Salut la toata lumea...sa va spun o mica poveste...
Acum 1 luna m-am proptit masina, cu roata complet virata, intr-unul in parcare la Mall Vitan. Eu nu am avut nimik, cel putin asa am crezut, dar cand am plecat spre politie am observat ca trebuia sa tin volanul putin virat spre dreapta ca sa mearga masina drept...am hotarat ca trebuie neaparat dusa in service. (daca era sa fie doar zgarieturile de pe aripa nici nu ma mai duceam). Primul lucru m-am dus la Asiban SA, firma unde am casco pentru a imi face reparatiile pe asigurare (doar nu platesc degeaba) si ma hotarasc sa duc masina la Colina din Popesti-Leordeni fiind mai aproape de casa. Am dus masina pe 2 martie a.c. intrand in service cu urmatoarele reparatii de facut: bara fata + emblema - de inlocuit (erau zgariate mai demult

), aripa dreapta fata - de reparat (de cand cu evenimentul din mall) + verificarea directiei. Sun in data de 6 (vineri) sa intreb care este stadiul lucrarilor. Baiatul imi spune ca partea de tinichigerie e terminata urmand ca in cursul zilei respective sa ii se faca geometria la roti. Sun saptamana urmatoare, marti si imi spune ca trebuie sa ii vina bieleta de directie pe partea dreapta si masina ar trebui sa fie gata a doua zi, miercuri. Am asteptat miercuri toata ziua telefonul lor, dar nimik...sun joi si imi spun ca asteapta acceptul de plata pentru reconstatarea care a vizat bieleta de directie. Sun la Asiban, la baiatul la care am facut dosarele de dauna si imi spune ca nu a primit nici un mail cu reconstatarea...apoi vineri am sunat vreo 2 ore la Ford si bineinteles ca nu a raspuns respectivul la care am predat masina, iar cand sunam la colegi de ai lui imi spuneau ca ei nu se baga avand in vedere ca am lasat masina la Florin (ca asa il chema pe ala la care am lasat masina) si ca e plecat de la birou, sa sun mai tarziu. In a 3-a saptamana, am vrut sa ii las tot pe ei sa sune, dar bineinteles ca nu a sunat nimeni. Miercuri sun la ei si imi raspunde intr-un final Florin si imi spune ca a trebuit sa faca o noua reconstatare pentru ca s-a mai gasit un "plastic" rupt in spatele farului dreapta...joi si vineri telefoane, nu raspundea nimeni. Ca sa ajung la ziua de ieri (cred ca v-am plictisit deja)...reusesc sa dau de Florin pe la ora 16:00 si imi spune urmatoarele. Piesa despre care era vorba este masca de sustinere a radiatorului, farurilor, etc (stiti voi despre ce este vorba) si ca Asiban nu a aprobat reconstatarea si ca, pentru a imi ridica masina trebuie sa platesc 1400 RON pentru acea masca. Problema este urmatoarea...daca acea masca era intr-adevar rupta nu se vedea din prima saptamana de la demontarea barii fata? In al doilea rand de cand un service face o reparatie fara sa obtina acceptul de plata de la Asigurator inainte? Eu stiu ca mai intai se fac poze, se trimite mail asiguratorului si daca aproba el atunci se schimba piesa.
Acum sunt blocat in situatia in care eu trebuie sa platesc o suma exagerata pentru masca fata pentru a imi putea sa imi ridic masina. Alta dovada de neprofesionalism...cand am lasat masina la tinichigerie, am vorbit si cu un baiat de la Receptie Mecanica pentru ca geamurile scartaiau mult cand se ridicau si fiind masina in garantie sa VERIFICE!!! problema. Se pare ca ei au verificat si trebuiau unse macaralele si trebuie sa dau 200 RON si pe acea ungere...nu era normal ca atunci cand s-a descoperit problema sa spuna "ALO ! ! ! Prostule, nu intra in garantie...dai 2 milioane sa le ungem sau mergi ca un prost ce esti asa cu ele in continuare?"...
Care este parerea voastra, cum ar trebui sa procedez eu in cazul de fata fara sa platesc nici un ban...pentru ca consider ca nu eu trebuie sa platesc aceasta suma si aprob refuzul Asiban de a plati o piesa care a aparut din senin ca fiind defecta...
Am de gand sa fac o reclamatie la OPC si sa iau legatura cu un avocat pentru a vedea care sunt caile legale de rezolvare a acestei probleme... Multumesc ca ati citit tot

bafta