$1 scrie:$2a' de ce nu mergeti la un Dyno Tester?
E si safe, e si legal, e si mai relevant, putem vedea exact cum se comporta motoarele in aproape toata gama de turatii, samd.
hartia este una , practica este alta.
eu i-am propus lui maxy sa vedem cum se comporta cele doua motoare in diverse circumstante inclusiv sa masuram elasticitatea lor in diverse trepte de viteza insa maxy a refuzat spunand ca aceste caracteristici nu-l intereseaza. eu sunt dispus sa pun 2.0tdi impotriva lui 2.0tdci in orice ipostaza posibila inclusiv accelerare de la 50 la 200km /h doar in treapta a 6-a pt a vedea naibii care motor isi face treaba mai bine in diverse conditii de exploatare. accept orice provocare, exceptand plecarea de pe loc, la care eu ca sofer nu ma pricep. iar nu inteleg de ce ii este frica sa isi incerce motorul masinii pana la epuizare adica pana la o viteza de 200km/h. in fond vrem sa vedem care motor e mai bun in toate circumstantele posibile. asta se regaseste si in practica pt ca daca te joci cu unul pe autostrada nu spui ca "stai ca eu merg doar pana la 160"km/h ca peste aceasta viteza nu mi se mai pare concludent". poate nu este safe dar este a dracului de concludent.
$1 scrie:$2ie asta mi se pare cea mai tare: sa comparam strict motoarele. pai eu zic sa le demontati, sa infigeti o elice in vibrochen si membrii forumului sa decida care face vant mai puternic:)
pai dragul meu, scumpul meu!
cum puteam afla care motor este mai bun decat eliminand cat mai multi din factorii externi care ar putea vicia rezultatul si consider ca cei mai importanti factori sunt aportul soferului si greutatea masinilor pe care doua motoare aparent identice trebuie sa le care in spate.
repet. versusul din discutia de pe ultimile pagini si necunoscuta de pe acest forum care a aprins deseori discutii inflacarate este sa aflam care motor dintre cele doua este mai bun.