de omg » 27 Noi 2008, 21:49
scuze muzica9 , ti`am "poluat" topicu ...
@sofocle : deschide un topic nou unde putem sa dezbatem problema fara sa deranjam ; eventual roaga un mod sa mute posturile offtopic legate de "problema" ta ...
"Am inteles ca numai la benzina "invata" dar nu stiu sa-ti spun acum unde am citit..."
invata si la diesel dar diferenta nu e notabila
cu "bulele" sau cu denivelarile pt reducerea vitezei poti adopta si alta metoda ... cand te apropii retrogradezi in 2 si o lasi in frana de motor pana ajunge la relanti , te ajuti de frana de serviciu (picior) daca e nevoie ... treci denivelarile in 2 cu mers la relanti ... daca viteza ti se pare prea mare , faci acelasi lucru in 1 ... atentie la retrogradarea in 1 , daca n`ai mila de ambreiaj o sa te zgaltaie un pic ...
dupa cum a sesizat si reporterul (sau ce era) , motorul n`are cuplu multumitor pana in 2500 ... dupa 2500 se dezlantuie si te baga violent in scaun ... peste 3500 se plafoneaza ... 1.8tdci e un motor de tehnologie mai veche , singurul avantaj al lui fiind faptul ca e pus pe masini impreuna cu distributie pe lant ... e "rusinos" pt un turbo-diesel sa traga de la 2500 si la 3500 sa se opreasca ... curbele putere/cuplu functie de rpm nu sunt satisfacatoare ... iti recomand o investitie minima , o repamare (chip-tuning , cum se spune la noi) ... 300-400e eventual cu unichip si mapele vor fi customizate dupa nevoile tale ... gen sa ai cuplu maxim la 1750-2000 , la 4000 putere maxima etc (e un exemplu) , turbolag`ul sa fie micsorat ... daca vrei detalii da`mi un pm , te trimit pe maini bune la o remapare ...
"De acord cu abordarea virajului, "te scoate" din curba acceleratia la jumatate."
acceleratia pana la jumatate virajului "te baga" in interior , iti fuge de cur ... subvirare - masina vireaza mai putin decat se doreste , iese in exterior ... masinile cu tractiune fata au comportament subvirator , destul de mic , "din fabrica" ... cum se redreseaza ? se reduce acceleratia pana masina reintra pe trasa dorita ... supravirare - masina vireaza mai mult decat se doreste , se duce spre interior ... masinile cu tractiune spate au comportament supravirator ... se redreseaza prin contrabracare (iei de volan in directia opusa virajului) si se dozeaza acceleratia ... subvirarea poate fi controlata mai usor decat supravirarea , asta fiind si un motiv pt care majoritatea constructorilor folosesc tractiunea fata si nu propulsia (tr. spate) ...
sry inca o data muzica9 pt poluare ...