Asigurari

Daca a mai patit cineva... o mana de ajutor

Moderatori: DGAlexandru, verga_Cip

Reguli forum
Regulile sectiunii Comercial s-au schimbat. Va rugam sa consultati regulamentul sau acest topic.

Re:

Mesajde most » 09 Iun 2008, 21:16

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2
Salutare,

In primul rand vreau sa spun ca imi pare rau de accidentul tau....mai ales ca este similar cu al meu....pana si felul in care este lovita masina este chiar identic....numai ca se pare ca eu am avut stricaciuni ceva mai mari dar din fericire nu mi-au sarit arbagurile.

Insa stiu pe cineva pagubit exact cum e cazul tau, posesor de mondeo TDDI din 2002 luat din germanica....lovit tare in lateral de un miop si cu aceleasi probleme facute de Omniasig.
Masina costa mai mult sa fie reparata si i s-a spus ca plafonul e tot pe undeva pe la 5000.
I s-a recomandat chiar sa il dea in judecata pe vinovat pentru diferenta de bani.
Insa, respectivul, om corect, a zis ca pe el nu trebuie sa-l despagubeasca vinovatul ci asiguratorul acestuia.
Astfel dupa fel si fel de presiuni la Omniasig tipul pune pe un avocat sa sune....acesta se intereseaza de problemele dosarului....ameninta cu judecata si intr-un final este chemat impreuna cu pagubitul la asigurator unde lucrurile se rezolva pozitiv. :D
Poveste adevarata fara inflorituri.
Insa...eu pun o intrebare....oare reparatia la masina costa chiar peste 6000 eur avand in vdr ca si eu la a mea am avut cam aceeasi problema(-airbaguri)si am facut-o pe banii mei(vina mea)cu un pic peste 1000 de eur si arata boboc.
Orium Bafta cu nesimtitii de la asigurari.

Plina de informatii utile postarea ta, stimate Micut. De fapt cel lovit nu este vinovat cu nimic iar problema trebuie rezolvata intre cel care a provocat accidentul si asigurator. El, cel lovit (daca are bun simt) vrea masina asa cum a fost. Uita de timpul pierdut si de distractia stricata care ar trebui compensate. Trimiterea doar catre cel care a provocat accidentul este pierdere de timp. Un avocat bun ii provoaca solidar (am citit si eu pe net). Altfel te trimit de la unul la altul. A da in judecata este o problema de civilizatie si este des folosita in Occident de cei care simt ca le-au fost incalcate drepturile. Este ca o investitie. Daca ai ceva bani (si ceva sadism) ,poti sa astepti si sa-i porti prin tribunale pentru ca legile se schimba rapid si sunt adaptate la UE. Iar castigul este acoperitor. Am citit despre un agent care a fost dat afara pentru ca a evaluat gresit si a tarat firma intr-un proces pierdut. O informatie justificata are mare impact. Si eu ma gandesc pe cine voi alege ca asigurator ca sa nu risc un proces in caz de accident in care as putea fi vinovat. Deocamdata o sa renunt la cel putin doi pentru cele doua masini ale mele. Ai vazut cum se castiga in justitie cu taxa de prima inmatriculare cu care eu am fost totusi de acord si pot explica de ce.
Mondeo Ghia 2002 TDCI 2.0 130 HP - Oyster Silver
Oltcit Club 1986
Toyota Corolla 2008 1.8 GLI Automatic
most
Incepator

Maşina: Mondeo Ghia 2002 TDCI 2.0 130 HP - Oyster Silver

Re: Daca a mai patit cineva... o mana de ajutor

Mesajde vali_0572 » 10 Iun 2008, 11:40

am patit si eu o chestie asemanatoare acum 3 ani. mi-au sugerat sa o repar in regie proprie, adica de unul singur si ei sa-mi dea banii. dar surprize - surprize. calculele pe care le-au facut ei la piesele ce trebuiau inlocuite era cu piese SH si nu noi, asa ca am bsgat-o untr-un service agreat de compania de asigurari, am reparat-o cu piese noi si compania a platit. vreau sa va spun ca a fost cam mare diferenta, adica de la 650 lei cat imi dadeau ei in regie proprie la 2900 cat a costat in service.
intradevar daca asigurarea nu acopera integral costurile reparatiei, nu ai decat sa platesti tu diferenta la service, dupa care dai "orbul"in judecata si-ti recuperezi paguba (daca ai de unde!!!! de la orb, adica vezi sa nu fie persoana insolvabila). altfel el face puscarie si tu ramai cu paguba.
vali_0572
Gold Member

Maşina: ford mondeo Mk4

Mesajde dartax » 10 Noi 2008, 10:46

eu am fost lovit din fata-stanga de catre un logan intrat cca 1m pe contrasens... distruse: far, aripa, roata smulsa, oglinda...
masina este din 2000 si cei de la asigurari mi-au spus ca nu-mi platesc decat 75% din devizul de reparatie , asa este legal ?
keep your eyes on the road and hand upon the wheel...
ff1 2001 1.6 benzina
dartax
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1/2001

Mesajde shadowluc » 10 Noi 2008, 23:16

legal da. esti chiar norocos ca pt o masina de 8 ani iti da atata.
ilegal ..... trebuia sa vb cu agentul constatator sa iti dea o dauna mai mare si scoteai bani mai multi. daca deja ai facut dosarul de dauna e prea tarziu acum..
la ce firma de asigurari este dauna?(poate te pot ajuta). da un pm.
Cel mai ieftin RCA http://www.celmaiieftinrca.eu
shadowluc
Ford Freak

Maşina: Fiesta 1.2i 16v an 2001 75cp aproape full

Mesajde valiinves » 11 Noi 2008, 00:24

Foarte interesante discutiile din topicul asta..... si pline de invatatura. Chiar si pentru cei care nu au patit nimic. Inca!
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde dartax » 14 Noi 2008, 11:53

daca asiguratorul imi achita 75%, cum fac cu restul?
ii pot lua de la cel care m-a lovit prin judecata - am sanse sa-i recuperez?
ff1 2001 1.6 benzina
dartax
Ford Freak

Mesajde dartax » 03 Dec 2008, 15:11

masina mea inca nu implinise 8 ani deci nu am mai platit nimic...
ff1 2001 1.6 benzina
dartax
Ford Freak

Mesajde most » 13 Dec 2008, 18:34

Final

Dupa repararea masinii (aici am avut parte si de rezolvari de-a dreptul comice pentru un service cu pretentii) mi s-a spus de catre societatea de asigurari ca am de dat cca 2300 RON diferenta. Le-am spus ca voi pune acesti bani direct in mana avocatului si i-am lasat sa se mai gandeasca. Cum nu am renuntat la vechea masina (Oltcit Club din '86 si stiu eu de ce - va povestesc si voua ca e distractiv) nu am fost presat de timp si dupa vreo trei saptamani, dupa discutii intre service si asigurator, am ajuns pe la cca 600 RON. Asta imi convenea ca multumea pe toata lumea iar eu ieseam oricum in castig, daca faceam abstractie de neutilizarea masinii. Intre timp ma documentasem si aflasem ca, la calculul pe care il faceau ei pentru masina veche, se pare ca omiteau ceva taxe care puteau fi dovedite sau ca puteau fi deja atentionate asociatii internationale de care apartin si care nu prea inghit ca membrii lor sa nu-si multumeasca asiguratii. Marturisesc ca cei de la asigurari mi-au spus sa aduc dovezi ca masina, prin imbunatatiri, putea sa aiba valoare mai mare decat cea stabilita de ei. Apoi, la proces puteai cere ca in orice tara civilizata sa fii despagubit pentru fiecare secunda pierduta din cauza accidentului si pentru pagubele rezultate din aceasta. Oare de ce in strainatate dau masini la schimb pana la terminarea reparatiei? Se mizeaza mult pe faptul ca pagubitii nu dau in judecata desi, repet, este un semn de civilizatie sa-ti aperi drepturile. Ce societate de asigurari spune de la inceput ca nu da toti banii si ca il pune pe pagubit sa plateasca? Oare cati stiu asta? Iti iau ochii cu o cifra maxima ce pare fantasmagorica, pe care nu o platesc poate niciodata. Cati asigurati considera ca societatile platesc pagubele si apoi se trzesc ca sunt purtati in judecata de pagubiti?
most
Incepator

Maşina: Mondeo Ghia 2002 TDCI 2.0 130 HP - Oyster Silver

Anterior

Înapoi la Asigurari