Arhiva Comercial

service bun la schimbat supape?

Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Reguli forum
Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.

service bun la schimbat supape?

Mesajde bob » 18 Ian 2008, 15:23

salut!
Am o intrbare pt cei care stiu service-rile din bucuresti:a un mondeo TDCI din 2002 si cineva care a vazut masina a spus ca am o problema la un cilindru(supape duse sau piston, pina acum am crezut ca e injectorul dar se pare ca nu e asa),stie cineva un service de incredere care sa se priceapa la desfacut si mai ales facutul motoarelor.Sau daca altcineva a mai schimbat supape sau pistoane la mondeo,sa-mi trnsmita din experienta lui.
bob
Incepator

Mesajde verga_Cip » 19 Ian 2008, 13:31

Zi-ne si noua unde ai fost si cum ai sarit de la injectoare la supape/pistoane!!
Schimbul supapelor e o intreaga nebunie....Eu stiu ca la schimb de supape trebuie refacut scaunul supapelor schimbate, sa calce bine. Asta inseamna ca tre sa dea chiulasa jos...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde sicamet » 20 Ian 2008, 23:04

mondeo tdci 2003, am schimbat la ea cele 4 pistoane cu segmenti(desi cele vechi nu aratau urat da n-am gasit segmenti separat ),am refacut 2 cilindrii distrusi,cumparat rampa colbutori care s-a rupt, cumparat 4 injectoare(care banuiesc ca mi le-a schimbat un mecanic dar nu am putut dovedi ca a fugit din tara fiind urmarit de camatarii din bv)+altele care nu le mai zic. toata treaba -piese + manopera undeva peste 100-110 mil, nu mai stiu exact deoarece la un moment dat fiind scarbit de atat taraganare si atata nesimtire nu am mai dat eu pe acolo(nu de alta dar imi venea sa le rup gatu si cred ca ajungeam sa nu mai ma controlez) si am trimis pe cineva.operatia a durat 3 luni si s-a facut in 2 service-uri din bv. masina mergea frumos,toate testele iesind perfecte(compresie+electrice) ,tragea ca in prima zi insa nu mi-am data seama imediat ci dupa 1000km cand m-am dus sa se uite iar la ea cica aveam o supapa care inchidea mai tarziu.rezolvarea era desfacerea motorului din nou asa ca am renuntat primind asigurari ca "n-are nimic". insa intre 4 ochi cu unul din mecanici am primit sfatul s-o vand mai ales ca "un motor desfacut nu mai tine ca un motor nou".asa ca m-am conformat si dupa ce mi-am facut concediul cu ea am vandut-o.
concluzia la tot: sfatul meu daca desface motorul, repar-o cumpara pistoanele(ca nu cred ca gasesti doar unu) si vinde-o. testele dupa ce refaci motorul trebuie sa la faci neaparat la reprezentanta ptr tdci.bafta
ford focus 2004 1.8 tdci 74 kw sedan
hyundai accent 1.5 crdi 2008
sicamet
Incepator

Mesajde bob » 20 Ian 2008, 23:11

Am dus-o la cineva in Buc.
Am sa va tin la curent ,dupa ce va desface motorul ce a gasit.
bob
Incepator

Re: service bun la scimbat supape?

Mesajde George Matei » 13 Sep 2008, 15:48

Salut, poate pot sa va ajut eu. Masina este cea din semnatura(ford mondeo 1995).
Masina mergea in 3 pistoane. Am fost la cateva service-uri cu ''meseriasi'', dintre care unul ma pus sa cumpar injector, o mare prostie de altfel. Tester pt masinuta nu se gaseste pt. ca am inteles ca dupa 99 s-au schimbat softurile ,mufele etc., am incercat peste tot in buc. inclusiv la reprezentanta, dar nu am gasit. Dupa incercari de schimbat bujii intre ele , schimbat fise, injectoare, am fost sa-mi fac un test de compresie pe piston.
Presiunea pe pistonul in cauza era 0. Apoi am intrat pe forumuri pe la voi si am auzit de SorinMondeo. L-am sunat i-am explicat simptomele, si mi-a spus direct ce are, supapele uzate chiar gaurite ( eu ma speriasem auzind de la alti ca ar trebuii facuta segmentarea). Am dus mashina la el , iar acum trage si merge impecabil (motorul, ca mai am cateva pe la ea de rezolvat :D ). Asa ca daca nu stiti unde sa va duceti cu pb. legate de motor vi-l recomand pe Sorin, are si nr. de tel. pe aici pe site pe undeva. Numai bine!
George Matei
Incepator

Maşina: Ford Mondeo Tournier 1995 1597cc 90cp
VIN: 11111111111111111

Înapoi la Arhiva Comercial