Totul despre membri

Ford TAURUS 2007 SE 3.0L

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Ford TAURUS 2007 SE 3.0L

Mesajde tazzuletz » 04 Iun 2013, 08:37

Salutari. Dat fiind faptul ca sunt relativ nou pe site, inregistrat fiind de aproximativ doi ani insa inactiv, am decis sa va prezint masina mea. Am achitat plata de membru pe perioada 2013-2014 si ma bucur sa ma aflu intr-o comunitate Ford atat de mare. Masina mea este un Ford Taurus model 2007 SE cu motor de 3.0 litrii V6. Masina este adusa din SUA si inmatriculata in Februarie 2008. Deci o am de ceva vreme si ma bucur de spatiul si confortul din masina categorisita limuzina la standarde Europene. Ca dimensiuni, masina are 5 metrii lungime si 1.85 metrii latime, fiind o balena comparativ cu multe alte masini. Masina are un motor SFI Vulcan, un motor despre care se stie ca n-are moarte si este foarte durabil. Intr-adevar masina are un consum ridicat, caci are un motor de 3.0, insa la confortul si siguranta pe care ti-o da o astfel de masina, eu zic ca se merita. E mai greu cu piesele daca e ceva de schimbat insa pana acuma, dat fiind faptul ca masina nu e foarte veche, n-am avut nevoie de mari chestii de schimbat la ea. Lasand vorba la o parte, va arat cateva poze cu masina mea.
Fişiere ataşate
Taurus9.jpg
Taurus8.jpg
Taurus7.jpg
Taurus6.jpg
Taurus5.jpg
Proud Ford Taurus owner :)
tazzuletz

Maşina: Taurus 2007 SE 3.0L V6

Re: Ford TAURUS 2007 SE 3.0L

Mesajde Tony_Mondeo » 04 Iun 2013, 11:09

:) frumoasa masina,defapt la fel ca toate masinile americane ... I LOVE 4EVER FORD !!!
imi imaginez cata siguranta si incredere iti acorda masinuta asta..cam cati caluti are acest motor ? si un consum relativ real daca poti sa ne spui :)
drumuri bune fara incidente
bafta
( "_" ) Nu fura ... guvernul uraste competitia !!!
Tony_Mondeo
Ford Freak

Maşina: FORD MONDEO > 2008, 1997 TDCI - 103kw - 143 cp
VIN: wf0dxxgbbd8r47070

Mesajde tazzuletz » 04 Iun 2013, 12:09

$1 scrie:$2) frumoasa masina,defapt la fel ca toate masinile americane ... I LOVE 4EVER FORD !!!
imi imaginez cata siguranta si incredere iti acorda masinuta asta..cam cati caluti are acest motor ? si un consum relativ real daca poti sa ne spui :)
drumuri bune fara incidente
bafta

Da si mie imi plac Fordurile. Sunt masini bune, solide, tapene. Cand m-am uitat pe sub masina recent pentru o verificare de rutina, mecanicul mi-a spus ca am un cadru al masinii cat de tank, ca n-a mai vazut asa cadru gros si mare la masini Europene. Evident, dat fiind faptul ca in SUA se petrec relativ multe accidente, masinile sunt facute cu scopul primordial de a oferi siguranta soferului si pasagerilor din masina. Chiar e foarte teapana si e efectiv un tank pe roti :)
Motorul SFI Vulcan din fabrica are undeva la vreo 160 CP. Cel DOHC Duratec are aproximativ 200 CP din fabrica. Diferenta consta in faptul ca motorul Duratec e mai stricacios si nu are o viata atat de lunga ca cel de Vulcan. Asadar sacrific niste cai pentru o fiabilitate crescuta. In orice caz, cuplul motor tot mare il are pentru ca e vorba aia, "ai cai putini dar sunt cai Americani." Consumul real in oras poate fi oriunde intre 13.5-17.5 depinde de cum mergi cu masina. Consumul real in afara orasului poate fi oriunde intre 9.0-11.5 depinzand de stilul soferului de a conduce. Daca mergi cu masina numai blana, blana in oras, blana in afara, sunt sanse sa ai surpriza sa vezi in bord consum de 19, iar cu preturile de benzina din Romania, te ustura dar n-ai ce sa faci.
tazzuletz

Mesajde Emil_Greus » 04 Iun 2013, 13:06

Poti sa ne spui cum e cu formalitatile de cumparare/transport naval/inmatriculare? Cat mai adauga peste pretul masinii?
Emil_Greus
1nsane Member

Maşina: Ford Expedition Max XLT, 3.5 V6; Ex. Ford Focus, 2008, 1.6 benz+GPL

Mesajde tazzuletz » 05 Iun 2013, 07:34

$1 scrie:$2oti sa ne spui cum e cu formalitatile de cumparare/transport naval/inmatriculare? Cat mai adauga peste pretul masinii?

Cu formalitatile e bataie de cap. Cumpararea e cat se poate de simpla, ca orice cumparare si aici in Romania ba chiar cu mai putine acte si timp in asteptare - totul e foarte rapid in SUA. Transportul s-a facut la container, transport naval, dupa cum ai si specificat. Transportul pe mare a durat undeva la vreo 2 luni din cate imi amintesc dar s-ar putea sa ma insel caci nu sunt 100% sigur daca a fost 2 luni sau mai mult sau mai putin. In orice caz, pe aici se invarte transportul. Dupa aceea, dupa ce iei masina din port de la Constanta, ii trebuiesc anumite acte si chestii care se fac acolo pe loc. Deobicei vine azi masina iar a 2-a zi pleci cu ea pe drum - se misca repede. Poate ca acuma se misca si mai repede cu procesul asta, dar asa a fost cand am adus-o eu. La inmatriculare a fost nitel bataie de cap ca nu are semnalizare pe laterale gen pe aripi sau aripile fata. Asa sunt construite masinile in America iar in Europa sunt alte standarde. Cei de la RAR au mai gasit cate o chestie mica pe ici pe colo si n-au vrut sa ne lase s-o inmatriculam. Cum e in Romania, ce-o fi zis hai ca au adus masina din SUA asa ca sigur au si bani de o spaga. Si asa s-a si intamplat, a trebuit sa "ne purtam frumos" cu o persoana sau doua si s-a rezolvat si cu inmatricularea. Sincer, nu mai stiu cat a fost pretul oficial pentru inmatricularea masinii fara "purtarea asta frumoasa." In orice caz, dupa estimarile mele, cu transport, cu vama (care consta in 1/3 din valoarea masinii la vremea respectiva) cu inmatriculare, cu tot, s-au mai adaugat aproximativ 10 mii de dolari la vremea respectiva. E o suma importanta, dar altcumva n-ai cum sa aduci o masina din SUA, decat daca cunosti pe toata lumea si ai super pile, dar nici cu alea nu scapi ieftin in orice caz.
tazzuletz

Înapoi la Totul despre membri