasca si ei...?! :-&
Oricum nu avem ce face... si pe asta se bazeaza si ei... pe obligativitatea RCA-ului, atunci cand il cresc nejustificat de la an la an... ce spun eu de la an la an... din 3 in 3 luni... :-t
Spre exemplu... in iunie 2007 cand am cumparat eu Focus-ul am platit 160 lei RCA-ul pe 1 an de zile... si asta la Omniasig, care era, si este si acum, printre cele mai scumpe societati de asigurare... iar acum acelasi RCA, platit de mine, de care nu am beneficiat nici eu si nici nimeni altcineva de el, costa in prezent 506lei... :-O
Cam mult prea mare cresterea in 3 ani de zile... de la 160lei la 506lei... :-O
Domnilor asiguratori cand avetzi de gand sa va opriti cu aceste cresteri nejustificate... :-t
Sau mai bine zis, cine ar putea sa va opreasca... :-/
Nu exista chiar nici o solutie... :-t
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde bobutza » 19 Noi 2010, 00:37

uite aici un link-ul: http://stirileprotv.ro/stiri/social/asi ... -2011.html

alti au spus ca numai fac RCA-ul deloc...:(

deci este hotie pe fata asta...cei din guvern si parlament stau cu mainile in san si mai voteaza si ei cate o lege si aia proasta...habar nau ce trebuie facut cu tara asta...ar trebui sa fie doar un presedinte si atat...atatia bani platiti la toti parlamentarii aia...
bobutza
Gold Member

Mesajde Top Cat » 19 Noi 2010, 00:44

Multumesc, n-ai cu cine.
Ziceau ei ca vor sa faca masina un lux, si uite ca se tin de cuvant.
The leader of the gang.
Înscrie-te în grupul ClubFord Brasov
CUM SE DAU KILOMETRII INAPOI - Topic "Targ Auto" viewtopic.php?f=108&t=54842&p=814129#p814129
Top Cat
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2006, Duratec 1.6, 101cp

Mesajde bobutza » 19 Noi 2010, 01:11

cred ca va fi o revolutie ca de curand la cum decurg lucrurile...sper ca timisorenii de data asta sa fie sustinuti mai mult mai ales de bucuresteni =D> .om trai si om vedea pana atunci!

drumuri bune si multi km fara incidente ca sa traiasca asiguratorii bine!! :-t
bobutza
Gold Member

Mesajde tudoralex » 19 Noi 2010, 08:59

Sa ne traiasca guvernantii!! De ce sa nu plateasca prostii incompetenta firmelor de asigurari? Firme gen Euroins isi desfasaoara fara nici un stres activitatea incaseaza banii (e drept printre cele mai mici tarife) si nu mai platesc despagubiri plus alte magarii si abuzuri facute de firmele de asigurari.
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Mesajde Mihai L » 19 Noi 2010, 11:57

1) RCA-ul nu are treaba cu taxele si impozitele, banii merg la asiguratori
2) nivelul RCA are legatura cu numarul de accidente/valoarea daunelor. Daca nu ar fi deloc accidente intr-o tara (presupunem :D ), nivelul RCA ar trebui sa fie foarte mic. Valoarea asigurarii depinde de costurile cu daunele, nu de nivelul salariului.
3) nu uitati ca lucrarile de service facute pe asigurari costa mult mai mult, prin urmare cand sunteti indiferenti pe principiul "las' ca platesc asigurarile" ganditi-va ca tot la noi ajunge, pentru ca asiguratorii se uita la nivelul de daune si cresc in consecinta asigurarile.

@bobutza: ai reusit o varza completa in primul post (multe le-am explicat mai sus). Suplimentar: inmatricularea o platesti o singura data, asigurarea ani de zile. De ce ti-ar conveni sa fie mai mult asigurarea???
In final, asigurarea este strict legata de valoarea bunului asigurat. Nu are treaba cu salariul individului, cu guvernul, cu presedentia, etc.

In final: o asigurare ridicata ar trebui sa sensibilizeze soferii (desi nu raspundem corect intotdeauna la stimuli). Prin urmare blonda care face 10 accidente pe an s-ar putea sa se lase de condus pentru ca asigurarile o vor costa foarte mult.
Partea proasta este ca nu cred ca daca scade in viitor valoarea daunelor va scadea RCA-ul... tot ca la noi.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde bobutza » 19 Noi 2010, 12:57

Da Mihai stiu ca inmatricluarea o platesti o singura data si grasa de tot, ti se pare normal ca din 2011 sa coste la o masina euro 3 cu motor de 1.8 undeva la vreo 8000-10000 euro?cum adaptezi tu pretul asta la salarul romanului?nu mi-ar conveni sa fie mai scumpa asigurarea,nu ai inteles tu,voiam sa zic raportat la salariile Austriecilor nu ti se pare normal cum e la ei?bine noi traim in Romania si....nu conteaza ca ai salar minim 600 ron(poate gresesc),si europenii au 600 minim,alti poate mai mult.
poate am facut poate nu am facut varza primul post,adica tu vrei sa zici ca asiguratori nu platesc nimic la stat?pe ce castiga???nu cred asta,sigur deconteaza si ei ca toata lumea la fisc!
si este normal ca daca ai evenimente cu masina sa platesti mai mult,asa poate o sa mergi mai atent data viitoare cu masina...
bobutza
Gold Member

Mesajde Mihai L » 19 Noi 2010, 13:08

Cand o sa mai cresti putin, ai sa afli ca statul incurajeaza in general industria proprie si sa uneori aceste taxe sunt puse sa descurajeze importurile de SH/etc...

Poate ne spui cum este cu inmatricularea unei masini aduse din Romania, EURO 3 in Austria, care este nivelul taxelor.

Cat despre 8-10.000 EUR taxa... e cum ti-am spus mai sus, nu e mai bine sa o cumperi de noua din RO? :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde tudoralex » 19 Noi 2010, 14:03

Chiar asa CSA isi face treaba impecabil si nu sunt probleme in acordarea despagubirilor, nu exista asiguratori care tergiverseaza plati? Daca ar fi asa nu m-ar deranja sa platesc mai mult.
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Mesajde bobutza » 19 Noi 2010, 17:34

Daca iti cumperi o masina din Austria si o inmatriculezi te costa 170 euro indiferent de masina...acuma ma refer la astea pana in 3.5t,si la fel este daca o aduci din RO...doar ca iti trebe domiciliu in Austria...acte de Austria ceva de genu....!
La Austrieci ti-am zis ca asigurarea difera de la o masina la alta,una de 55kw la ei costa in jur de 50-60 euro pe luna asigurarea...si este cam scump,stiu ca am circulat eu 2 ani cu nr de austria la noi..,si urca pretul la asigurare cu cat masina are mai multi kw...

Si da mai bine iti cumperi masina gata inmatriculata la noi sau noua...dar noua io nu imi permit si tot la second raman!
sper ca am explicat destul de bine.

Stima.
bobutza
Gold Member

Mesajde georgemircea » 19 Noi 2010, 18:08

de 20 ani nu am avut de a face cu asigurarile, si nici nu imi doresc pe viitor,nu am avut accidente, nu sant sofer de duminica, din contra am 5 grade pe carnet(a b c d e)si am platit aceeasi bani cum au platit si cei care acum se vaita ca se mareste RCA. Ce ar trebui acum sa fac, sa fiu nemultumit si eu? :) Iar din ianuarie sau pana atunci, prevad alte topicuri gen: motorina scuumpa, benzina si mai scuuumpa, impozit mai scuuump,mai multe taxe, etc. Atata timp cat exista cerere preturile vor urca,-iar de acum incolo vor urca foarte mult si des,trebuie sa fim penalizati de cei care conduc lumea si sa platim mai mult pentru inmultirea noastra. Mă uit pe trotuar pe unde ar trebui sa merg cu bebe cu caruciorul si nu pot, si injur...din cauza milioanelor de masini care exista. Aici traim, vorba lui Badea si ne ia tot timpul asta.
georgemircea
Member

Maşina: focus 2 ghia titanium X 2006

Mesajde bobutza » 19 Noi 2010, 21:26

eu nu zic ca ma plang doar ziceam ca nu este corect ce se intampla,nu ma obliga nimeni sa imi cumpar masina si sa platesc tot ce trebuie la ea...asta este viata merge inainte cu bune si cu rele...

sa auzim numai de bine =D>
bobutza
Gold Member

Mesajde Florin21 » 19 Noi 2010, 21:32

Ba uite ca yo ma plang... :(( X(
Cu toata foamea asta se mai gasira si astia sa scumpeasca RCA-ul... nu este de ajuns halul in care ne-au adus hotii astia...
Ce vretzi sa sar intr-un picior si sa zic... nu imi pasa... nu imi pasa... ce bine este... :D/ e mic RCA-ul, mai puneti ceva, eventual dublati-l... [-O<
Mii de euro taxa de prima inmatriculare, impozite dublate, RCA dublu, carburanti la preturi europene, taxe de drum si cauciucuri de iarna obligatorii, legislatie europeana, norme europene, bla, bla, bla... tot ce este obligatoriu este bun de crescut... platesc prostii... X( X( X(
Mama lor de hoti... X(
Florin21
1nsane Member

Mesajde bobutza » 19 Noi 2010, 23:15

nu pot sa zic ca sunt indiferent,ca nu ma obliga nimeni sa imi iau masina am mai zis....!!chiar nu era o prioritate sa scumpeasca pe criza asta nimica!!!si nici sa taie pensi si salarii,sa le mareasca aia DA!dar daca comunistii au vandut tara dupa 90 ce sa mai producem sa ne revenim??raspunsu taxe si impozite mai mari!!!!!
Si salarii ca in Romania :-?? la toate pretulire de mai sus...
bobutza
Gold Member

Mesajde Florin21 » 29 Noi 2010, 23:48

Nu are legatura cu subiectul topicului de fata dar astazi mi s-a facut rau cand am vazut pretul la benzina... 4,82lei/litru... @-) :((
Intrebarea este..., pana cand...?! :-t :-t :-t
Sa te ti preturi la toate acum... :((
Florin21
1nsane Member

Mesajde bezart » 30 Noi 2010, 12:06

Benzina se scumpeste continuu pentru ca guvernul tot creste accizele fara sa anunte, pe ascuns. De e criza si chiaburii cu masini trebuie sa tina in spate tara. :-??
bezart
1nsane Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004

Înapoi la Legislaţie