Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Re: Focus Pocus Preparatus!!!

26 Mai 2009, 19:12

oricum ar fi , se pare ca mie au uitat sa mi-o dea.
noroc ca dupa 30k km inca n-am bec ars si siguranta am gasit in panou pentru dotari nefolosite (neechipata cu ele).

28 Mai 2009, 17:09

hello again!
Vreau sa-mi vopsesc cu alb plasticul ala negru de la proiectoarele de ceata!
Ce ma sfatuiti?
Ce fel de vopsea si cum se aplica(daca e vreo metoda mai speciala)?
Daca vopsesc plasticul intra sub incidenta garantiei?

Numai bine!

28 Mai 2009, 19:36

ask sufletzel, poate chiar la el ai vazut :P

28 Mai 2009, 19:39

nu are cum sa afecteze garantia.

de obicei un plastic se vopseste matuind mai intai suprafata(optional - dar ar fi mai bine sa parcurgi pasul asta), apoi se da un strat de PlastoFix si la sfarsit dand 2-3 straturi de vopsea la interval de cateva minute(astepti sa se usuce putin stratul precedent). sa nu tii spray-ul fix pe un loc si nici sa nu dai de aproape fiindca sigur nu o sa iasa prea frumos.
sa ne arati si noua cum iese in topicul "Ce am mai facut la masina"

28 Mai 2009, 22:42

Masina e TARE so stapanesti sanatos!dar totusi mi se pare ca ai dat c-am mult pe ea(e parerea mea sper ca nu te superi ca iti spun)puteai poate sa mai negociezi putin.Si eu cumparat cu banii cash noul focus dar sedan si de 100cp gri petrol acum 2 luni de la reprezentanta Ford Galati cu toate dotarile tale mai putin:senzori parcare spate (pusi de mine cu 350ron) si airbag-uri perdea.In rest am mai pus :rama grila cromata 450 ron,protectie praguri fata cu logo focus 360ron,presuri cauciuc cu logo ford focus195ron,scut motor metalic 550 ron toate luate de la FOR CAR (toate originale ford) care ti le recomand si tie( care nu le ai) si dat pe masina 14.600 euro.
In legatura cu jantele sunt excelente cele sport care le ai,eu am in forma de Y dar cum a zis si altcineva sunt f.f.multe cu acest model asa ca parerea mea pastreazale.
Am si eu acum vreo 3600km facuti mai mult in Galati plus 4 drumuri pana la Constanta si consumul a fost de 7 iar in oras vreo 9,5-10 cu aerul conditionat dar cine stie poate mai scade dupa rodaj,in rest sunt destul de multumit de masina mai putin de roata de rezerva de dimensiuni reduse(am vrut sa cumpar una in Y ptr.rezerva dar locasul e mic si se inalta portbagajul cu vreo 5cm si se reduce din volum).
Toate cele bune

29 Mai 2009, 16:39

multumesc pentru sfaturi!
Am alt pitic pe creier!
Vreau alte jante! Problema e ca nu stiu ce dimensiuni! Jantele mele sunt de 16. Pe site-uri am vazut 7x16, 8x16 etc. ce inseamna. care-s mai bune? Mi-au placut unele de 8x17 are ceva daca le-as pune. cum influenteaza masina, daca am voie sa le pun (intrucat eu am de 16)?

Numai bine!

29 Mai 2009, 18:14

7*16
7 inseamna latimea jantei unde vine prinsa anvelopa. Pe 7 eu am pus 205,215, 225 si 235 nu stiu daca poti sa pui mai mare. Dar pe 17 pe focus merge 205, deci iti trebuie 7*17, 8*17 ii prea mare.
O sa creasca consumul si o sa scada puterea, dar nu cu mult.

31 Mai 2009, 08:26

Sa te bucuri de ea si cati mai multi kilometri!
Fiindca tot venii vorba de pitici, am o rugaminte, poti atasa o poza a cutiei de sigurante din interior, rabatata, cu sigurantele si restul componentelor la vedere?
In setul de poze prezentat de tine este aceasta cutie de sigurante din interior, dar este in pozitia normala.
Deoarece tu ai reusit sa activezi lampile de la picioare (optiune care nici in cazul tau nu a fost prevazuta din fabrica), vreau sa fac o comparatie a cutiilor de sigurante, pentru a fi sigur de prezenta sau absenta unor componente de pe aceasta cutie.
Multumesc.

31 Mai 2009, 12:49

@adorian:multumesc pentru urari, problema e ca nu mai pot sa fac poze ca nu mai am baterii la aparat. daca vrei sa-ti pui becuri la picioare, e suficient sa verifici daca ai soclul pentru bec tras, pui becul si o sa se aprinda! ;)

Numai bine!

31 Mai 2009, 12:50

Din pacate nu e suficient, sunt persoane care au soclul tras si tot nu se aprinde.

31 Mai 2009, 12:53

naspa

31 Mai 2009, 13:23

asta e ce am reusit sa fac!
sper sa-ti fie de folos
FiÅŸiere ataÅŸate
IMG_8883.JPG
IMG_8880.JPG
IMG_8876.JPG

31 Mai 2009, 14:44

Subiectul este dezbatut pe larg pe la sectiunea focus 2. Multumesc pentru poze.

31 Mai 2009, 14:48

din pacate, cea generala este un pic cam lucioasa...vroiam sa compar ce ai tu pe masina cu ce am eu...poate reusesti o alta poza in care sa se vada toate componentele, pentru a-mi usura mie treaba.

01 Iun 2009, 07:13

viewtopic.php?f=31&t=33028 te asteptam la intalniri, urmareste subiectul!

01 Iun 2009, 15:27

Poate te intereseaza,am de vanzare "pleoape" de carbon RS style noi noute(in cutie nemontate). http://loder1899.com/de/fahrzeug_3_528. ... pambb2gt21

03 Iun 2009, 22:51

Vreau sa stiu si eu ce acte ale masinii trebuie sa-mi trimita dealerul pentru a o putea inmatricula?

Astia de la NECO Motors sunt NESIMTITI, mi-au dat numere rosii pentru o luna si au zis ca vin actele masinii in 3 saptamani, sun la ei dupa 3 sapt: "au venit o parte, dar mai sunt care nu au venit de la Romcar, printre care si ale dvs., va mai trimitem un set de numere rosii". :-/ OK, Dupa alte 3 saptamani, mai sun o data: "nu stim ce s-a intamplat, de la importator de la Bucuresti e o problema, vorbesc cu colegul meu care se ocupa de acte si va sun eu"........m-a sunat sufletul...nici pana azi nu am primit telefonul. X( Sun la Bucuresti la Romcar, ei spun ca RAR-ul din Bacau raspunde de acte si ei trebuie sa mi le dea, sun la RAR la Bacau...nu ca RAR-ul de la Bucuresti. ~X(
SUN LA OPC Bacau: "Da, am luat la cunostiinta!"
A doua zi, ma suna de la NECO:-c : "Am primit sesizarea de la OPC, maine va trimit prin curier actele!"

Chiar trebuia sa se ajunga la asta? Bine cel putin ca nu am platit nimic nici pe numere nici pe curier.
Mentionez ca eu cand am luat masina mi-au dat doar certificatul ala de inmatriculare provizoriu, nu factura, nu chitanta, nimic.
Deci, ce ar trebui sa primesc? :D

Numai bine!

04 Iun 2009, 07:31

cand am primit masina am primit si urmatoarele acte:
1. proces verbal de receptie al masinii (ca ai primit ce ai contractat)
2. manual de instructiuni
3. manual de service
4. manual de garantie
5. factura cu chitanta pentru suma totala, sau daca ai platit avans cate 2 din fiecare pentru avans si lichidare (la mine fiind pe leasing e cu numele firmei de leasing la cumparator/proprietar, la tine ar trebui pe numele tau sa fie ambele)
6. certificat de inmatriculare pe numele tau
7. cartea de identitate a masinii pe numele tau
8. hartii+card de la ford support

cam astea, daca mai e ceva revin cu completari. ai grija cu actele!

04 Iun 2009, 18:57

acte primite la ridicarea masinii:
- certificat de inmatriculare provizoriu
- cartea de identitate a masinii
- factura fiscala cu principalele caracteristici ale masinii, pe numele meu
- factura (invoice) de la ROMCAR
- protocol de predare-primire
- manualul proprietarului
- ghid de garantie si service
- evidenta lucrari service
dupa vreo luna si jumatate a sosit si procesul verbal documentatie asistenta rutiera si garantia extinsa.

09 Iun 2009, 15:32

multumesc pentru sfaturile despre acte. au sosit si saptamana asta sper sa rezolv cu inmatricularea.
alta belea pe cap am acum!
am lovit pragul din stanga fata, sub usa soferului, tabla e indoita cam 10 cm lungime si zgariata vopseaua.
ce ma sfatuiti sa fac? am intrebat la service, costa cam 15 milioane reparatul!

Numai bine!

25 Apr 2010, 15:42

a trecut multa vreme de cand n-am mai postat, asa ca revin cu mici modificari aduse focusului. sper sa va placa!
- suporti de numar ClubFord - necesitate
- sticker ClubFord
- aparatori de noroi fata/spate
- vopsit stropitorile pentru parbriz
- vopsit mastile proiectoarelor de ceata
- folie pe buza cromata de pe capota
- folie geamuri fata
- tras bec in partea dreapta a portbagajului
- prins triunghiurile de semnalizare cu banda elastica
- lumina rosie la picioare si in spate
- plafoniera cu leduri si spoturi pentru citit

Vor urma:
- protectie praguri din inox
- stopuri cu led-uri si geam negru
- maciuca schimbator tip Robocop
- maner frana de mana aluminiu
- pedale si footrest aluminiu
- manere portiere fata aluminiu
- kit antifurt roti
- al treilea stop negru cu leduri
- vopsire etrieri in alb
- huse scaune
- jante dotz hanzo negre pe 17
FiÅŸiere ataÅŸate
10.JPG
9.JPG
8.JPG
7.JPG
6.JPG
5.JPG
4.JPG
3.JPG
2.JPG
1.JPG

25 Apr 2010, 15:44

restul pozelor
FiÅŸiere ataÅŸate
16.JPG
15.JPG
14.JPG
13.JPG
12.JPG
11.JPG

25 Apr 2010, 22:48

Fa si tu o poza la stopurile negre si zi-mi cat de bune sunt si daca ai gasit greu pt modelul cu facelift ca stiu ca difera cuplele, si cel mai important pretul.Si un eleron de ST ti-ar mai merge.

P.S. nu vinzi farurile?

26 Apr 2010, 17:37

@shalimar 189: ti-am trimis mp

07 Mai 2011, 17:51

superba masina. s-o stapanesti sanatos si fara evenimente. albul e chiar cea mai reusita culoare pt modelul asta ;) eu nu am reusit pana acum sa-mi pun decat alte roti la ea, dar am in plan mai multe...vroiam sa te intreb daca atunci cand ai schimbat plafoniera, s-a potrivit la mufe sau a trebuit sa-i legi tu firele. ai putea sa ne dai un raspuns tuturor, aici in topic, pentru ca sunt sigur ca sunt multi sceptici in privinta instalatiei electrice a masinii care n-ar monta niciun bec pe masina daca n-are mufa speciala :D

05 Aug 2014, 10:44

Dupa o foarte mare absenta de pe forum revin cu cateva modificari facute in ultima vreme:
- inlocuire pedale cu cele din aluminiu
- grila frontala inferioara din kitul de tuning
1.JPG

- jante Dotz Hanzo 17"
- valve ascunse
- kit antifurt
- cauciucuri Continetal ContiSport
2.JPG

- vopsit etrieri alb (kit Foliatec)
3.JPG

- duze tip perdea vopsite
4.JPG

- plafoniera spate
5.JPG

- leduri cu SMD (pozitii, plafoniera fata, plafoniera spate, torpedou, portbagaj, lumini numar)
55.JPG

6.JPG

- protectii praguri Focus
7.JPG

8.JPG

- emblema spate Ford luminoasa.
9.JPG

Vor urma grila frontala superioara din kitul de tuning si un polish.
Ultima oară modificat de serjulica2000 pe 05 Aug 2014, 10:52, modificat 1 dată în total.

05 Aug 2014, 10:47

99.JPG

10.JPG

11.JPG

05 Aug 2014, 22:45

Asa cum ti-am mai zis, ai o masina superba si ma bucur ca o ingrijesti.
Acum detaliaza despre emblema spate luminata si duzele perdea :D

06 Aug 2014, 07:58

De ce ai pastrat protectiile la roti pe spate? Puntea fata trage si acolo exista pericol sa-ti arunce pietris sau alte nebunii de pe sosea si sa-ti sara vopseaua. Spatele n-are nici o treaba, plus ca e si foarte scurt.
Despre emblema ilumintata vreau si eu sa stiu. De unde ai facut alimentarea sau n-are nevoie?

06 Aug 2014, 09:37

Duzele tip perdea le-am luat de aici: http://accesoriiautoford.ro/duze-tip-perdea-spalare-parbriz/, 55 lei cu livrare prin posta si le-am vopsit in culoarea masinii la un service. Partea neplacuta e ca nu sunt cu incalzire (erau mai scumpe), dar vara le tin pe astea, iarna le pun pe cele cu incalzire cu care a venit masina, vopsite si ele.

Emblema luminoasa am luat-o de aici: http://olx.ro/oferta/emblema-sigla-ford-blue-light-codesfbl1-ID26xHX.html#25ed0b2d9d, 150 lei cu livrare prin posta. (vad ca acum pe alb nu mai are). In ceea ce priveste montarea ei, este o treaba mai complicata. Initial, am crezut ca este ceva de genul plug&play, scoti emblema veche, pui emblema noua, dar n-a fost asa. De-abia dupa ce a venit emblema mi-am dat seama. Dar am rezolvat-o in cele din urma, urmand sfaturile de aici: http://www.fordownersclub.com/forums/topic/26746-guide-to-fit-a-focus-rear-badge-light/.
Dupa ce am dat ornamentul cu emblema jos, m-am apucat de taiat. Ideea e ca emblema luminoasa pe spate are adeviz si este plata. Emblema veche este practic o bucata de metal, foarte bine lipita de ornament, iar in momentul cand o dezlipesti o strici si trebuie aruncata. Ca emblema sa vina bine trebuie taiata bucata ovala mai umflata. Am folosit o panza de bomfaier si o bormasina, dar in urma operatiunii am deteriorat putin si vopseaua din jurul emblemei, asa ca a trebuit sa revopsesc tot ornamentul.
Dupa aceea am lipit emblema noua, am umplut in spate cu silicon si am legat firele cu una din luminile de la numar. Are numai doua fire de alimentare, deci NU este si cu lumina rosie ca cea din link-ul de mai sus, care se leaga cu stopul de frana.
Ziua cand am pozitiile aprinse nu se observa deloc, insa noapte parca lumineaza prea tare. Ma gandeam sa pun un potentiometru, dar mai studiez problema.

@Sorin-T: am avut protectii si pe fata, dar asta iarna din cauza zapezii una s-a rupt, asa ca le-am dat jos pe ambele si le-am pastrat pe cele din spate.
Răspunde