Focus rosu ca focul, jar mananca
Salut, sunt Radu, nou pe forum desi urmaresc discutiile de ceva vreme. Am aparut sambata seara la intalnire cu masina - New Ford Focus 1.8 TDCI 115 CP 5 usi, varianta de echipare Sport, cumparata in martie anul asta. Am ales 1.8 TDCI (motorul Ford, nu cel proiectat in colaborare cu PSA), deoarece reprezinta o solutie fiabila, verificata si cu destul de putine probleme tehnice. Masina berge brici, am facut deja 15.000 km cu ea si motorul trage ca un tanc. Suspensia este setata vizbil mai rigid decat cea de pe Trend sau de pe Ghia (plus la tinuta de drum, care este intr-adevar un model de precizie si acuratete, minus pe gropi, cand ma cam doare sufletul). In plus, la ora aia Trendul se aducea standard doar cu jante din tabla iar Ghia era mult prea scumpa si cu tot felul de blizblizuri care nu ma interesau.
Impresia generala este ca masina este setata pentru a duce mult mai multi caluti in spinare, dar si calutii astia devin dupa buget. Chip Tuningul il exclud, pentru ca vreau sa tin masina multi ani si sunt convins ca solutia asta afecteaza durabilitatea pe termen lung.
Am intampinat si cateva probleme: mesaj de eroare de genul "ESP system fault", pe care cica l-au rezolvat la revizia de 15.000, dar a reaparut la oprirea primul semafor. Noroc ca apare aleator si din ce ince mai rar.
Am atasat si 2 poze, rosul asta nemetalizat de pe Focus arata intr-un fel anume, adispan stie ce spun.
Urez tuturor la multe forduri rosii (si cat mai putine probleme la motoarele 1.6 si 2.0 TDCI facute in colaborare cu PSA).

Impresia generala este ca masina este setata pentru a duce mult mai multi caluti in spinare, dar si calutii astia devin dupa buget. Chip Tuningul il exclud, pentru ca vreau sa tin masina multi ani si sunt convins ca solutia asta afecteaza durabilitatea pe termen lung.
Am intampinat si cateva probleme: mesaj de eroare de genul "ESP system fault", pe care cica l-au rezolvat la revizia de 15.000, dar a reaparut la oprirea primul semafor. Noroc ca apare aleator si din ce ince mai rar.
Am atasat si 2 poze, rosul asta nemetalizat de pe Focus arata intr-un fel anume, adispan stie ce spun.
Urez tuturor la multe forduri rosii (si cat mai putine probleme la motoarele 1.6 si 2.0 TDCI facute in colaborare cu PSA).

- Radu Zisu
- Incepator